Clicky

Cum arata Dumnezeu

Cum arata Dumnezeu

 
Esti aici: Dumnezeu >> Cum arata Dumnezeu

Cum arata Dumnezeu? – Comparatia cu omul
Daca ii intrebi pe copii cum arata Dumnezeu, ei raspund de obicei: “Este batran, are o barba alba lunga, par alb ca peria, si poarta o mantie alba gratioasa”. De obicei, caricaturistii adauga si saldale si sprancene albe. Fie ca este o figura impunatoare sau pur si simplu o mana imensa coborand din cer, conceptul oamenilor cu privire la infatisarea lui Dumnezeu nu prea se aseamana cu infatisarea noastra. Acest lucru pare confuz, deoarece Geneza repeta in mod regulat faptul ca omul a fost creat dupa chipul lui Dumnezeu (Geneza 1:27). Cuvantul evreiesc pentru “chip” (tselem) se traduce astfel “un contur sau o reprezentare a unui original, asa cum umbra este conturul originalului”.

Aceasta imagine a lui Dumnezeu a fost transferata doar asupra omului. Chiar daca Dumnezeu inchistat in forma umana, omul imperfect si finit are parte de natura lui Dumnezeu, cu atribute transmisibile (viata, personalitate, adevar, intelepciune, dragoste, sfintenie, dreptate). Avem capacitatea de a intretine o relatie spirituala uimitoare cu Dumnezeu, relatie care ne ofera discernamant.

Cum arata Dumnezeu? – Intalnirile
Orice incercare de a raspunde la intrebarea “Cum arata Dumnezeu?” trebuie sa aiba la baza o intalnire a omului cu Dumnezeu. In Geneza 32:22-28, Iacov, tatal celor 12 patriarhi ai lui Israel, este lasat schiopatand dupa lupta cu Dumnezeu. “Iacov a pus locului aceluia numele Peniel; a zis el, ” (Geneza 32:30). Dumnezeu S-a apropiat cat de mult posibil de Iacov – mainele Creatorului au fost in mod fizic pe trupul lui Iacov.

Nimanui nu ii este permis sa vada fata lui Dumnezeu cu ochii fizici (Exod 33:20). Cand Moise L-a intalnit pe Dumnezeu in rugul aprins, s-a temut sa se uite la Dumnezeu (Exod 3:6). Chiar si relatia apropiata a lui Moise cu Dumnezeu, care presupunea intalniri “fata in fata” (Deuteronom 34:10) avea limitarile ei. Cautand prezenta glorioasa a lui Dumnezeu, lui Moise i se aduce aminte: “Fata nu vei putea sa Mi-o vezi, caci nu poate omul sa Ma vada si sa traiasca” (Exod 33:11, 20-23). Expresia “fata in fata” sugereaza conversatii intime ale unor prieteni apropiati. Aceasta incredere reciproca le permite sa comunice sincer si deschis unul cu celalalt (Deuteronom 12:6-8).

Exemplele din Vechiul Testament care redau infatisarea lui Dumnezeu se concentreaza asupra gloriei si prezentei ceresti a lui Dumnezeu care salasluieste in locuri alese de El: Cortul intalnirii (Numeri 12:5, 16:19, 42), stalpul de nor si de foc (Numeri 14:14). In Noul Testament, Dumnezeu Se descopera pe Sine prin intruparea in Fiul Sau, Isus Cristos.

Cum arata Dumnezeu? – Dumnezeul invizibil
Ca raspuns la intrebarea “Cum arata Dumnezeu?”, Creatorul omnipotent si omniscient a trimis un copil. “El este chipul Dumnezeului celui nevazut, Cel dintai nascut din toata zidirea….Caci Dumnezeu a vrut ca toata plinatatea sa locuiasca in El” (Coloseni 1: 15, 19). Nu se mentioneaza nici o trasatura distincta a infatisarii fizice a acestui Copil, ci doar cateva elemente – culcat in iesle, infasat in scutece, si steaua de deasupra casei. Si totusi, pastorii si magini L-au recunoscut imediat pe Isus, laudandu-L, glorificandu-L si inchinandu-I-Se Dumnezenului Viu. “El …este oglindirea slavei Lui si intiparirea fiintei Lui…” (Evrei 1:3).

In milostivirea si dragostea Sa neconditionata, Dumnezeu ne-a creat pe noi dupa tselem (chipul) Sau, aratandu-ne o licarire din El in Isus Cristos – “Nimeni n-a vazut vreodata pe Dumnezeu; Singurul Lui Fiu, care este in sanul Tatalui, Acela L-a facut cunoscut” (Ioan 1:18). In predica de pe Munte, Isus ne spune: “Ferice de cei cu inima curata, caci ei vor vedea pe Dumnezeu”. (Matei 5:8). Chiar daca noi nu putem vedea deplin fata Sa, El se uita la noi cu o dragoste nesecata.

Afla mai multe despre Dumnezeu!


Iti place aceasta informatie? Ajuta-ne, impartasind-o cu altii folosind butoanele de social media de mai jos. Ce este aceasta?
Urmareste-ne:
English  
Social Media
Urmareste-ne:

Impartaseste-ne:


Cine Este Dumnezeu?

Numele lui Dumnezeu
Problema raului
Duhul Sfant
Cum arata Dumnezeu
Dumnezeu
Dragostea lui Dumnezeu
Gradina Edenului
Ce este dragostea?
Unde este Dumnezeu
Additional Content To Explore...

Perspectiva Stiintifica
Perspectiva Filosofica
Este Biblia Adevarata?
Cine Este Isus?
Religiile Lumii
Crestere in cunoasterea
Probleme frecvente
Provocarile vietii
Recuperare
 
 
 
Cauta
 
Add Cum arata Dumnezeu to My Google!
Add Cum arata Dumnezeu to My Yahoo!
XML Feed: Cum arata Dumnezeu
Dumnezeu Home | Despre Noi | FAQ | Harta site
Copyright © 2002 - 2021 AllAboutGOD.com, Toate Drepturile Rezervate.