Clicky

Siguranta mantuirii

Siguranta mantuirii

 - Sigur de vesnicie
Esti aici: Dumnezeu >> Siguranta mantuirii

Siguranta mantuirii: oare este ea posibila?
Siguranta mantuirii este posibila. Vezi 1 Ioan 5:11-13: “Si marturisirea este aceasta: Dumnezeu ne-a dat viata vesnica, si aceasta viata este in Fiul Sau. Cine are pe Fiul, are viata; cine n-are pe Fiul lui Dumnezeu, n-are viata. V-am scris aceste lucruri ca sa stiti ca voi, care credeti in Numele Fiului lui Dumnezeu, aveti viata vesnica”. Dumnezeu vrea sa stim ca avem viata vesnica. Aceste versete ne arata intr-un mod cat se poate de clar ca cei care au crezut in Isus Cristos si L-au acceptat ca si Mantuitorul lor personal, au viata vesnica. Viata vesnica este chiar asa – vesnica. Romani 8:38-39 spune: “Caci sunt bine incredintat ca nici moartea, nici viata, nici ingerii, nici stapanirile, nici puterile, nici lucrurile de acum, nici cele viitoare, nici inaltimea, nici adancimea, nici o alta faptura, nu vor fi in stare sa ne desparta de dragostea lui Dumnezeu, care este in Isus Hristos, Domnul nostru”. Nimic nu poate desparti un copil al lui Dumnezeu de Tatal lui.

Siguranta Mantuirii: De ce ma indoiesc de ea?
Multi crestini pun la indoiala siguranta mantuirii. Poate trec printr-o perioada de instabilitate emotionala. Poate au permis indoielii sa se strecoare in inima lor sau sunt condusi de sentimente. Poate trec printr-o perioada de uscaciune spirituala si nu experimenteaza bucurie in umblarea lor spirituala. Trairea in pacat poate de asemenea sa fie cauza, iar Satan incearca sa-i amageasca facandu-i sa gandeasca, ca nu sunt suficient de buni pentru a primi iertarea lui Dumnezeu si rasplata vesnica.

Fii sigur ca multi se confrunta din cand in cand cu unul sau toate aceste lucruri. Tine minte urmatoarele sugestii care iti pot fi de ajutor:

  • Roaga-l pe Domnul sa-ti descopere pacatul nemarturisit. Apoi pocaieste-te de acel pacat.
  • Citeste zilnic Biblia. Studiaza versetele specifice despre mantuire.
  • Roaga-te intr-un mod regulat. Vorbeste cu Domnul si roaga-L sa te ajute.
  • Increde-te in Domnul. Nu uita ca El te iubeste mult.
  • Alunga indoiala.
  • Lauda-L pe Dumnezeu si multumeste-I. Nu lasa sentimentele sa-ti fure bucuria.

Siguranta mantuirii: Intelegerea suportului biblic
Isus ne spune personal ca ne da viata vesnica si nimic nu ne-o poate lua: “Oile mele asculta glasul Meu; Eu le cunosc, si ele vin dupa Mine. Eu le dau viata vesnica, in veac nu vor pieri, si nimeni nu le va smulge din mana Mea. Tatal Meu, care Mi le-a dat, este mai mare decat toti; si nimeni nu le poate smulge din mana Tatalui Meu. Eu si Tatal una suntem” (Ioan 10: 27-30).

Mantuirea este un dar al harului. Efeseni 2:8 spune: “Caci prin har ati fost mantuiti, prin credinta. Si aceasta nu vine de la voi; ci este darul lui Dumnezeu”.

Romani 10:13. De asemenea, sa fim siguri ca stim aceasta “Fiindca oricine va chema Numele lui Dumnezeu, va fi mantuit”.

Faptul ca stim acest lucru ne da nadejde. Putem sti ca Isus Cristos ne va declara ai Lui pentru totdeauna. “Caci insusi Domnul, cu un strigat, cu glasul unui arhanghel si cu trambita lui Dumnezeu, Se va pogori din cer, si intai vor invia cei morti in Hristos. Apoi, noi cei vii, care vom fi ramas, vom fi rapiti toti impreuna cu ei, in nori, ca sa intampinam pe Domnul in vazduh; si astfel vom fi totdeauna cu Domnul” (1 Tesaloniceni 4:16-17).

Daca te confrunti cu indoieli, roaga-te cu o rugaciune asemantoare: “Dumnezeule, nu sunt sigur daca sunt copilul Tau. Cred ca ai trimis pe Fiul Tau Isus in lume sa moara pentru pacatele mele. Cred ca El a inviat din morti si imi ofera viata vesnica. Il primesc ca si Mantuitor al meu. Iti multumesc ca ma ierti si imi daruiesti viata cu Tine pentru vesnicie. Ajuta-ma sa cred ca ai raspuns la rugaciunea mea. In numele lui Isus, Amin.”

Ai devenit astazi crestin? Te rog, fa click DA ! Sau NU.

Esti deja crestin? Te rog, Click aici.


Iti place aceasta informatie? Ajuta-ne, impartasind-o cu altii folosind butoanele de social media de mai jos. Ce este aceasta?
Urmareste-ne:
English  
Social Media
Urmareste-ne:

Impartaseste-ne:


Evanghelizare

Rugaciunea pacatosului
Rugaciunea Mantuirii
Rugaciune de Iertare
Calea prin Romani
Calea prin Romani spre Mantuire
Calea prin Romani
Cum sa devii crestin
Cum poti fi mantuit
Mersul in cer
Additional Content To Explore...

Inchinare
Partasie
Ucenicie
Slujire
 
 
Perspectiva Stiintifica
Perspectiva Filosofica
Este Biblia Adevarata?
Cine Este Dumnezeu?
Este Isus Dumnezeu?
De Ce Crestinismul?
Crestere in cunoasterea
Probleme frecvente
Provocarile vietii
Recuperare
 
Cauta
 
Add Siguranta mantuirii to My Google!
Add Siguranta mantuirii to My Yahoo!
XML Feed: Siguranta mantuirii
Dumnezeu Home | Despre Noi | FAQ | Harta site
Copyright © 2002 - 2021 AllAboutGOD.com, Toate Drepturile Rezervate.