Clicky

Rugaciune de Iertare

Rugaciune de Iertare

 
Esti aici: Dumnezeu >> Rugaciune de Iertare

Rugaciune de Iertare: Un Dar Pretios
O rugaciune de iertare este ceva ce cautam cu totii intr-un moment al vietii. Iertarea este un dar pretios care nu este deloc usor de obtinut, nici usor de dat. Iertarea este esentiala vietii; ea ne elibereaza de greselile trecutului si ne da speranta pentru viitor. De dragul iertarii Isus Cristos a venit pe pamant sa moara pentru omenire.

Rugaciune de Iertare: Facuta Posibila prin Isus Cristos
Rugaciunea de iertare este o rugaciune adresata lui Dumnezeu. Cu toate ca ne putem rani direct unii pe altii, toate pacatele noastre pana la urma Il ranesc pe Dumnezeu. Poate te intrebi cum de este posibil acest lucru. Cum de Il pot rani deficientele noastre pe Creatorul Atotputernic al universului? Chiar Ii pasa lui Dumnezeu? In Geneza 6, gasim cum Dumnezeu este intristat de toate nedreptatile ce si le-au facut oamenii unii altora: “Domnul a vazut ca rautatea omului era mare pe pamant, si ca toate intocmirile gandurilor din inima lui erau indreptate in fiecare zi numai spre rau. I-a parut rau Domnului ca a facut pe om pe pamant, si S-a mahnit in inima Lui.” (Geneza 6:5-6)

Fiind Atotcunoscator, Dumnezeu Se intristeaza chiar de un simplu gand rau. Astfel, iertarea finala trebuie de asemenea sa vina din partea lui Dumnezeu. Oricum, din pricina dreptatii Sale, iertarea nu poate fi data in mod gratuit. Fiecare pacat trebuie luat in seama pentru ca Dumnezeu sa fie un judecator drept. Isus Cristos a murit pe cruce la Calvar in locul nostru, astfel incat pacatele noastre sa poata fi iertate. Suferintele Lui au platit pentru greselile noastre. “Caci acesta este sangele Meu, sangele legamantului celui nou, care se varsa pentru multi, spre iertarea pacatelor.” (Matei 26:28)

In dragostea Lui, Dumnezeu a stiut ca constiinta noastra avea nevoie sa fie eliberata de vina si condamnare. El a stiut ca iertarea pacatelor era cea mai mare nevoie a noastra. In actul final al dragostei, Dumnezeu nu numai a suferit durerea pentru pacatele noastre, dar a si platit pentru consecintele acestora, ca noi sa avem oferita iertarea atunci cand pacatuim. Tot ce trebuie sa facem este sa acceptam iertarea Sa in dar.

Rugaciune de iertare: Roaga-L pe Dumnezeu pentru iertare
Poate ai gasit aceasta pagina web in timp ce cautai o rugaciune de iertare care sa-ti linisteasca sufletul chinut. Sau poate te lupti incercand sa ierti pe cineva care te-a ranit adanc. Pentru toti cei care Il accepta pe Isus Cristos ca Domn si Mantuitor, iertarea este oferita in dar. Daca recunoastem pacatele noastre si ne rugam pentru iertare, Dumnezeu ne va ierta – fara nici o indoiala: “Daca ne marturisim pacatele, El este credincios si drept, ca sa ne ierte pacatele si sa ne curateasca de orice nelegiuire.” (1 Ioan 1:9)

Daca Il respingem pe Isus, in esenta, noi respingem darul de iertare al lui Dumnezeu. Prin aceasta noi spunem de fapt ca nu dorim sa ne impacam cu Dumnezeu (1 Ioan 1:10). Desi este alegerea noastra libera de a nu accepta iertarea lui Dumnezeu, in final noi vom fi responsabili de toate pacatele ce le-am comis pana la sfarsitul acestei vieti. Dorinta adanca a lui Dumnezeu este de a se impaca cu tine. “Fiindca atat de mult a iubit Dumnezeu lumea, ca a dat pe Singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede in El, sa nu piara, ci sa aiba viata vesnica.” (Ioan 3:16). Daca doresti sa fii iertat cu adevarat, ia seama la ce a zis Isus si accepta-L intr-un mod sincer ca Domn si Mantuitor personal. Vei fi iertat si Dumnezeu va incepe o lucrare de transformare in viata ta.

