Clicky

Dumnezeu este milostiv

Dumnezeu este milostiv

 
Esti aici: Dumnezeu >> Dumnezeu este milostiv

Dumnezeu este milostiv
A fi milostiv inseamna “a favoriza”, “a arata bunatate” unui inferior, “a avea compasiune”. In Vechiul Testament, acest atribut este folosit cu referire la Dumnezeu, cu referire la mila si harul Sau, la indelunga Lui rabdare si la dispozitia Lui de a arata har si bunatate.

Isaia 30:18 ne spune:“Totusi, Domnul asteapta sa se milostiveasca de voi si Se va scula sa va dea indurare, caci Domnul este un Dumnezeu drept: ferice de toti cei ce nadajduiesc in El”.

Dumnezeu este milostiv pentru ca El este dragoste. Sta in caracterul Lui sa iubeasca chiar si atunci cand noi nu Il iubim. El ne va da lucruri bune datorita dragostei Sale. El arata har, indurare si bunatate celor carora doreste pentru ca sta in natura Lui sa faca asa.

Dumnezeu este milostiv pentru ca El este Creatorul nostru. Chiar si atunci cand nu Il recunoastem sau nu ne inchinam Lui, El tot ne da lucruri bune pentru ca asa doreste El. Dumnezeu a creat omul si nu va intoarce spatele fiintelor create sau creatiei.

"Mila este o alta fateta a diamantului dragostei lui Dumnezeu. Prin aceasta, vrem sa spunem ca Dumnezeu Se relationeaza la oameni nu pe baza meritelor lor, pe baza a ceea ce li se cuvine, ci pe baza nevoilor lor; cu alte cuvinte, Dumnezeu trateaza oamenii pe baza bunatatii si generozitatii Sale” – Erickson 1

Cum este Dumnezeu milostiv?
Gandeste-te la un parinte. Un tata sau o mama va da intotdeauna lucruri bune copiilor sai pentru ca vrea sa ii vada crescand. Parintii ofera copiilor lor adapost, hrana si imbracaminte deoarece ei stiu ca aceste lucruri le sunt necesare pentru a creste. De asemenea, parintii le fac copiilor si anumite cadouri, din dragoste pentru ei.

Dumnezeu procedeaza la fel. Dumnezeu ofera omenirii toate lucrurile de care are nevoie pentru a putea creste si prospera. El merge dincolo de subzistenta. El personalizeaza fiecare cadou. El face aceste lucruri chiar daca noi nu recunoastem asta si nu meritam cadourile Lui.

Efeseni 1:7 ne arata harul lui Dumnezeu. “In El avem rascumpararea, prin Sangele Lui iertarea pacatelor, dupa bogatiile harului Sau”. Prin jertfa de pe cruce a Fiului Sau, Isus Cristos, si noi am primit harul Sau.

Cand este Dumnezeu milostiv?
Dumnezeu este milostiv tot timpul, chiar si atunci cand noi nu Il ascultam. Este parte a caracterului Sau sa fie milostiv, si in El nu este “umbra de mutare”(Iacov 1:17). El ne arata harul Sau pana in ultimul moment al vietii noastre. El doreste ca niciunul sa nu piara, deoarece El ne-a creat ca sa traim in vesnicie cu El.

Doar prin mila lui Dumnezeu putem avea viata vesnica. Dumnezeu a avut atat de multa compasiune pentru omenire, incat L-a trimis pe Fiul Sau sa moara pentru neascultarea intregii lumi. Dumnezeu este milostiv in vremuri de nevoie, trimitandu-ne ajutor:

    "Caci prin har ati fost mantuiti, prin credinta. Si aceasta nu vine de la voi; ci este darul lui Dumnezeu. Nu prin fapte, ca sa nu se laude nimeni. Caci noi suntem lucrarea Lui si am fost ziditi in Hristos Isus pentru faptele bune pe care Dumnezeu le-a pregatit mai dinainte ca sa umblam in ele" (Efeseni 2:8-10).

    "Deci, fiindca suntem socotiti neprihaniti prin credinta, avem pace cu Dumnezeu, prin Domnul nostru Isus Hristos. Lui Ii datoram faptul ca, prin credinta, am intrat in aceasta stare de har in care suntem; si ne bucuram in nadejdea slavei lui Dumnezeu” (Romani 5:1-2)
Noi aratam mila fata de cei care se afla in nevoi intinzandu-ne mainile catre ei in numele Domnului, ajutand fratii si surorile noastre sa gaseasca pacea, linistea si puterea in vremuri in care disperarea ameninta sa ii copleseasca. Asa doreste Dumnezeu sa ne relationam unii la altii.

Cautandu-L pe Dumnezeu pentru ceea ce este El, castigam intelegere si intelepciune. Apoi, El poate sa ne modeleze dupa asemanarea Fiului Sau, Isus Cristos. Caracterul nostru se schimba, si devenim mai dispusi sa aratam mila si bunatatea lui Dumnezeu oamenilor din jurul nostru.

Afla mai multe despre Atributele lui Dumnezeu!

Nota de subsol:
1 Erickson, Millard. Teologie Crestina, 320-321.


Iti place aceasta informatie? Ajuta-ne, impartasind-o cu altii folosind butoanele de social media de mai jos. Ce este aceasta?
Urmareste-ne:
English  
Social Media
Urmareste-ne:

Impartaseste-ne:


Cine Este Dumnezeu?

Dumnezeu este Dragoste
Dumnezeul vesnic
Credinciosia lui Dumnezeu
Sfintenia lui Dumnezeu
Omniprezenta lui Dumnezeu
Dumnezeul Infinit
Imuabilitatea lui Dumnezeu
Suveranitatea lui Dumnezeu
Atributele lui Dumnezeu
Additional Content To Explore...

Perspectiva Stiintifica
Perspectiva Filosofica
Este Biblia Adevarata?
Cine Este Isus?
Religiile Lumii
Crestere in cunoasterea
Probleme frecvente
Provocarile vietii
Recuperare
 
 
 
Cauta
 
Add Dumnezeu este milostiv to My Google!
Add Dumnezeu este milostiv to My Yahoo!
XML Feed: Dumnezeu este milostiv
Dumnezeu Home | Despre Noi | FAQ | Harta site
Copyright © 2002 - 2021 AllAboutGOD.com, Toate Drepturile Rezervate.