Clicky

Dumnezeu

Dumnezeu

 
Esti aici: Dumnezeu >> Dumnezeu

Dumnezeu: Exista El cu adevarat?
Existenta lui Dumnezeu nu poate fi dovedita prin formule matematice sau proprietati fizice, dar traim intr-o vreme in care dovezi ale existentei lui se gasesc la tot pasul. Uita-te doar prin telescopul Hubble si priveste atent cosmosul intins. Uita-te la monitorul unui microscop electronic cu scanare si adanceste-te in lumea complexa a unei celule organice. Stai jos si citeste o biblioteca intreaga de informatie care releveaza complexitatea codului digital care transforma oul fertilizat intr-o fiinta umana. Studiaza principiile mecanicii cuantice si investigheaza lumea extra dimensionala. Analizeaza natura constiintei tale, a subconstientuui tau, a standardelor de moralitate, a gandurilor religioase. Apoi, incearca sa impaci toate aceste realitati cu teoria de baza a intamplarii. A nu crede in Dumnezeu este “un pas al credintei” mai mult decat a fost vreodata.

Dumnezeu – un rezumat scurt al argumentelor-cheie:
Sistemul: Existenta lui Dumnezeu este cea mai buna explicatie pentru notiuni abstracte, precum numerele, formulele si proprietatile.

Cauzalitatea. Existenta lui Dumnezeu este cea mai buna explicatie pentru existenta universului si a tuturor lucrurilor din el.

Ordinea. Existenta lui Dumnezeu este cea mai buna explicatie pentru ordinea complexa din universul cosmic si cel biologic.

Moralitatea. Existenta lui Dumnezeu ne asigura cea mai buna explicatie pentru existena unor valori obiective morale/etice in lume. In Romani 5:12: citim ca “printr-un singur om a intrat păcatul în lume, şi prin păcat a intrat moartea, şi astfel moartea a trecut asupra tuturor oamenilor, din pricină că toţi au păcătuit”.

Dumnezeu: Daca exista Dumnezeu, ce este El?
Dumnezeu a fost descris in multe feluri, de la o “forta de viata” impersonala la un Creator personal, de la Mama Natura la Dumnezeul Atotputernic. Chiar daca omenirea creaza diverse caractere pentru Dumnezeu in decursul timpului, noi ar trebui sa ne uitam la standardele de adevar eterne pe care le gasim in Biblie.

Bineinteles, mai intai ar trebui demonstrate credibilitatea si autenticitatea Bibliei inainte de a incerca sa Il definim pe Dumnezeu cu ajtorul ei. Ei bine, azi, mai mult decat altadata, putem dovedi adevarul relatarilor biblice. Exploreaza doar comorile arheologice care stabilesc veridicitatea evenimentelor prezentate in Biblie. Analizeaza manuscrisele descoperite recent, cum ar fi cele de la Marea Moarta, care demonstreaza autenticitatea textelor biblice. Studiaza cele peste 600 de profetii implinite care sunt prezentate in Biblie. Fa din citirea Bibliei o preocupare intelectuala si descopera complexitatea si integrarea inerente pe care le gasesti in cele 66 de carti ale Bibliei, scrise de 40 de autori inspirati de Duhul Sfant, de-a lungul unei perioade de aproximativ 1600 de ani.

Dumnezeu: vei descoperi natura Sa adevarata in Biblie
Odata ce ai decis ca Biblia este un document credibil si autentic, ea este primul loc in care sa cauti caracterul si atributele adevarate ale lui Dumnezeu. Explorand Biblia, vei descoperi natura Sa neschimbatoare. Dumnezeu este Duh – infinit si etern. Dumnezeu este Suveran. Dumnezeu este Atotputernic (poate totul), omniscient (stie totul) si omnipresent (este peste tot tot timpul). Dumnezeu este Sfant si drept. Dumnezeu este intelepciune, putere, glorie, neprinhanire, har, credinciosie, bunatate, frumusete, rabdare. Dumnezeu este dragoste. Dumnezeu este adevar.

Descopera mai mult ACUM!


Iti place aceasta informatie? Ajuta-ne, impartasind-o cu altii folosind butoanele de social media de mai jos. Ce este aceasta?
Urmareste-ne:
English  
Social Media
Urmareste-ne:

Impartaseste-ne:


Cine Este Dumnezeu?

Numele lui Dumnezeu
Cine este Dumnezeu?
Unde este Dumnezeu
Dumnezeu este Dragoste
Dumnezeu
Dragostea lui Dumnezeu
Atributele lui Dumnezeu
Da-I Slava lui Dumnezeu
Additional Content To Explore...

Perspectiva Stiintifica
Perspectiva Filosofica
Este Biblia Adevarata?
Cine Este Isus?
Religiile Lumii
Crestere in cunoasterea
Probleme frecvente
Provocarile vietii
Recuperare
 
 
 
Cauta
 
Add Dumnezeu to My Google!
Add Dumnezeu to My Yahoo!
XML Feed: Dumnezeu
Dumnezeu Home | Despre Noi | FAQ | Harta site
Copyright © 2002 - 2021 AllAboutGOD.com, Toate Drepturile Rezervate.