Clicky

Dumnezeul vesnic

Dumnezeul vesnic

 - Transcende timpul
Esti aici: Dumnezeu >> Dumnezeul vesnic

Dumnezeul vesnic – Intalnirea cu eternitatea
Relatia omului cu Dumnezeul vesnic ne este relatata de la Geneza la Apocalipsa. Imparati si profeti, vamesi si persecutori, un tanar pastor si un batran exilat – fiecare viata a fost influentata pentru vesnicie. Expresii de lauda si inchinare reveleaza intalnirile acestor oameni cu Dumnezeul vesnic al creatiei intregi:

 • Avraam – “ . . . Si acolo a chemat Numele Domnului, Dumnezeului Celui vesnic” (Geneza 21:33).
 • David – “Binecuvantat sa fie Domnul, Dumnezeul lui Israel, din vesnicie in vesnicie!” (Psalmul 106:48).
 • Isaia – “Cel Preainalt, a Carui locuinta este vesnica si al Carui Nume este Sfant”. (Isaia 57:15).
 • Pavel – “A Imparatului vesniciilor, a nemuritorului, nevazutului si singurului Dumnezeu, sa fie cinstea si slava in vecii vecilor!” (1 Timotei 1:17).
 • Ioan – “Si am vazut un alt inger, care zbura prin mijlocul cerului cu o Evanghelie vesnica, pentru ca s-o vesteasca locuitorilor pamantului, oricarui neam, oricarei semintii, oricarei limbi si oricarui norod. El zicea cu glas tare: “Temeti-va de Dumnezeu si dati-I slava , caci a venit ceasul judecatii Lui; si inchinati-va Celui Care a facut cerurile si pamantul, marea si izvoarele apelor!” (Apocalipsa 14:6-7).

Dumnezeul vesnic – Daruire fara margini
Mintea umana incearca sa cuprinda un Dumnezeu vesnic care sa fie guvernat de timpul prezent extins in doua directii (trecut si viitor). Totusi, timpul este limitat ca durata, masurat fiind de procese de gandire si miscare. Eternitatea nu poate fi masurata, totusi Dumnezeul vesnic locuieste in eternitate, continuand sa Isi duca la indeplinire Cuvantul Sau. Asa cum eternitatea este prezentul neschimbat, fara inceput si fara sfarsit, Dumnezeu transcende timpul. Prin urmare, Dumnezeu daruieste omului, fara masura, urmatoarele:

 • Protectia Sa – “Dumnezeul cel vesnic este un loc de adapost, si sub bratele Lui cele vesnice este un loc de scapare. El a izgonit pe vrajmas dinainte ta si a zis ” (Deuteronom 33:27).
 • Intelegerea Sa – “Nu stii? N-ai auzit? Dumnezeul cel vesnic, Domnul, a facut marginile pamantului. El nu oboseste, nici nu osteneste; priceperea Lui nu poate fi patrunsa” (Isaia 40:28).
 • Dragostea Sa – “‘. . .dar Ma voi indura de tine cu o dragoste vesnica, zice Domnul, Rascumparatorul tau” (Isaia 54:8).

Dumnezeul vesnic – Cadoul maret al lui Dumnezeu pentru omenire
Evanghelia lui Ioan ilustreaza felul in care ni se poate garanta o relatie cu Dumnezeul vesnic. Relatia aceasta este scopul pentru care Dumnezeu L-a trimis pe Fiul Sau, Isus Cristos. Chiar cuvintele lui Isus afirma urmatoarele:

 • “Dar oricui va bea din apa pe care i-o voi da Eu, in veac nu-I va fi sete; ba inca, apa pe care i-o voi da Eu se va preface in el intr-un izvor de apa care va tasni in viata vesnica”. (Ioan 4:14).
 • “Adevarat, adevarat va spun ca cine asculta Cuvintele Mele si crede in Cel ce m-a trimis are viata vesnica si nu vine la judecata, ci a trecut din moarte la viata” (Ioan 5:24).
 • “Voia Tatalui Meu este ca oricine vede pe Fiul si crede in El sa aiba viata vesnica; si Eu il voi invia in ziua de apoi” (Ioan 6:40).
Nu exista decat un Dumnezeu, un Dumnezeu etern. Din vesnicie in vesnicie, tu esti Dumnezeu. Nimeni nu poate avea nici o pretentie asupra proprietatii Sale – eternitatea. Dumnezeii pagani nu pot avea nici o pretentie. Dar, pe cei care aleg sa Il urmeze pe Isus, ii asteapta o vesnicie eterna.. “In adevar, in chipul acesta vi se va da din belsug intrare in Imparatia vesnica a Domnului si Mantuitorului noastru Isus Cristos” (2 Petru 1:11).

Afla mai multe!


Iti place aceasta informatie? Ajuta-ne, impartasind-o cu altii folosind butoanele de social media de mai jos. Ce este aceasta?
Urmareste-ne:
English  
Social Media
Urmareste-ne:

Impartaseste-ne:


Cine Este Dumnezeu?

Credinciosia lui Dumnezeu
Suveranitatea lui Dumnezeu
Dumnezeu este milostiv
Sfintenia lui Dumnezeu
Dumnezeu este Dragoste
Imuabilitatea lui Dumnezeu
Dumnezeul Infinit
Bunatatea lui Dumnezeu
Dumnezeul vesnic
Additional Content To Explore...

Perspectiva Stiintifica
Perspectiva Filosofica
Este Biblia Adevarata?
Cine Este Isus?
Religiile Lumii
Crestere in cunoasterea
Probleme frecvente
Provocarile vietii
Recuperare
 
 
 
Cauta
 
Add Dumnezeul vesnic to My Google!
Add Dumnezeul vesnic to My Yahoo!
XML Feed: Dumnezeul vesnic
Dumnezeu Home | Despre Noi | FAQ | Harta site
Copyright © 2002 - 2021 AllAboutGOD.com, Toate Drepturile Rezervate.