Clicky

Atributele lui Dumnezeu

Atributele lui Dumnezeu

 - Caracteristicile Sfinte
Esti aici: Dumnezeu >> Atributele lui Dumnezeu

Atributele lui Dumnezeu – Semnificatia
“Ceea ce ne vine in minte cand ne gandim la Dumnezeu este cel mai important lucru despre noi”. Asa se exprima A.W. Tozer in cartea sa clasica despre atributele lui Dumnezeu, Cunoasterea Celui Preasfant. De ce ar face el o afirmatie atat de transanta? Tozer continua: “Istoria spiritualitatii umane va demonstra ca nici o religie nu a fost mai presus decat ideea ei despre Dumnezeu. Inchinarea este una inaltatoare sau comuna in functie de cat de inalte sunt gandurile despre Dumnezeu ale celui ce se inchina”.

Stim in inima noastra ca ideea expusa mai sus este adevarata. Nu este suficient sa Il urmam pe “dumnezeu”. Acest cuvant a ajuns sa aiba atatea intelesuri, incat, de fapt, inseamna prea putin. Daca incercam sa ne facem o idée despre cum este El, atunci nu facem decat sa cream un idol in mintea noastra.

Atributele lui Dumnezeu – Fundamentul
Isus a venit sa ni-l descopere pe Dumnezeul Bibliei. Si Dumnezeu S-a revelat pe Sine in cartea Lui, Biblia. Orice abatere de la aceasta perspective este un dumnezeu creat de noi. Tozer, in cartea sa, “Cunoasterea Celui Preasfant”, identifica, in Biblie, 18 caracteristici ale lui Dumnezeu. Le redam aici, dar nu in ordinea in care apar in carte. Definitiile lui Tozer, atunci cand sunt folosite, apar intre ghilimele.

Biblia ne indeamna sa Il laudam pe Dumnezeu pentru Cine este El, mai ales in rugaciune. O mare parte a Psalmilor este un exemplu in acest sens. Cei mai multi oameni se rezuma la a-L lauda pe Dumnezeu pentru cateva atribute, printre care se numara dragostea Lui, si petrec restul timpului de rugaciune cerandu-I lui Dumnezeu diverse lucruri.

Atributele lui Dumnezeu – Caracteristicile
Intelepciunea: “Intelepciunea este abilitatea de a fauri finaluri perfecte si de a le atinge prin cele mai perfecte mijloace”. Cu alte cuvinte, Dumnezeu nu greseste. El este Tatal Care stie intr-adevar cel mai bine, asa cum explica Pavel in Romani 11:33 : “O, adâncul bogăţiei, înţelepciunii şi ştiinţei lui Dumnezeu! Cât de nepătrunse sunt judecăţile Lui şi cât de neînţelese sunt judecatile Lui si cat de neintelese sunt caile Lui”.

Nemarginirea: Dumnezeu nu are limite. Nu poate fi masurat. Prin definitie, acest atribut are impact asupra tuturor celorlalte atribute. Din moment ce Dumnezeu este infinit, toate celelalte caracteristici ale Lui trebuie sa fie la fel.

Suveranitatea: Acesta este “atributul prin care El conduce intreaga Sa creatie”. Suveranitatea este data de celelalte doua atribute ale lui Dumnezeu, cel de a fi atotcunoscator si atotputernic. Acest atribut ii permite lui Dumnezeu sa faca ceea ce stie ca este cel mai bine. Dumnezeu este in controlul tuturor lucrurilor care se intampla. Totusi, omul are liberul arbitru si este responsabil pentru alegerile pe care le face in viata sa.

Sfintenia: acesta este atributul care il separa pe Dumnezeu de toate fapturile create. Se refera la maiestatea Sa si la perfecta Sa puritate morala. Nu exista absolute nici un pacat sau vreun gand murdar in Dumnezeu. Sfintenia Lui este definitia a tot ceea ce este pur si neprihanit in tot universul. Locul in care se arata Dumnezeu, asa cum s-a intamplat cand I S-a aratat lui Moise langa rugul in flacari, devine sfant doar pentru Dumnezeu a trecut pe acolo.

Trinitatea: chiar daca acest cuvant nu apare in Biblie, adevarul ca Dumnezeu S-a revelat pe Sine Insusi in trei persoane transpare din Biblie. Tatal, Fiul si Duhul Sfant sunt numiti Dumnezeu, li se acorda inchinarea cuvenita lui Dumnezeu, exista din vesnicii si fac lucruri pe care doar Dumnezeu le-ar putea face. Chiar daca Dumnezeu S-a revelat in trei persoane, Dumnezeu este Unul singur si nu poate fi separat. Toate persoanele Dumnezeirii sunt implicate complet oridecateori una dintre cele trei persoane este activa.

Atotstiinta: “Dumnezeu poseda cunoasterea perfecta si de aceea nu are nevoie sa invete nimic. Dumnezeu nu a invatat niciodata si nu poate invata.” Atotstiinta inseamna sa cunosti toate lucrurile. Dumnezeu stie totul si cunoasterea Lui este infinita. Este imposibil sa ascunzi ceva de Dumnezeu.

Credinciosia: Orice lucru pe care Dumnezeu l-a promis se va implini. Credinciosia Lui garanteaza acest lucru. El nu minte. Ceea ce a spus El despre Sine in Biblie este adevarat. Isus a spus chiar ca El este adevarul. Acest lucru este extrem de important pentru urmasii Lui deoarece nadejdea noastra in viata vesnica se bazeaza pe crediciosia Lui. El va onora promisiunea ca pacatele noastre vor fi iertate si ca vom trai cu El pentru totdeauna.

Citeste Atributele lui Dumnezeu Pagina 2 Acum!


Iti place aceasta informatie? Ajuta-ne, impartasind-o cu altii folosind butoanele de social media de mai jos. Ce este aceasta?
Urmareste-ne:
English  
Social Media
Urmareste-ne:

Impartaseste-ne:


Cine Este Dumnezeu?

Dumnezeu este Dragoste
Sfintenia lui Dumnezeu
Suveranitatea lui Dumnezeu
Credinciosia lui Dumnezeu
Atributele lui Dumnezeu
Imuabilitatea lui Dumnezeu
Dumnezeul Harului
Omniprezenta lui Dumnezeu
Bunatatea lui Dumnezeu
Additional Content To Explore...

Perspectiva Stiintifica
Perspectiva Filosofica
Este Biblia Adevarata?
Cine Este Isus?
Religiile Lumii
Crestere in cunoasterea
Probleme frecvente
Provocarile vietii
Recuperare
 
 
 
Cauta
 
Add Atributele lui Dumnezeu to My Google!
Add Atributele lui Dumnezeu to My Yahoo!
XML Feed: Atributele lui Dumnezeu
Dumnezeu Home | Despre Noi | FAQ | Harta site
Copyright © 2002 - 2021 AllAboutGOD.com, Toate Drepturile Rezervate.