Clicky

Duhul Sfant

Duhul Sfant

 - Explicat
Esti aici: Dumnezeu >> Duhul Sfant

Duhul Sfant: Una din cele trei persoane ale lui Dumnezeu
Duhul Sfant este una din cele trei persoane ale lui Dumnezeu: Tatal, Fiul si Duhul Sfant. Pentru multi dintre noi, acesta este un concept dificil de patruns. Biblia afirma ca exista un singur Dumnezeu, totusi aflam din Scriptura ca Dumnezeu are trei persoane distincte. O modalitate prin care am putea vizualiza partial acest concept este sa examinam natura apei (H2O). Apa este un singur compus chimic care poate exista in trei stari de agregare: lichida, solida (gheata) si gazoasa (abur). Oul este o alta ilustratie. Este alcatuit din galbenus, albus si coaja, si totusi este tot un singur ou. Desigur, fiecare din aceste exemple este departe de a ilustra o imagine completa a Dumnezeului nostru, dar ele ilustreaza faptul ca existenta celor trei persoane nu invalideaza unitaritatea lui Dumnezeu.

Duhul Sfant: Mult mai mult decat o forta de viata eterica
Duhul Sfant nu este o forta de viata eterica, vaga. El nu este impersonal sau fara ratiune. Duhul Sfant este o “persoana” egala din toate punctele de vedere cu Dumnezeu Tatal si Dumnezeu Fiul. Biblia ne spune ca toate caracteristicile lui Dumnezeu pe care le au Tatal si Fiul le are si Duhul Sfant.

Duhul Sfant are ratiune, emotii si vointa. In 1 Corinteni 2:11, vedem un exemplu al ratiunii si vointei Duhului Sfant: “In adevar, cine dintre oameni cunoaste lucrurile omului, afara de duhul omului care este în el? Tot asa, nimeni nu cunoaşte lucrurile lui Dumnezeu, afara de Duhul lui Dumnezeu.?”

In Romani 15:30, vedem ca Duhul Sfant are emotii, reprezentate prin capacitatea de a iubi: “Va indemn dar, fratilor, pentru Domnul nostru Isus Cristos si pentru dragostea Duhului, sa va luptati impreuna cu mine, in rugaciunile voastre catre Dumnezeu pentru mine”

Chiar daca Duhul Sfant are toate caracteristicile lui Dumnezeu, El are roluri si functii specifice in vietile noastre. In Ioan 16:13, il vedem pe Duhul Adevarului ca fiind indrumatorul nostru: “Cand va veni Mangaietorul, Duhul adevarului, are sa va calauzeasca in tot adevarul; caci El nu va vorbi de la El, ci va vorbi tot ce va fi auzit, si va va descoperi lucrurile viitoare”.

In Ioan 14:26, aflam ca Duhul Sfant este sfatuitorul si invatatorul nostru: “Dar Mangaietorul, adica Duhul Sfant, pe care-L va trimite Tatal, in Numele Meu, va va învata toate lucrurile, si va va aduce aminte de tot ce v-am spus Eu.”

In 1 Corinteni 3:16, vedem ca Duhul Sfant locuieste in noi: “Nu stiti ca voi sunteti Templul lui Dumnezeu, si ca Duhul lui Dumnezeu locuieste în voi?

In Faptele Apostolilor 1:8, ni se spune de unde vine puterea noastra: “Ci voi veti primi o putere, cand Se va pogori Duhul Sfant peste voi”.

In Romani 8:14, intelegem de unde vine directia noastra: “Căci toţi cei ce sunt călăuziţi de Duhul lui Dumnezeu sunt fii ai lui Dumnezeu.”

In Romani 8:26, aflam ca Duhul Sfant ne este alaturi atunci cand ne simtim slabi si ne rugam: “Şi tot astfel şi Duhul ne ajută în slăbiciunea noastră: căci nu ştim cum trebuie să ne rugăm. Dar însuşi Duhul mijloceşte pentru noi cu suspine negrăite.”

In Evrei 9:14, citim ca Duhul Sfant este etern. In 1 Corinteni 2:11, citim ca Duhul Sfant este atotstiutor. In Psalmul 139, citim ca Duhul Sfant este omniprezent.

Duhul Sfant: Atributele lui Dumnezeu
Duhul Sfant, Tatal si Fiul alcatuiesc un Dumnezeu triun cunoscut in crestinism ca Trinitate. O conceptie des intalnita este aceea ca noi credem in trei dumnezei diferiti. Aceasta afirmatie nu este una corecta. Chiar daca fiecare persoana a dumnezeirii este distincta ca si functie, toate cele trei persoane sunt dumnezeu si fiecare reflecta atributele divine ale singurului Dumnezeu viu.

Afla mai multe Acum!


Iti place aceasta informatie? Ajuta-ne, impartasind-o cu altii folosind butoanele de social media de mai jos. Ce este aceasta?
Urmareste-ne:
English  
Social Media
Urmareste-ne:

Impartaseste-ne:


Cine Este Dumnezeu?

Frica de Dumnezeu
Unde este Dumnezeu
Atributele lui Dumnezeu
Sfant Sfant Sfant
Dumnezeu este Dragoste
Duhul Sfant
Dragostea lui Dumnezeu
Dumnezeu
Numele lui Dumnezeu
Additional Content To Explore...

Perspectiva Stiintifica
Perspectiva Filosofica
Este Biblia Adevarata?
Cine Este Isus?
Religiile Lumii
Crestere in cunoasterea
Probleme frecvente
Provocarile vietii
Recuperare
 
 
 
Cauta
 
Add Duhul Sfant to My Google!
Add Duhul Sfant to My Yahoo!
XML Feed: Duhul Sfant
Dumnezeu Home | Despre Noi | FAQ | Harta site
Copyright © 2002 - 2021 AllAboutGOD.com, Toate Drepturile Rezervate.