Clicky

Dragostea lui Dumnezeu

Dragostea lui Dumnezeu

 
Esti aici: Dumnezeu >> Dragostea lui Dumnezeu

Dragostea lui Dumnezeu: Este Creatorul un Dumnezeu al dragostei?
Exista oare ceea ce noi numim “Dragostea lui Dumnezeu”? Este Creatorul un Dumnezeu al dragostei? Sau este un Dumnezeu manios? Este El pasiv si inert? Sau Si-a aratat comportamentul intr-un anume fel? Crestinii cred intr-un Dumnezeu al dragostei. Ei cred ca Dumnezeu si-a demonstrate dragostea pentru om prin faptul ca L-a dat pe Fiul Sau, Isus Cristos, care a suferit pe cruce ca sa ofere iertare pentru pacatele noastre. Cu adevarat, a muri pentru cineva este o dovada de iubire incontestabila. “Nu este mai mare dragoste decat sa isi dea cineva viata pentru prietenii saii”. (Ioan 15:13). Totusi, Il reprezinta Cristos pe Dumnezeu in moartea Sa pe cruce? A murit cu adevarat Isus pe cruce? A existat El cu adevarat ca un personaj istoric? Sau este doar un mit – o poveste buna despre un om bun?

Dragostea lui Dumnezeu: dragostea Lui revelata
Crestinii pretend ca Isus Cristos reveleaza dragostea lui Dumnezeu. A existat Isus cu adevarat pe pamant? John Murray, presedintele Societatii Ateiste Americane, este citat atunci cand afirma urmatoarele lucruri despre istoricitatea lui Isus: “Nu a existat in istoria lumii o persoana pe numele Isus Cristos. Nu a existat o persoana istorica, vie, care sa rasufle si sa poate acest nume. Niciodata. Biblia este o relatare neistorica, fictiva. Mitul este bun pentru afaceri”. (Revista Life, Decembrie 1994, “Cine a fost El?”, pag. 67-82). Totusi, milioane de credinciosi afirma ca El a existat si inca exista. Deci, ce dovezi a pastrat istoria? Potrivit marturiei unor autoritati istorice timpurii precum Corneliu Tacitus si Flavius Iosif, se pare ca totusi Murray greseste. Ambii istorici mentionati mai sus au documentat in mod independent crucificarea lui Isus in secolul 1 AD. Acesti oameni, care au trait amandoi in secolul 1, sunt acceptati ca autoritati istorice seculare. Pe langa cercetarea lor si relatarile din Noul Testament, evreii insisi au mentionat in scrierile lor istorice crucificarea unui anume Isus in secolul 1, ca pe un eveniment istoric.

Dragostea lui Dumnezeu: dragostea Lui prezisa
Moartea acestui om, Isus Cristos, nu demonstreaza dragostea lui Dumnezeu decat daca El a fost Fiul lui Dumnezeu. Daca Isus a fost un simplu om executat pentru incalcari ale legilor statului, aceasta nu are nimic de a face cu Dumnezeu. Inca o data, trebuie sa cautam in relatarile istorice confirmarea dumnezeirii lui Isus. Vechiul Testament, a carui scriere s-a extinse pe o perioada de mai bine de 1500 de ani, a fost finalizat in jurul anului 400 inainte de Cristos. Cele mai timpurii copii care au supravietuit in timp sunt Manuscrisele de la Marea Moarta, datand undeva in jurul anului 200 inainte de Cristos. O mare parte din Vechiul Testament prezice venirea lui Cristos. Exista peste 300 de profetii cu privire la Mesia care urmeaza sa vina si sa moara pentru a rascumpara omenirea, dovedind dragostea lui Dumnezeu pentru omul cazut. Isus Cristos a implinit in mod deplin si constant aceste profetii. De fapt, Isus a implinit mai multe de 300 de profetii doar in ziua in care a fost omorat. Aceste preziceri au fost extreme de detaliate si concrete, incluzand forma in care urma sa fie ucis, cat si ultimele Sale cuvinte (Psalmul 22).

Ca exemplu pentru aceste previziuni uluitoare, Cartea lui Daniel, capitolul 9, versetul 25, prezice ziua in care Cristos urma sa intre in Ierusalim inainte de judecata si crucificarea Sa. Profetia ne spune: 69 de saptamani ani (69 x 7 = 483 ani), vor trece dupa decretul de reconstruire a Ierusalimului pana la venirea lui Mesia. (Aceasta profetie se face dupa calendarul babilonian de 360 de zile, pentru ca Daniel a scris cartea sa in Babilon, in timpul robiei sale). Astfel, 483 de ani x 360 de zile = 173.880 zile. Potrivit unor dovezi gasite de Sir Henry Creswicke Rawlinson in Palatul din Susa, si confirmate in Neemia 2:1, acest decret a fost dat in data de 14 martie 445 B.C, de catre imparatul Artaxerxe Longimanus. Exact 173.880 de zile mai tarziu, pe 6 aprilie 32 D.C, Isus Cristos a intrat in Ierusalim Calare pe un magarus, implinind versetul din Zaharia 9:9. Lumea sarbatoreste aceasta zi in Sarbatoarea Floriilor. 4 zile mai tarziu, Cristos a fost rastignit pe cruce, si, la trei zile dupa moartea Sa, el a inviat din morti. Dupa ce li S-a aratat ucenicilor, sfatuindu-I sa persevereze in ciuda persecutiei din partea lumii rele, El S-a inaltat la cer, asteptand sfarsitul veacului acestuia.

Dragostea lui Dumnezeu: Dragostea Lui manifestata prin Singurul Sau Fiu
Isus Cristos este dragostea lui Dumnezeu. “Dragostea lui Dumnezeu fata de noi s-a aratat prin faptul ca Dumnezeu a trimis in lume pe Singurul Sau Fiu, ca noi sa traim prin El. Si dragostea sta nu in faptul ca noi am iubit pe Dumnezeu, ci in faptul ca El ne-a iubit pe noi si a trimis pe Fiul Sau ca jertfa de ispasire pentru pacatele noastre.” (I Ioan 4:9-10).

Afla mai multe acum!


Iti place aceasta informatie? Ajuta-ne, impartasind-o cu altii folosind butoanele de social media de mai jos. Ce este aceasta?
Urmareste-ne:
English  
Social Media
Urmareste-ne:

Impartaseste-ne:


Cine Este Dumnezeu?

Dumnezeu este Dragoste
Dragostea lui Dumnezeu
Atributele lui Dumnezeu
Duhul Sfant
Numele lui Dumnezeu
Cine este Dumnezeu?
Dumnezeu
Sfant Sfant Sfant
Frica de Dumnezeu
Additional Content To Explore...

Perspectiva Stiintifica
Perspectiva Filosofica
Este Biblia Adevarata?
Cine Este Isus?
Religiile Lumii
Crestere in cunoasterea
Probleme frecvente
Provocarile vietii
Recuperare
 
 
 
Cauta
 
Add Dragostea lui Dumnezeu to My Google!
Add Dragostea lui Dumnezeu to My Yahoo!
XML Feed: Dragostea lui Dumnezeu
Dumnezeu Home | Despre Noi | FAQ | Harta site
Copyright © 2002 - 2021 AllAboutGOD.com, Toate Drepturile Rezervate.