Rugaciune de Iertare: Primeste o Viata Noua
Rugaciunea de iertare ne da o noua speranta si un nou inceput. Toate pacatele noastre sunt sterse de Dumnezeu. “Pentru ca le voi ierta nelegiuirile, si nu-Mi voi mai aduce aminte de pacatele si faradelegile lor”. (Evrei 8:12)

Daca intelegi ca esti pacatos si crezi ca Isus Cristos a venit sa fie Singurul Rascumparator pentru pacat, atunci intelegi rugaciunea de iertare. Intrebarea este – esti tu gata sa aplici aceasta rugaciune, primind darul lui Dumnezeu, pe Fiul Sau, Isus Cristos? Daca da, crede in Cristos, pocaieste-te de pacatele tale si preda-I lui ca Domn, tot restul vietii tale:

    “Tata, stiu ca am Ti-am incalcat poruncile si pacatele mele m-au despartit de Tine. Imi pare foarte rau si acum vreau sa ma intorc la Tine de la viata mea trecuta si pacatoasa. Te rog sa ma ierti, si sa ma ajuti sa nu mai pacatuiesc. Cred ca Fiul Tau, Isus Cristos, a murit pentru mine, a inviat din morti, este viu si aude rugaciunea mea. Il invit pe Isus sa devina Domnul vietii mele, sa ma conduca si sa domneasca in inima mea de astazi inainte. Te rog sa trimiti Duhul Sfant sa ma ajute sa Te ascult si sa fac voia Ta tot restul vietii mele. In numele lui Isus Te rog, Amin.”
“Pocaiti-va, le-a zis Petru, si fiecare din voi sa fie botezat in Numele lui Isus, spre iertarea pacatelor voastre; apoi veti primi darul Sfantului Duh.” (Faptele Apostolilor 2:38)

Daca ai decis astazi sa-L primesti pe Isus, bine ai venit in familia lui Dumnezeu. Acum, ca sa cresti in asemanare cu El, Biblia ne indeamna sa perseveram in angajamentul nostru.

  • Boteaza-te, dupa cum a poruncit Cristos.

  • Spune altora despre credinta ta in Cristos.

  • Petrece timp zilnic cu Dumnezeu. Nu trebuie sa fie neaparat o perioada lunga de timp. Doar dezvolta-ti obiceiul de a te ruga Lui si a citi Cuvantul Sau. Roaga-L pe Dumnezeu sa faca sa creasca credinta ta si intelegerea Bibliei.

  • Cauta sa ai partasie cu alti crestini. Dezvolta un grup de prieteni crestini care sa raspunda la intrebarile tale si sa te sustina.

  • Cauta o biserica locala unde te poti inchina lui Dumnezeu.
Ai devenit astazi crestin? Te rog, fa click DA ! Sau NU.

Esti deja crestin? Te rog, Click aici.


Iti place aceasta informatie? Ajuta-ne, impartasind-o cu altii folosind butoanele de social media de mai jos. Ce este aceasta?
Urmareste-ne:
English  
Social Media
Urmareste-ne:

Impartaseste-ne:


Evanghelizare

Patimile lui Cristos
Patimile lui Cristos
Planul Mantuirii
Rugaciune de Iertare
Mersul in cer
Calea prin Romani
Sa devii crestin
Rugaciunea pacatosului
Calitatile unui Om Bun
Additional Content To Explore...

Inchinare
Partasie
Ucenicie
Slujire
 
 
Perspectiva Stiintifica
Perspectiva Filosofica
Este Biblia Adevarata?
Cine Este Dumnezeu?
Este Isus Dumnezeu?
De Ce Crestinismul?
Crestere in cunoasterea
Probleme frecvente
Provocarile vietii
Recuperare
 
Cauta
 
Add Rugaciune de Iertare to My Google!
Add Rugaciune de Iertare to My Yahoo!
XML Feed: Rugaciune de Iertare
Dumnezeu Home | Despre Noi | FAQ | Harta site
Copyright © 2002 - 2021 AllAboutGOD.com, Toate Drepturile Rezervate.