Clicky

Dumnezeul Infinit

Dumnezeul Infinit

 - Atribut al lui Dumnezeu
Esti aici: Dumnezeu >> Dumnezeul Infinit

Dumnezeu infinit : semnificatia
"Dumnezeul infinit" inseamna Dumnezeu fara nici o limita. Infinit inseamna fara sfarsit, vast, incomensurabil, si prezent pretutindeni. Dumnezeu nu este limitat in intelegere, asa cum suntem noi, si nu are limite de nicio natura. Cand Ioan a scris scrisorile sale catre cele sapte biserici, el a folosit urmatoarele cuvinte revelate lui de catre Dumnezeu: “Har si pace voua din partea Celui ce este, Celui ce era si Celui ce vine…” (Apocalipsa 1:4). Acesta este Dumnezeu, care nu exista doar azi, dar a existat dintotdeauna si va exista intotdeauna.

In versetul 8, insisi cuvintele lui Dumnezeu ne spun: “Eu sunt Alfa si Omega, Inceputul si Sfarsitul”. Isus Cristos (Dumnezeu cu noi) este, conform Evrei 13:8, “…acelasi ieri si azi si in veci”. Cand acest verset spune ca Isus este acelasi, se refera la faptul ca natura Lui este neschimbatoare, si harul oferit de El este la dispozitia celor ce cred in El acum si intotdeauna.

Dumnezeul Infinit : Sa Il intelegem
A.W Tozer a spus: “Dumnezeu traieste intr-o stare a existentei dincolo de noi si mult deasupra noastra si infinit de departe de noi, si totusi, cand ne gandim la Dumnezeu, incercam sa ne gandim la cineva care este total diferit de tot ceea ce cunoastem noi. Dumnezeu ne intreaba cu cine seamana, cu cine Il vom compara. Raspunsul este “cu nimeni”. Nimeni nu este ca Dumnezeu, nimic nu este ca Dumnezeu. Dumnezeu este ca si El Insusi.

Noi traim in materie si spatiu si timp si noi suntem creati. Dumnezeu nu este materie, El nu traieste in materie. Si El nu exista nici in spatiu. Si nici in timp, El fiind atemporal. Si El nu este creat, El este Creatorul, nu creatura. Dumnezeu a existat inainte de a fi existat orice creatura, si, dupa cum am mai spus, nimic nu poate fi adaugat la Dumnezeu si nimic nu poate lua nimic din Dumnezeu.”1 Incepem sa Il intelegem pe Dumnezeu tot mai bine pe masura ce acumulam mai multa cunoastere din Cuvantul lui Dumnezeu si prin Duhul Sfant. Dumnezeu S-a revelat pe Sine, Caracterul Sau si natura Sa prin Cuvantul Sau si prin descoperire spirituala. El ne cheama sa venim la El si sa Il cunoastem.

Dumnezeul Infinit: Cunoscandu-L pe El
Pe masura ce Il cunoastem mai bine pe Dumnezeu, putem incepe sa avem o relatie cu El, ceea ce este mai mult decat a avea cunostinta despre El. El stie totul si poate totul. El este suveran si suprem. El este bun, plin de indurare si de dragoste.

Cunoasterea personala a lui Dumnezeu iti poate schimba viata. Cu El, putem invinge problemele, si vom avea mangaierea, indrumarea si puterea Duhului Sfant in viata noastra de zi cu zi. Cel mai bun aspect al cunoasterii lui Dumnezeu este ca El ne-a promis iertarea de orice pacat si viata vesnica impreuna cu El daca credem si Il acceptam pe Fiul Sau, Isus Cristos, in inimile noastre.

Nu e nevoie decat de un pas simplu ca sa Il cunosti pe El. Cere-I Lui sa Se descopere tie. Roaga-te sa te ierte de orice pacat si sa iti intareasca credinta. El va fi credincios si va face asta daca Il rogi.

Afla mai multe!

1 Facing the Infinite God was a sermon preached at Avenue Road Alliance Church, Toronto by A. W. Tozer


Iti place aceasta informatie? Ajuta-ne, impartasind-o cu altii folosind butoanele de social media de mai jos. Ce este aceasta?
Urmareste-ne:
English  
Social Media
Urmareste-ne:

Impartaseste-ne:


Cine Este Dumnezeu?

Dumnezeul vesnic
Dumnezeu este milostiv
Intelepciunea lui Dumnezeu
Bunatatea lui Dumnezeu
Suveranitatea lui Dumnezeu
Dumnezeul Infinit
Dumnezeu este Dragoste
Imuabilitatea lui Dumnezeu
Credinciosia lui Dumnezeu
Additional Content To Explore...

Perspectiva Stiintifica
Perspectiva Filosofica
Este Biblia Adevarata?
Cine Este Isus?
Religiile Lumii
Crestere in cunoasterea
Probleme frecvente
Provocarile vietii
Recuperare
 
 
 
Cauta
 
Add Dumnezeul Infinit to My Google!
Add Dumnezeul Infinit to My Yahoo!
XML Feed: Dumnezeul Infinit
Dumnezeu Home | Despre Noi | FAQ | Harta site
Copyright © 2002 - 2021 AllAboutGOD.com, Toate Drepturile Rezervate.