Clicky

Cum poti fi mantuit

Cum poti fi mantuit

 - Primeste darul
Esti aici: Dumnezeu >> Cum poti fi mantuit

Cum poti fi mantuit – de ce are nevoie omul de mantuire?
Cum poti fi mantuit - este cea mai importanta cautare in viata oricarui om. Cautarea incepe atunci cand un barbat sau o femeie inteleg mai intai adevarata lor stare inaintea unui Dumnezeu sfant.

Acea dulce si intima partasie pe care Tatal a dorit-o pentru om, coroana creatiei Sale, a fost pierduta in momentul in care Adam si Eva n-au ascultat de porunca lui Dumnezeu in gradina Edenului. Atunci cand Adam si Eva au pacatuit, au pierdut dreptul de a manca din pomul vietii care i-ar fi putut face sa traiasca vesnic. Ei au fost izgoniti din gradina si astfel au pierdut relatia de dragoste pe care Dumnezeu a vrut sa o aiba cu ei. Starea lor pacatoasa i-a facut nevrednici sa stea in prezenta lui Dumnezeu. Departe de a fi un simplu eveniment, Caderea si izgonirea omului au fost punctul de cotitura cataclismica in istorie si au condus omenirea la o decadere care continua pana in ziua de astazi.

Omul fara Dumnezeu isi face singur planurile, isi urmeaza sfaturile si traieste dupa propriile lui reguli. Cu toate acestea, fiindca omul a fost creat sa traiasca in partasie cu Dumnezeu, in interiorul lui ramane o neimplinire si o dorinta care poate fi satisfacuta doar de Dumnezeu Insusi. Pentru ca omul este cazut si pierdut, iar Dumnezeu este perfect in sfintenia Lui, este nevoie ca omul si Dumnezeu sa fie impacati, astfel incat partasia dintre ei sa fie restaurata.

Cum poti fi mantuit – ce a facut Dumnezeu pentru mantuirea omului?
Adevarul despre cum poti fi mantuit a fost prezentat pentru fiecare om in predicarea Evangheliei. Evanghelia este vestea buna despre Isus Cristos. “Dumnezeu era in Cristos, impacand lumea cu Sine, netinandu-le in socoteala pacatele lor...” (2 Corinteni 5:19) Dumnezeu, stiind pe deplin ca omul va cadea, a adus mijlocul de reconciliere pentru acesta; El a stiut ca nici un om nu poate face omenirea placuta lui Dumnezeu.

Dumnezeu L-a trimis pe Isus Cristos, care a adus restaurarea relatiei dintre om si Dumnezeu prin faptul ca Si-a dat viata si Si-a varsat sangele. Nu a existat nici o alta modalitate de a distruge efectul pacatului decat prin sange. “... Fara varsarea de sange nu este iertare.” (Evrei 9:22) Varsarea sangelui a fost indiciul ca plata pacatului a fost platita. O viata a fost sacrificata pentru vietile tuturor celor care au pacatuit. Supunerea voluntara lui Isus Cristos suferintelor de pe cruce a platit pretul pentru pacatele noastre si a facut posibila impacarea. “Caci, dupa cum prin neascultarea unui singur om, cei multi au fost facuti pacatosi, tot asa, prin ascultarea unui singur om, cei multi vor fi facuti neprihaniti.” (Romani 5:19)

Cum poti fi mantuit – Ce trebuie sa faca omul pentru a fi mantuit?
Mantuirea este la indemana fiecarei fiinte umane de pe fata pamantului. Atunci cand Isus Cristos a murit pe cruce, El a adus mantuire pentru toti oamenii. “’Si dupa ce voi fi inaltat de pe pamant, voi atrage la Mine pe toti oamenii’ – Vorbind astfel, arata cu ce moarte avea sa moara” (Ioan 12:32-33). Mantuirea a fost asigurata; acum ea trebuie doar sa fie acceptata. Odata ce un om sau o femeie recunosc ca au nevoie de mantuire si realizeaza ca Dumnezeu a facut-o posibila prin Isus Cristos, el sau ea trebuie doar sa o accepte.

Mantuirea este pur si simplu un proces de marturisire si credinta. Omul trebuie sa marturiseasca ca Isus este Domnul, ceea ce inseamna ca el intelege faptul ca Isus Cristos trebuie sa aiba controlul deplin in viata lui, cu toate cerintele Lui drepte. Marturisirea lui Cristos ca Domn de asemenea presupune ca de acum Cristos va fi Cel care va lucra si va indeplini dreptatea Sa in om.

