Clicky

Slava lui Dumnezeu

Slava lui Dumnezeu

 - Inima creatiei
Esti aici: Dumnezeu >> Slava lui Dumnezeu

Slava lui Dumnezeu – Creatia si lucrarile Lui
Onoare, glorie, faima, distinctie – toate sunt sinonime pentru cuvantul “slava”. Ca o manifestare a lucrarii mainilor Lui, intreaga creatie Ii aduce slava lui Dumnezeu. In Geneza 1:31, citim:” Dumnezeu S-a uitat la tot ce facuse; si iata ca erau foarte bune. Astfel, a fost o seara, si apoi a fost o dimineata; aceasta a fost ziua a sasea. ” Psalmul 19:1 spune: “Cerurile spun slava lui Dumnezeu si intinderea lor vesteste lucrarea mainilor Lui”. Lucrarile lui Dumnezeu Il lauda si Ii aduc slava.

Slava lui Dumnezeu reiese si din actiunile Lui marete. Psalmul 111:3: „Stralucire si maretie este lucrarea Lui, si dreptatea Lui tine in veci”. In Psalmul 138:5, citim: „Ei vor lauda Caile Domnului, caci mare este Slava Domnului”.

Exodul 15:11 spune: “Cine este ca Tine intre dumnezei, Doamne? Cine este ca Tine minunat in Sfintenie, bogat in fapte de lauda si facator de minuni?” Nimeni nu poate sa duca la indeplinire ceea ce face Dumnezeu. El este deasupra si dincolo de intelegerea noastra.

Slava lui Dumnezeu – Viata si moartea lui Isus Cristos
Glorificarea lui Dumnezeu a fost insusi scopul vietii lui Isus Cristos. Dupa nasterea Lui, ingerii au declarat gloria lui Dumnezeu: „Si deodata, impreuna cu ingerul, s-a unit o multime de oaste cereasca, laudand pe Dumnezeu si zicand: ” (Luca 2:13-14).

Slavirea lui Dumnezeu Tatal a fost scopul lui Isus pe pamant. In Ioan 8:54, Isus a spus: „Daca Ma slavesc Eu Insumi, slava Mea nu este nimic; Tatal Meu Ma slaveste, El, despre Care voi ziceti ca este Dumnezeul vostru”.

Oricat ar parea de ciudat la inceput, rastignirea lui Isus Cristos este, probabil, cea mai mare manifestare a slavei lui Dumnezeu. Ioan 3:15 spune: „Fiindca atat de mult a iubit Dumnezeu lumea, ca a dat pe Singurul Sau Fiu, ca oricine crede in El sa nu piara, ci sa aiba viata vesnica”. Isus Cristos a facut sacrificiul suprem pentru ca planurile initiale ale lui Dumnezeu sa poata fi indeplinite. El a murit si a inviat apoi a treia zi, invingand moartea si pacatul. Prin acest act al Sau, ne-a eliberat de sclavia pacatului, pentru ca sa ne putem bucura de viata vesnica alaturi de Dumnezeu in Imparatia Sa vesnica, prin har, prin credinta in El.

Ioan Ii da slava lui Dumnezeu atunci cand descrie cerul etern. Apocalipsa 21:23 spune: „Cetetea n-are trebuinta nici de soare, nici de luna ca s-o lumineze; caci o lumineaza slava lui Dumnezeu si faclia ei este Mielul”. Ce loc miraculos va fi cerul, luminat de gloria lui Dumnezeu.

Slava lui Dumnezeu – Viata noua in Cristos
Credinciosilor li se cere sa Ii aduca slava lui Dumnezeu. In 1 Corinteni 10:31, Apostolul Pavel ne indeamna: „Deci fie ca mancati, fie ca beti, fie ca faceti altceva: sa faceti totul pentru slava lui Dumnezeu”. Credinciosii sunt chemati sa Il dea slava lui Dumnezeu prin ceea ce spun si prin ceea ce fac. Asta nu inseamna ca noi adaugam la slava pe care Dumnezeu o are deja. Inseamna ca dezvaluim slava lui Dumnezeu lumii, prin cuvintele noastre, prin stilul nostru de viata si prin comportamentul nostru. Si mai inseamna ca Ii dam lui Dumnezeu lauda si adorarea noastra.

