Clicky

Calea prin Romani

Calea prin Romani

 
Esti aici: Dumnezeu >> Calea prin Romani

Calea prin Romani: Calea spre Relatie cu Dumnezeu
Calea prin Romani – nu este tocmai un mod sistematic de construire a soselelor, mostenit de la Imperiul Roman din sec. I. Acesta este planul de mantuire al lui Dumnezeu explicat in epistola apostolului Pavel catre Romani. Calea prin Romani - este o colectie de pasaje care alcatuiesc o abordare frumoasa si sistematica a Evangheliei harului primit prin si datorita lui Isus Cristos.

Calea prin Romani: Evanghelia Harului
Urmariti-ma:

Romani 1:20-21: “In adevar, insusirile nevazute ale Lui, puterea Lui vesnica si dumnezeirea Lui, se vad lamurit, de la facerea lumii, cand te uiti cu bagare de seama la ele in lucrurile facute de El. Asa ca nu se pot dezvinovati; fiindca, macar ca au cunoscut pe Dumnezeu, nu L-au proslavit ca Dumnezeu, nici nu I-au multumit; ci s-au dedat la ganduri desarte, si inima lor fara pricepere s-a intunecat.” Noi trebuie sa-L recunoastem pe Dumnezeu ca si Creatorul tuturor lucrurilor si sa acceptam pozitia noastra umila in creatia Lui.

Romani 3:23 “Caci toti au pacatuit, si sunt lipsiti de slava lui Dumnezeu.” Noi trebuie sa recunoastem cu totii ca suntem pacatosi si ca avem nevoie de iertare. Nu suntem vrednici de harul lui Dumnezeu.

Romani 5:8 “Dar Dumnezeu Isi arata dragostea fata de noi, prin faptul ca, pe cand eram noi inca pacatosi, Hristos a murit pentru noi.” Prin Isus, Dumnezeu ne-a oferit calea prin care putem fi mantuiti de pacatele noastre. Dumnezeu Si-a aratat dragostea fata de noi daruindu-ne posibilitatea de a avea viata prin moartea Fiului Sau, Isus Cristos.

Romani 6:23 “Fiindca plata pacatului este moartea; dar darul fara plata al lui Dumnezeu este viata vesnica in Isus Cristos, Domnul nostru.” Daca ramanem pacatosi, vom muri. Insa daca Il acceptam pe Isus ca Domn si Mantuitor al nostru, si ne pocaim de pacatele noastre, vom avea viata vesnica.

Romani 10:9-10 “Daca marturisesti deci cu gura ta pe Isus ca Domn, si daca crezi in inima ta ca Dumnezeu L-a inviat din morti, vei fi mantuit. Caci prin credinta din inima se capata neprihanirea, si prin marturisirea cu gura se ajunge la mantuire.” Marturiseste deci ca Isus Cristos este Domn si crede in inima ta ca Dumnezeu L-a inviat din morti si vei fi mantuit!

Romani 10:13 “Fiindca oricine va chema Numele Domnului va fi mantuit.” Nu este nevoie de formule sau ritualuri religioase – cheama numele Domnului si vei fi mantuit!

Calea prin Romani: Esti Tu Gata sa Accepti Darul mantuirii lui Dumnezeu?
Daca crezi cu adevarat mesajul din Calea prin Romani, si vrei sa accepti chiar acum darul mantuirii lui Dumnezeu, atunci pocaieste-te de pacatele tale si intoarce-te cu tot restul vietii tale la Dumnezeu. Din nou, acesta nu este un ritual bazat pe ceva cuvinte specifice sau rugaciuni, ci mai degraba, o dorinta vie si un pas sincer de credinta.

    “Tata, stiu ca am Ti-am incalcat poruncile si pacatele mele m-au despartit de Tine. Imi pare foarte rau si acum vreau sa ma intorc la Tine de la viata mea trecuta si pacatoasa. Te rog sa ma ierti, si sa ma ajuti sa nu mai pacatuiesc. Cred ca Fiul Tau, Isus Cristos, a murit pentru mine, a inviat din morti, este viu si aude rugaciunea mea. Il invit pe Isus sa devina Domnul vietii mele, sa ma conduca si sa domneasca in inima mea de astazi inainte. Te rog sa trimiti Duhul Sfant sa ma ajute sa Te ascult si sa fac voia Ta tot restul vietii mele. In numele lui Isus Te rog, Amin.”


“Pocaiti-va, le-a zis Petru, si fiecare din voi sa fie botezat in Numele lui Isus, spre iertarea pacatelor voastre; apoi veti primi darul Sfantului Duh.” (Faptele Apostolilor 2:38) Daca ai decis astazi sa-L primesti pe Isus, bine ai venit in familia lui Dumnezeu. Acum, ca sa cresti in asemanare cu El, Biblia ne indeamna sa perseveram in angajamentul nostru.

  • Boteaza-te, dupa cum a poruncit Cristos.

  • Spune altora despre credinta ta in Cristos.

  • Petrece timp zilnic cu Dumnezeu. Nu trebuie sa fie neaparat o perioada lunga de timp. Doar dezvolta-ti obiceiul de a te ruga Lui si a citi Cuvantul Sau. Roaga-L pe Dumnezeu sa faca sa creasca credinta ta si intelegerea Bibliei.

  • Cauta sa ai partasie cu alti crestini. Dezvolta un grup de prieteni crestini care sa raspunda la intrebarile tale si sa te sustina.

  • Cauta o biserica locala unde te poti inchina lui Dumnezeu.
Ai devenit astazi crestin? Te rog, fa click DA ! Sau NU.

Esti deja crestin? Te rog, Click aici.


Iti place aceasta informatie? Ajuta-ne, impartasind-o cu altii folosind butoanele de social media de mai jos. Ce este aceasta?
Urmareste-ne:
English  
Social Media
Urmareste-ne:

Impartaseste-ne:


Evanghelizare

Calea prin Romani
Calea prin Romani
Sa devii crestin
Calea prin Romani spre Mantuire
Cum sa devii crestin
Patimile lui Cristos
Rugaciunea pacatosului
Rugaciunea Mantuirii
Calitatile unui Om Bun
Additional Content To Explore...

Inchinare
Partasie
Ucenicie
Slujire
 
 
Perspectiva Stiintifica
Perspectiva Filosofica
Este Biblia Adevarata?
Cine Este Dumnezeu?
Este Isus Dumnezeu?
De Ce Crestinismul?
Crestere in cunoasterea
Probleme frecvente
Provocarile vietii
Recuperare
 
Cauta
 
Add Calea prin Romani to My Google!
Add Calea prin Romani to My Yahoo!
XML Feed: Calea prin Romani
Dumnezeu Home | Despre Noi | FAQ | Harta site
Copyright © 2002 - 2021 AllAboutGOD.com, Toate Drepturile Rezervate.