Apoi, el trebuie sa creada ca Dumnezeu L-a inviat pe Isus Cristos din morti. Aceasta credinta in moartea si invierea lui Isus poarta in ea intelegerea ca plata pentru pacat a fost platita si omului ii este asigurata puterea de a trai o viata lipsita de pacat. Astfel, relatia dintre om si Dumnezeu este restaurata. “Daca marturisesti deci cu gura ta pe Isus ca Domn si daca crezi in inima ta ca Dumnezeu L-a inviat din morti, vei fi mantuit. Caci prin credinta din inima se capata neprihanirea, si prin marturisirea cu gura se ajunge la mantuire, dupa cum zice Scriptura: “Oricine crede in El, nu va fi dat de rusine.” (Romani 10:9-11) Te simti nevrednic sa “mergi in cer”? Pacea cu Dumnezeu este la dispozitia ta.

Recunosti ca esti pacatos si crezi ca Isus Cristos a venit ca Singurul Rascumparator pentru pacat? Esti gata sa primesti darul lui Dumnezeu – Fiul Sau, Isus Cristos? Daca da, crede in Cristos, pocaieste-te de pacatele tale, si preda-I Lui ca Domn, tot restul vietii tale:

“Tata, stiu ca am Ti-am incalcat poruncile si pacatele mele m-au despartit de Tine. Imi pare foarte rau si acum vreau sa ma intorc la Tine de la viata mea trecuta si pacatoasa. Te rog sa ma ierti, si sa ma ajuti sa nu mai pacatuiesc. Cred ca Fiul Tau, Isus Cristos, a murit pentru mine, a inviat din morti, este viu si aude rugaciunea mea. Il invit pe Isus sa devina Domnul vietii mele, sa ma conduca si sa domneasca in inima mea de astazi inainte. Te rog sa trimiti Duhul Sfant sa ma ajute sa Te ascult si sa fac voia Ta tot restul vietii mele. In numele lui Isus Te rog, Amin.”

“Pocaiti-va, le-a zis Petru, si fiecare din voi sa fie botezat in Numele lui Isus, spre iertarea pacatelor voastre; apoi veti primi darul Sfantului Duh.” (Faptele Apostolilor 2:38)

Daca ai decis astazi sa-L primesti pe Isus, bine ai venit in familia lui Dumnezeu. Acum, ca sa cresti in asemanare cu El, Biblia ne indeamna sa perseveram in angajamentul nostru.

  • Boteaza-te, dupa cum a poruncit Cristos.

  • Spune altora despre credinta ta in Cristos.

  • Petrece timp zilnic cu Dumnezeu. Nu trebuie sa fie neaparat o perioada lunga de timp. Doar dezvolta-ti obiceiul de a te ruga Lui si a citi Cuvantul Sau. Roaga-L pe Dumnezeu sa faca sa creasca credinta ta si intelegerea Bibliei.

  • Cauta sa ai partasie cu alti crestini. Dezvolta un grup de prieteni crestini care sa raspunda la intrebarile tale si sa te sustina.

  • Cauta o biserica locala unde te poti inchina lui Dumnezeu.
Ai devenit astazi crestin? Te rog, fa click DA ! Sau NU.

Esti deja crestin? Te rog, Click aici.


Iti place aceasta informatie? Ajuta-ne, impartasind-o cu altii folosind butoanele de social media de mai jos. Ce este aceasta?
Urmareste-ne:
English  
Social Media
Urmareste-ne:

Impartaseste-ne:


Evanghelizare

Sa devii crestin
Calitatile unui Om Bun
Siguranta mantuirii
Marea Trimitere
Rugaciune de Iertare
Rugaciunea Mantuirii
Calea prin Romani
Cum poti ajunge in cer
Calea prin Romani
Additional Content To Explore...

Inchinare
Partasie
Ucenicie
Slujire
 
 
Perspectiva Stiintifica
Perspectiva Filosofica
Este Biblia Adevarata?
Cine Este Dumnezeu?
Este Isus Dumnezeu?
De Ce Crestinismul?
Crestere in cunoasterea
Probleme frecvente
Provocarile vietii
Recuperare
 
Cauta
 
Add Cum poti fi mantuit to My Google!
Add Cum poti fi mantuit to My Yahoo!
XML Feed: Cum poti fi mantuit
Dumnezeu Home | Despre Noi | FAQ | Harta site
Copyright © 2002 - 2021 AllAboutGOD.com, Toate Drepturile Rezervate.