Clicky

Este Dumnezeu nedrept?

Este Dumnezeu nedrept?

 
Esti aici: Dumnezeu >> Este Dumnezeu nedrept?

Este Dumnezeu nedrept cand se intampla lucruri rele?
Este Dumnezeu nedrept? Cu alte cuvinte, exista situatii in care Dumnezeu este partinitor cu oameni demni de dispretuit si ii lasa pe cei nevinovati sa sufere? Din perspective noastra, este nedrept ca Dumnezeu sa lase un copil sa sufere de o boala devastatoare, in timp ce un criminal traieste o viata lunga in sanatate. Unde este Dumnezeul echilibrului si dreptatii, dupa care tanjim?

Ne luptam in fiecare zi cu “ceea ce ni se cuvine”. Daca muncim din greu si traim onorabil, atunci nu ne datoreaza Dumnezeu o viata buna? Noi ii rasplatim pe copiii nostri pentru purtarea lor buna si ii pedepsim pentru neascultare. Bildad, prietenul lipsit de compasiune al lui Iov, a crezut ca Dumnezeu a fost “drept” pedepsindu-l pe slujitorul Sau, Iov, si ca Dumnezeu rasplateste “corect” o viata fara prihana (Iov 8:1-7). Habacuc, profetul, a pus la indoiala “dreptatea” lui Dumnezeu atunci cand El S-a folosit de caldeeni ca sa ii pedepseasca pe cei mai neprihaniti decat ei (Habacuc 1:12-13).

Problema este ca noi nu ne dam seama ca nu vedem dovezile bunatatii din viata noastra de zi cu zi. Noi nu suntem perfecti si nici nu vom fi niciodata, si totusi ne asteptam sa primim din partea lui Dumnezeu o “rasplata” sau o binecuvantre perfecta. Daca Dumnezeu ar fi fost “corect” (rasplatind ochi pentru ochi), am fi cu totii condamnati. “Caci toti au pacatuit si sunt lipsiti de slava lui Dumnezeu” (Romani 3:23).

Este Dumnezeu nedrept in zbuciumul nostru zilnic?
De ce este Dumnezeu nedrept – poate chiar orb sau surd – in fata suferintelor noastre de zi cu zi? Copiii lui Israel s-au plans de asta in timpul sclaviei lor in Egipt. Iov cel credincios a suferit pierderea proprietatilor lui, a familiei lui si a sanatatii lui, toate acestea cu consimtamantul lui Dumnezeu. Si ce sa mai spunem despre acei urmasi ai lui Cristos care inca sunt torturati si sufera martiriul pentru credinta lor? De ce nu ii protejeaza Dumnezeu pe acesti copii ai Lui devotati? Ce ne scuteste de durere si suferinta – purtarea buna, darurile generoase, actele de sacrificiu, orele lungi de rugaciune, juramantul saraciei? Lista ar putea continua.

Daca Dumnezeu este cu adevarat “corect”, dupa definitia omului, El ar fi impasibil si detasat. In calitatatea Lui de Judecator al intregului univers, numai El determina valoarea noastra (Geneza 18:25, Psalmul 9:7-8). In relatarea lui Isus despre lucratorii viei, cei care au muncit in vie intreaga zi au primit aceeasi rasplata ca si cei care au muncit doar ultima ora din zi (Matei 20:1-13). Unii lucratori au contestat “nedreptatea”. Isus a raspuns: “…cei din urma vor fi cei dintai si cei dintai vor fi cei de pe urma”. Pentru a intelege dreptatea lui Dumnezeu, trebuie sa avem o perspectiva cereasca, nu una pamanteasca. Dumnezeu este drept, dar este si plin de har. Unul din scopurile pentru care Dumnezeu S-a revelat prin creatie si istorie este ca omul sa Il caute. Dragostea Il impinge pe Dumnezeu sa caute o relatie personala atat cu cel vrednic de dispretuit, cat si cu cel nevinovat (Faptele Apostolilor 17:27-28).

Este Dumnezeu nedrept – Concluzie
Iarasi, ne-am putea intreba: “Este Dumnezeu nedrept” lasand un om nevinovat sa moara (Marcu 15:7)? Nu a fost “corect” ca un insurgent si criminal precum Baraba sa fie iertat, in timp ce Isus, Fiul lui Dumnezeu….nevinovat si fara pacat….sa fie batjocorit, desfigurat intr-un mod groaznic, si executat alaturi de criminali (Marcu 15:7, 17-20). Ne-am castigat dreptul la un tratament preferential fata cel de care a avut parte Isus?

Dumnezeu ne-a dat liberul arbitru, putem sa Il alegem sau sa Il respingem. Chiar si asa, Fiul Sau, Isus Cristos, Si-a dat viata pentru intreaga specie umana. Cantarul virturii ne arata tare usori….pacatosi, egoisti si incapatanati. Prin harul revarsat din plin, nu prin dreptate, un Dumnezeu corect schimba balanta cantarului in favoarea noastra (Efeseni 2:4-5).

Afla mai multe!


Iti place aceasta informatie? Ajuta-ne, impartasind-o cu altii folosind butoanele de social media de mai jos. Ce este aceasta?
Urmareste-ne:
English  
Social Media
Urmareste-ne:

Impartaseste-ne:


Cine Este Dumnezeu?

Cine este Dumnezeu?
Frica de Dumnezeu
Numele lui Dumnezeu
Dumnezeu este Dragoste
Atributele lui Dumnezeu
Este Dumnezeu nedrept?
Dumnezeu
Duhul Sfant
Unde este Dumnezeu
Additional Content To Explore...

Perspectiva Stiintifica
Perspectiva Filosofica
Este Biblia Adevarata?
Cine Este Isus?
Religiile Lumii
Crestere in cunoasterea
Probleme frecvente
Provocarile vietii
Recuperare
 
 
 
Cauta
 
Add Este Dumnezeu nedrept? to My Google!
Add Este Dumnezeu nedrept? to My Yahoo!
XML Feed: Este Dumnezeu nedrept?
Dumnezeu Home | Despre Noi | FAQ | Harta site
Copyright © 2002 - 2021 AllAboutGOD.com, Toate Drepturile Rezervate.