Clicky

Sa devii crestin

Sa devii crestin

 - Sa devii crestin
Esti aici: Dumnezeu >> Sa devii crestin

Sa devii astazi crestin!
Cum pot deveni crestin? Dupa ce ti-ai pus toate intrebarile, ai cantarit toate evidentele si ai analizat toate argumentele, in cele din urma te vei confrunta cu intrebarea fundamentala pe care a pus-o Domnul Isus ucenicilor Sai in Matei 16:15:

“Dar voi cine ziceti ca sunt?”

Simon Petru I-a raspuns:

“Tu esti Cristosul, Fiul lui Dumnezeu”.

Care este raspunsul tau?

Daca ai ajuns la aceeasi concluzie ca si Simon Petru, atunci mai ai cativa pasi pana la a avea o relatie personala cu Dumnezeul nostru iubitor. Aceasta este speranta noastra sincera si rugaciunea ca fiecare sa ajunga la aceasta concluzie, fiindca stim ca adevarata fericire, bucurie si pace vin doar atunci cand recunoastem scopul existentei noastre si predam vointa noastra Creatorului nostru. Asa cum vei vedea, crestinismul nu este bazat pe vreo cladire religioasa, formula sau ritual, ci inseamna pur si simplu sa crezi cu adevarat in inima ta.

Sa devii crestin: Pasi prin Evanghelie
In primul rand, poti fi sigur ca Dumnezeu te iubeste neconditionat si doreste sa ai o relatie personala cu El.

“Fiindca atat de mult a iubit Dumnezeu lumea, ca a dat pe Singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede in El sa nu piara, ci sa aiba viata vesnica” (Ioan 3:16).

In al doilea rand, trebuie sa recunosti inaintea lui Dumnezeu ca natura ta e pacatoasa, pentru ca aceasta este ceea ce ne separa pe noi toti de El.

“Caci toti au pacatuit, si sunt lipsiti de slava lui Dumnezeu” (Romani 3:23)

In al treilea rand, trebuie sa te opresti de la a mai incerca sa placi lui Dumnezeu prin efortul tau, si sa intelegi ca mantuirea prin sangele lui Isus Cristos este un dar pe care niciunul din noi nu il merita.

“Dar Dumnezeu Isi arata dragostea fata de noi, prin faptul ca, pe cand eram noi inca pacatosi, Cristos a murit pentru noi” (Romani 5:8)

In ultimul rand, trebuie doar sa pasesti inainte si sa accepti din inima darul lui Dumnezeu – Fiul Sau, Isus Cristos.

“Dar tuturor celor ce L-au primit, adica celor ce cred in Numele Lui, le-a dat dreptul sa se faca copii ai lui Dumnezeu” (Ioan 1:12)

Prin urmare, acum stii deja pasii esentiali pentru a deveni crestin. In consecinta, daca doresti darul lui Dumnezeu, viata vesnica si partasia cu El, esti cat se poate de aproape de actul sincer de credinta.

Isus spune:

“Isus i-a zis: “Eu sunt calea, adevarul si viata. Nimeni nu vine la Tatal decat prin Mine” (Ioan 14:6)

Isus mai spune:

“Iata Eu stau la usa, si bat. Daca aude cineva glasul Meu si deschide usa, voi intra la el, voi cina cu el, si el cu Mine” (Apocalipsa 3:20).

A-L primi pe Isus, inseamna sa-L rogi sa vina in viata ta, sa-ti ierte toate pacatele si sa devina Domnul si Mantuitorul tau. Aceasta nu este doar o actiune intelectuala, ci mai degraba un act de credinta sincera si de buna voie.

Daca vrei sa-L primesti pe Isus acum si sa accepti mantuirea - darul Lui, trebuie doar sa crezi in Isus Cristos, sa te pocaiesti de pacatele tale si sa te intorci cu toata viata ta la El. Aceasta nu este un ritual bazat pe niste cuvinte specifice, ci mai degraba un indrumator de rugaciune pentru pasul tau sincer de credinta.

    “Tata, stiu ca am Ti-am incalcat poruncile si pacatele mele m-au despartit de Tine. Imi pare foarte rau si acum vreau sa ma intorc la Tine de la viata mea trecuta pacatoasa. Te rog sa ma ierti, si sa ma ajuti sa nu mai pacatuiesc. Cred ca Fiul Tau, Isus Cristos, a murit pentru mine, a inviat din morti, este viu si aude rugaciunea mea. Il invit pe Isus sa devina Domnul vietii mele, sa ma conduca si sa domneasca in inima mea de astazi inainte. Te rog sa trimiti Duhul Sfant sa ma ajute sa Te ascult si sa fac voia Ta tot restul vietii mele. In numele lui Isus Te rog, Amin.”
“Pocaiti-va, le-a zis Petru, si fiecare din voi sa fie botezat in Numele lui Isus, spre iertarea pacatelor voastre; apoi veti primi darul Sfantului Duh.” (Faptele Apostolilor 2:38)

Daca ai decis sa devii astazi crestin, bine ai venit in familia lui Dumnezeu. Acum, ca sa cresti in asemanare cu El, Biblia ne vorbeste sa perseveram in angajamentul nostru.

  • Boteaza-te, dupa cum a poruncit Cristos.

  • Spune altora despre credinta ta in Cristos.

  • Petrece timp zilnic cu Dumnezeu. Nu trebuie sa fie neaparat o perioada lunga de timp. Doar dezvolta-ti obiceiul de a te ruga Lui si a citi Cuvantul Sau. Roaga-L pe Dumnezeu sa faca sa creasca credinta ta si intelegerea Bibliei.

  • Cauta sa ai partasie cu alti crestini. Dezvolta un grup de prieteni crestini care sa raspunda la intrebarile tale si sa te sustina.

  • Cauta o biserica locala unde te poti inchina lui Dumnezeu.
Ai devenit astazi crestin? Te rog, fa click DA ! Sau NU.

Esti deja crestin? Te rog, Click aici.


Iti place aceasta informatie? Ajuta-ne, impartasind-o cu altii folosind butoanele de social media de mai jos. Ce este aceasta?
Urmareste-ne:
English  
Social Media
Urmareste-ne:

Impartaseste-ne:


Evanghelizare

Calea prin Romani
Calea prin Romani spre Mantuire
Planul Mantuirii
Patimile lui Cristos
Calea prin Romani
Mersul in cer
Patimile lui Cristos
Marea Trimitere
Doamne, ajuta-ma!
Additional Content To Explore...

Inchinare
Partasie
Ucenicie
Slujire
 
 
Perspectiva Stiintifica
Perspectiva Filosofica
Este Biblia Adevarata?
Cine Este Dumnezeu?
Este Isus Dumnezeu?
De Ce Crestinismul?
Crestere in cunoasterea
Probleme frecvente
Provocarile vietii
Recuperare
 
Cauta
 
Add Sa devii crestin to My Google!
Add Sa devii crestin to My Yahoo!
XML Feed: Sa devii crestin
Dumnezeu Home | Despre Noi | FAQ | Harta site
Copyright © 2002 - 2021 AllAboutGOD.com, Toate Drepturile Rezervate.