Clicky

Calea prin Romani 2

Calea prin Romani 2

 - Cale spre mantuire
Esti aici: Dumnezeu >> Calea prin Romani 2

Calea prin Romani: O Cale spre Mantuire bine Trasata
Calea Prin Romani este o colectie de versete din Epistola lui Pavel catre Romani, care ne traseaza o directie clara spre Isus Cristos. Desi multi oameni cred ca vor merge in cer datorita faptului ca au trait o viata buna, au facut lucruri caritabile, au fost botezati ca si copii mici, au frecventat o biserica sau i-au tratat frumos pe ceilalti, Biblia declara ca nici unul din noi nu poate trai la nivelul standardelor de neprihanire ale lui Dumnezeu. Prin urmare, avem nevoie de un drum spre Dumnezeu care sa nu se bazeze pe nimic din ce facem noi, ci mai degraba pe darul Harului Sau.

Calea prin Romani: Urmeaza aceasta harta
Calea prin Romani ofera un traseu detaliat pentru mantuirea noastra si partasia eterna cu Dumnezeu. Urmeaza doar pasii acestia:

 1. Trebuie sa-L recunoastem pe Dumnezeu ca si Creatorul tuturor lucrurilor, acceptand pozitia noastra umila in sistemul si planul create de El. Romani 1:20-21:

  “In adevar, insusirile nevazute ale Lui, puterea Lui vesnica si dumnezeirea Lui, se vad lamurit, de la facerea lumii, cand te uiti cu bagare de seama la ele in lucrurile facute de El. Asa ca nu se pot dezvinovati; fiindca, macar ca au cunoscut pe Dumnezeu, nu L-au proslavit ca Dumnezeu, nici nu I-au multumit; ci s-au dedat la ganduri desarte, si inima lor fara pricerepere s-a intunecat.”

 2. Trebuie sa intelegem ca suntem pacatosi si ca avem nevoie de iertare. Nici unul din noi nu este vrednic, conform standardelor lui Dumnezeu. Romani 3:23:

  “Caci toti au pacatuit, si sunt lipsiti de slava lui Dumnezeu.”

 3. Dumnezeu ne-a dat o cale prin care sa fim iertati de pacatele noastre. El Si-a aratat dragostea fata de noi prin faptul ca ne-a dat posibilitatea vietii, prin moartea Fiului Sau, Isus Cristos. Romani 5:8:

  “Dar Dumnezeu Isi arata dragostea fata de noi prin faptul ca, pe cand eram noi inca pacatosi, Hristos a murit pentru noi.”

 4. Daca ramanem pacatosi, vom muri. Insa, daca ne pocaim de pacatele noastre si Il primim pe Cristos ca Domn si Mantuitor personal, vom avea viata vesnica. Romani 6:23:

  “Fiindca plata pacatului este moartea; dar darul fara plata al lui Dumnezeu este viata vesnica in Isus Hristos, Domnul nostru.”

 5. Marturiseste ca Isus Cristos este Domn si crede in inima ta ca Dumnezeu L-a inviat din morti si vei fi mantuit. Romani 10:9-10:

  “Daca marturisesti deci cu gura ta pe Isus ca Domn, si daca crezi in inima ta ca Dumnezeu L-a inviat din morti, vei fi mantuit. Caci prin credinta din inima se capata neprihanirea, si prin marturisirea cu gura se ajunge la mantuire”

 6. Nu exista alte formule religioase sau ritualuri. Cheama doar numele Domnului si vei fi mantuit! Romani 10:13:

  “Fiindca, oricine va chema numele Domnului, va fi mantuit.”

 7. Hotaraste in inima ta sa-L faci astazi pe Isus Cristos Domnul vietii tale. Romani 11:36:

  “Din El, prin El, si pentru El sunt toate lucrurile. A Lui sa fie slava in veci! Amin.”

Calea prin Romani: Esti pregatit?
Calea prin Romani ne arata drumul – esti pregatit sa accepti acum darul mantuirii oferit de Dumnezeu? Daca da, crede in ce a facut Isus Cristos pentru tine pe cruce, pocaieste-te de pacatele tale si preda-I Lui tot restul vietii tale:

  “Tata, stiu ca am Ti-am incalcat poruncile si pacatele mele m-au despartit de Tine. Imi pare foarte rau si acum vreau sa ma intorc la Tine de la viata mea trecuta si pacatoasa. Te rog sa ma ierti, si sa ma ajuti sa nu mai pacatuiesc. Cred ca Fiul Tau, Isus Cristos, a murit pentru mine, a inviat din morti, este viu si aude rugaciunea mea. Il invit pe Isus sa devina Domnul vietii mele, sa ma conduca si sa domneasca in inima mea de astazi inainte. Te rog sa trimiti Duhul Sfant sa ma ajute sa Te ascult si sa fac voia Ta tot restul vietii mele. In numele lui Isus Te rog, Amin.”
“Pocaiti-va, le-a zis Petru, si fiecare din voi sa fie botezat in Numele lui Isus, spre iertarea pacatelor voastre; apoi veti primi darul Sfantului Duh.” (Faptele Apostolilor 2:38)

Daca ai decis astazi sa-L primesti pe Isus, bine ai venit in familia lui Dumnezeu. Acum, ca sa cresti in asemanare cu El, Biblia ne indeamna sa perseveram in angajamentul nostru.

 • Boteaza-te, dupa cum a poruncit Cristos.

 • Spune altora despre credinta ta in Cristos.

 • Petrece timp zilnic cu Dumnezeu. Nu trebuie sa fie neaparat o perioada lunga de timp. Doar dezvolta-ti obiceiul de a te ruga Lui si a citi Cuvantul Sau. Roaga-L pe Dumnezeu sa faca sa creasca credinta ta si intelegerea Bibliei.

 • Cauta sa ai partasie cu alti crestini. Dezvolta un grup de prieteni crestini care sa raspunda la intrebarile tale si sa te sustina.

 • Cauta o biserica locala unde te poti inchina lui Dumnezeu.
Ai devenit astazi crestin? Te rog, fa click DA ! Sau NU.

Esti deja crestin? Te rog, Click aici.


Iti place aceasta informatie? Ajuta-ne, impartasind-o cu altii folosind butoanele de social media de mai jos. Ce este aceasta?
Urmareste-ne:
English  
Social Media
Urmareste-ne:

Impartaseste-ne:


Evanghelizare

Sa devii crestin
Mersul in cer
Patimile lui Cristos
Calea prin Romani
Siguranta mantuirii
Marea Trimitere
Planul Mantuirii
Cum poti fi mantuit
Calitatile unui Om Bun
Additional Content To Explore...

Inchinare
Partasie
Ucenicie
Slujire
 
 
Perspectiva Stiintifica
Perspectiva Filosofica
Este Biblia Adevarata?
Cine Este Dumnezeu?
Este Isus Dumnezeu?
De Ce Crestinismul?
Crestere in cunoasterea
Probleme frecvente
Provocarile vietii
Recuperare
 
Cauta
 
Add Calea prin Romani 2 to My Google!
Add Calea prin Romani 2 to My Yahoo!
XML Feed: Calea prin Romani 2
Dumnezeu Home | Despre Noi | FAQ | Harta site
Copyright © 2002 - 2021 AllAboutGOD.com, Toate Drepturile Rezervate.