Clicky

Partasia crestina

Partasia crestina

 - Slava pentru Dumnezeu
Esti aici: Dumnezeu >> Partasia crestina

Postul crestin - ce este el?
Ce este postul crestin? Din punct de vedere biblic, postul inseamna sa te abtii de la mancare, bautura, somn si sex pentru a te concentra pe o perioada de crestere spirituala. In mod specific, renuntam la lucruri legate de trup pentru a-L glorifica pe Dumnezeu, pentru a creste in Duhul si pentru a ne fortifica viata de rugaciune.

Postul Crestin – Concentrare mai profunda asupra lui Dumnezeu
Postul crestin nu este un fel de “munca” ceruta de Cristos sau de Scriptura. Totusi, aceasta nu inseamna ca postul nu este recomandat ca parte a cresterii noastre spirituale. Cartea Faptele Apostolilor relateaza mai multe instante in care ucenicii au postit inainte de a lua decizii importante (Faptele Apostolilor 13:4, 14:23). Postul si rugaciunea sunt adeseori asociatate (Luca 2:37, 5:33). Prea adesea, postul este confundat cu abtinerea de la mancare. Totusi, scopul postului este sa ne luam ochii de la lucrurile din lumea aceasta si sa ne concentram pe Dumnezeu. Postul este o modalitate de a-I demonstra lui Dumnezeu si noua insine ca suntem seriosi in relatia noastra cu Dumnezeu. Chiar daca postul in Scriptura este cel mai adesea asociat cu renuntarea la mancare, exista si alte modalitati de a posti. Orice renuntare temporara la o activitate/indeletnicire care te ajuta sa te concentrezi mai bine asupra lui Dumnezeu poate fi considerata un post (1 Corinteni 7:1-5). Postul ar trebui sa fie limitat in timp, mai ales atunci cand postim renuntand la mancare. Perioadele prea mari de timp in care ne abtinem de la mancare sunt daunatoare trupului. Postul nu este menit sa ne pedepseasca trupul, ci sa ne ajute sa ne concentram asupra lui Dumnezeu.

Postul nu ar trebuie sa fie considerat nici un fel de dieta. Nu ar trebui sa postim ca sa slabim, ci ca sa obtinem o partasie mai profunda cu Dumnezeu. Da, orice om poate posti. Unii nu vor putea sa renunte la mancare (diabeticii, de exemplu), dar orice om poate renuntat temporar la ceva pentru a se concentra asupra lui Dumnezeu. Chiar si scoaterea din priza a televizorului pentru o perioada de timp poate fi o metoda eficienta de a posti.

Da, este o idee foarte buna pentru crestini sa posteasca din cand in cand. Postul nu este dat ca o porunca in Bilbie, dar este recomandat cu caldura. Motivul biblic principal pentru post este sa umblii mai aproape de Dumnezeu. Luandu-ne ochii de la lucrurile lumii acesteia, ne putem concentra mai bine asupra lui Cristos. “Cand postiti, sa nu va luati o infatisare posomorata, ca fatarnicii, care isi slutesc fetele, ca sa se arate oamenilor ca postesc. Adevarat va spun ca si-au luat rasplata. Ci tu, cand postesti, unge-ti capul si spala-ti fata ca sa te arati ca postesti nu oamenilor, ci Tatalui tau, care este in ascuns; si Tatal tau, care vede in ascuns, iti va rasplati” (Matei 6:16-18).

Postul crestin – un stil de viata caracterizat de slujire
Postul crestin inseamna mai mult decat renuntarea la mancare sau la oricare al lucru legat de trup – este un stil de viata caracterizat de sacrificiu pentru Dumnezeu. In Isaia 58, aflam ce inseamna “postul adevarat”. Nu este un act de umilinta si renuntare singular inaintea lui Dumnezeu, este un stil de viata caracterizat de slujirea celor din jur. Asa cum ne spune Isaia, postul incurajeaza umilinta, dezleaga lanturile rautatii, deznoada legaturile robiei, elibereaza pe cei asupriti, hraneste pe cei flamanzi, le asigura cele necesare celor saraci si le da haine celor dezbracati. Acest concept de post nu este un obicei de o zi – este un stil de viata caracterizat de slujirea lui Dumnezeu si a semenilor nostri.

Creste mai mult acum!


Iti place aceasta informatie? Ajuta-ne, impartasind-o cu altii folosind butoanele de social media de mai jos. Ce este aceasta?
Urmareste-ne:
English  
Social Media
Urmareste-ne:

Impartaseste-ne:


Inchinare

Partasia crestina
Lauda si inchinare
Lauda lui Dumnezeu
Inchinarea
Slava lui Dumnezeu
Lauda lui Dumnezeu
Additional Content To Explore...

Partasie
Ucenicie
Slujire
Evanghelizare
 
 
Perspectiva Stiintifica
Perspectiva Filosofica
Este Biblia Adevarata?
Cine Este Dumnezeu?
Este Isus Dumnezeu?
De Ce Crestinismul?
Crestere in cunoasterea
Probleme frecvente
Provocarile vietii
Recuperare
 
Cauta
 
Add Partasia crestina to My Google!
Add Partasia crestina to My Yahoo!
XML Feed: Partasia crestina
Dumnezeu Home | Despre Noi | FAQ | Harta site
Copyright © 2002 - 2021 AllAboutGOD.com, Toate Drepturile Rezervate.