Clicky

Doamne, ajuta-ma!

Doamne, ajuta-ma!

 - Gaseste pacea
Esti aici: Dumnezeu >> Doamne, ajuta-ma!

Doamne, ajuta-ma: Scapand de teama si furie
Fiecare din noi are un nivel particular dincolo de care se revarsa sentimentele noastre si noi strigam, “Doamne, ajuta-ma!”. Poate tocmai am primit rezultatele de la analizele medicale care ne-au dezamagit sau niste vesti devastatoare de la un membru de familie. Sentimentele noastre sunt amestecate! Nu stim daca suntem furiosi, panicati, speriati, ingroziti de viitor… nu stim daca putem continua prin puterile noastre.

Uneori sentimentele acestea sunt prea multe ca sa le putem controla si ele se revarsa asupra altora. Cand am aflat la inceput ca am fost diagnosticat cu cancer, m-am temut sa nu-mi pierd vederea. Am izbucnit furios asupra ingrijitorilor mei. Ati observat vreodata ca teama si furia sunt prevestitoare ? Oamenii fac schimb de cuvinte grele, temandu-se de tradare in relatiile lor. Teama pentru analizele medicale genereaza furie atunci cand se confirma cancerul. Nu conteaza daca furia/teama este justificata…ele continua sa fermenteze.

Teama distructiva (ingrijorarea, panica, suspiciunea) este generata de anticiparea necunoscutului. Tuturor ne place sa controlam circumstantele. (Si nu te infurii cand stii ca nu poti fi in control?) Dar atunci cand compar capacitatile mele umane minimale cu cele ale Dumnezeului Atotstiutor, Atotputernic, Atotprezent, imi predau controlul. Imediat temerile mele (si furia) scad (Psalmul 131:1-2).

Doamne, ajuta-ma – Gasind o viata care merita sa fie traita
Atunci cand strigi, “Dumnezeule, ajuta-ma!”, crezi ca mai este posibila o viata implinita? Relatia ta cu Tatal Ceresc devotat si iubitor iti schimba perspectiva asupra vietii de la una temporara la una vesnica (2 Corinteni 4:17-18). Relatia pe care o dezvolti prin cunoasterea Fiului lui Dumnezeu, Isus Cristos, ca si Domnul si Mantuitor personal, te reinnoieste din punct de vedere mental si fizic.

Nu poti schimba lumea din jurul tau pana nu schimbi propria ta lume. Noi putem alege sa traim in neascultare de planul lui Dumnezeu – traind in pacat (Romani 3:23). Sau putem cere iertare si multumi lui Isus Cristos ca Si-a jertfit viata pentru a plati pacatele noastre.

“Si pe voi, care odinioara erati straini si vrajmasi prin gandurile si prin faptele voastre rele, El v-a impacat acum prin trupul Lui de carne, prin moarte, ca sa va faca sa va infatisati inaintea Lui sfinti, fara prihana si fara vina.” (Coloseni 1:21-22)

Acceptandu-L pe Isus ca si Domn in vietile noastre noi suntem nascuti din nou – membri in familia lui Dumnezeu – cu garantia vietii vesnice in ceruri. “Fiindca atat de mult a iubit Dumnezeu lumea, ca a dat pe Singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede in El sa nu piara, ci sa aiba viata vesnica” (Ioan 3:16).

Doamne, ajuta-ma – Facand alegerea corecta
Dumnezeu doreste sa te ajute (Romani 5:6-11). El te iubeste atat de mult si nu vrea sa treci singur prin aceasta incercare.

Tot ce ai nevoie este sa crezi. Roaga-te cu o rugaciune simpla si sincera: “Tata ceresc, cred ca Fiul Tau Isus Cristos a murit pe cruce pentru pacatul meu si a inviat din morti. Imi marturisesc pacatele si te rog sa ma ierti. Iti multumesc ca ma ierti si ma iubesti. Ajuta-ma sa traiesc o viata noua care Iti place Tie, ca o creatie noua in Isus Cristos. Fii un sprijin pentru mine in aceasta circumstanta. Este mai mare decat mine si eu nu pot fara Tine. In numele lui Isus, Amin.”

Daca te-ai decis astazi sa devii copil al lui Dumnezeu, bine ai venit in familia Lui. El nu te va lasa niciodata. Evrei 13:5: “Nicidecum n-am sa te las, cu nici un chip nu te voi parasi.”

Ca sa cresti in asemanare cu El, Biblia ne spune sa perseveram in angajamentul nostru.

  • Boteaza-te, dupa cum a poruncit Cristos.

  • Spune altora despre credinta ta in Cristos.

  • Petrece timp zilnic cu Dumnezeu. Nu trebuie sa fie neaparat o perioada lunga de timp. Doar dezvolta-ti obiceiul de a te ruga Lui si a citi Cuvantul Sau. Roaga-L pe Dumnezeu sa faca sa creasca credinta ta si intelegerea Bibliei.

  • Cauta sa ai partasie cu alti crestini. Dezvolta un grup de prieteni crestini care sa raspunda la intrebarile tale si sa te sustina.

  • Cauta o biserica locala unde te poti inchina lui Dumnezeu.
Ai devenit astazi crestin? Te rog, fa click DA ! Sau NU.

Esti deja crestin? Te rog, Click aici.


Iti place aceasta informatie? Ajuta-ne, impartasind-o cu altii folosind butoanele de social media de mai jos. Ce este aceasta?
Urmareste-ne:
English  
Social Media
Urmareste-ne:

Impartaseste-ne:


Evanghelizare

Calea prin Romani
Mersul in cer
Siguranta mantuirii
Doamne, ajuta-ma!
Rugaciune de Iertare
Calea prin Romani spre Mantuire
Cum sa devii crestin
Cum poti fi mantuit
Marea Trimitere
Additional Content To Explore...

Inchinare
Partasie
Ucenicie
Slujire
 
 
Perspectiva Stiintifica
Perspectiva Filosofica
Este Biblia Adevarata?
Cine Este Dumnezeu?
Este Isus Dumnezeu?
De Ce Crestinismul?
Crestere in cunoasterea
Probleme frecvente
Provocarile vietii
Recuperare
 
Cauta
 
Add Doamne, ajuta-ma! to My Google!
Add Doamne, ajuta-ma! to My Yahoo!
XML Feed: Doamne, ajuta-ma!
Dumnezeu Home | Despre Noi | FAQ | Harta site
Copyright © 2002 - 2021 AllAboutGOD.com, Toate Drepturile Rezervate.