Cum pot credinciosii sa Ii dea slava si glorie lui Dumnezeu? Ne putem supune voii Sale in toate lucrurile si sa fim gata sa suferim pentru El (Ioan 21:18-19). Trebuie sa fim multumiti cu ceea ce ne-a dat Dumnezeu (Filipeni 4:11) si sa nu ne ingrijoram, stiind ca Dumnezeu ne va purta de grija (Filipeni 4:19). Ne putem baza pe Dumnezeu, in loc sa ne bazam pe noi, pentru a primi putere (Filipeni 4:13). Ii putem ajuta pe cei din jur si sa Ii dam slava lui Dumnezeu, laudandu-L cu gura noastra. Suntem chemati sa fim lipsiti de egoism si umili (Filipeni 2:3-4). Aratam dragoste, bucurie, pace, rabdare, bunatate, facere de bine, credinciosie, blandete, si infranare in viata noastra (Galateni 5:22-23). Nici unul din aceste lucruri nu este usor de realizat, si nici nu vine de la sine. Dar, prin credinta in Isus Cristos, este posibil sa ne schimbam viata. Atunci cand ne supunem voii Sale, Ii aducem slava lui Dumnezeu.

2 Corinteni 3:18 spune: „ Noi toti privim cu fata descoperita, ca intr-o oglinda, slava Domnului, si suntem schimbati in acelasi chip al Lui, din slava in slava, prin Duhul Domnului”.

Slava lui Dumnezeu – Arata viata ta slava lui Dumnezeu?
Ce cred ceilalti oameni cand privesc la viata ta? Sunt inclinati sa II dea glorie lui Dumnezeu pentru ceea ce vad? Aceasta este cu adevarat important: apartine inima ta lui Isus Cristos? Daca nu ai facut inca acest pas, daca nu L-ai chemat sa fie Mantuitorul tau, te invitam sa faci asta acum.

Apoi, recunoaste ca nimic din ceea ce ai nu ar fi al tau, daca Dumnezeu nu ar vrea sa fie asa. Toate talentele tale, toate abilitatile tale si chiar toate posesiunile tale, sunt ale tale pentru ca le-a pus Dumnezeu in viata ta. Atunci cand folosesti aceste resurse pentru Imparatia Sa, atunci Dumnezeu primeste toata gloria...exact asa cum ar trebui sa fie.

Continua lectura acum!


Iti place aceasta informatie? Ajuta-ne, impartasind-o cu altii folosind butoanele de social media de mai jos. Ce este aceasta?
Urmareste-ne:
English  
Social Media
Urmareste-ne:

Impartaseste-ne:


Inchinare

Credinta in Dumnezeu
Natura lui Dumnezeu
Cunoscandu-L pe Dumnezeu
Lauda lui Dumnezeu
Slava lui Dumnezeu
Additional Content To Explore...

Partasie
Ucenicie
Slujire
Evanghelizare
 
 
Perspectiva Stiintifica
Perspectiva Filosofica
Este Biblia Adevarata?
Cine Este Dumnezeu?
Este Isus Dumnezeu?
De Ce Crestinismul?
Crestere in cunoasterea
Probleme frecvente
Provocarile vietii
Recuperare
 
Cauta
 
Add Slava lui Dumnezeu to My Google!
Add Slava lui Dumnezeu to My Yahoo!
XML Feed: Slava lui Dumnezeu
Dumnezeu Home | Despre Noi | FAQ | Harta site
Copyright © 2002 - 2021 AllAboutGOD.com, Toate Drepturile Rezervate.