Clicky

Lauda lui Dumnezeu

Lauda lui Dumnezeu

 - Aleluia
Esti aici: Dumnezeu >> Lauda lui Dumnezeu

Laudandu-L pe Dumnezeu – Primul lucru!
Ai stiut ca lauda la adresa lui Dumnezeu este cel mai bun lucru pe care sa il faci inainte de orice ai face? Te-ai simtit vreodata foarte singur? Sau ai trecut vreodata printr-o situatie dificila in viata cand nu ai stiut ce sa faci, precum pierderea slujbei sau a cuiva drag inimii tale? Gandeste-te la momentele bune din viata ta, precum cel in care primeste o marire de salariu sau ai note bune la scoala. Ce faci in aceste momente? Lauda adusa lui Dumnezeu transforma orice circumstanta din viata noastra intr-o experienta completa, esentiala, care merita traita.

O definitie a cuvantului lauda spune ca acesta este sinonim cu a spune lucruri bune despre , a admira, a onora, a te inchina. O definitie a laudei crestine ar putea fi aceasta: multumirea si adorarea lui Dumnezeu, plina de bucurie, celebrarea bunatatii si a harului Sau.1 Acest lucru nu inseamna altceva decat ca Ii datoram lauda lui Dumnezeu si numai Lui.

Laudandu-L pe Dumnezeu- De ce?
De ce este important sa Il laudam pe Dumnezeu? Motivele sunt infinite. Mai intai, Dumnezeu merita sa fie laudat si este vrednic sa primeasca lauda noastra.

“Caci Domnul este mare si foarte vrednic de lauda. El este mai de temut decat toti dumnezeii.” (Psalmul 96:4).

“Mare este Domnul si foarte vrednic de lauda; si marimea Lui este nepatrunsa” (Psalmul145:3).

“Eu chem pe Domnul cel vrednic de lauda si sunt izbavit de vrajmasii mei.” (2 Samuel 22:4).

“Vrednic este Doamne si Dumnezeul nostru sa primesti slava, cinstea si puterea, caci Tu ai facut toate lucrurile si prin voia Ta stau in fiinta si au fost facute.” (Apocalipsa 4:11).

In al doilea rand, lauda pe care I-o aducem lui Dumnezeu ne este noua de folos. Laudandu-L pe Dumnezeu, ne aducem aminte de maretia lui Dumnezeu! Puterea si prezenta Lui in vietile noastre sunt astfel accentuate in intelegerea noastra: “Laudati pe Domnul caci este bun; cantati Numele Lui caci este binevoitor” (Psalmul 135:3).

In al treilea rand, lauda intareste credinta noastra, ceea ce face ca Dumnezeu sa lucreze pentru noi (Psalmul 8:2). Lauda adusa lui Dumnezeu transforma mediul nostru spiritual. 2 Cronici 5:13-14 ilustreaza clar schimbarea care a avut loc atunci cand levitii I-au adus lauda si multumire lui Dumnezeu si templul a fost umplut de un nor care semnifica Gloria lui Dumnezeu: „si, cand cei ce sunau din trambite si cei ce cantau, unindu-se intr-un glas ca sa mareasca si sa laude pe Domnul, au sunat din trambite, chimvale si celelate instrumente, si au marit pe Domnul prin aceste cuvinte: , in clipa aceea Casa, si anume Casa Domnului, s-a umplut cu un nor. Preotii n-au putut sa mai stea acolo ca sa faca slujba, din pricina norului; caci slava Domnului umpluse casa lui Dumnezeu.

In al patrulea rand, Dumnezeu salasluieste intr-o atmosfera de lauda. Psalmul 22:3 spune: “Totusi, Tu este Cel Sfant si locuiesti in mijlocul laudelor lui Israel.” Daca dorim sa vedem o manifestare clara a binecuvantarilor si harului lui Dumnezeu, tot ce trebuie sa facem este sa Il laudam din toata inima noastra, din tot sufletul nostru si din tot cugetul nostru.

Laudandu-L pe Dumnezeu – Cine si cand?
Cine trebuie sa Il laude pe Dumnezeu? “Tot ce are suflare sa laude pe Domnul! Laudati pe Domnul,” spune Psalmul150:6.

“ Voi binecuvanta pe Domnul in orice vreme; lauda Lui va fi totdeauna in gura mea” (Psalmul 34:1).”

“Fiindca bunatatea Ta pretuieste mai mult decat viata, de aceea buzele mele canta laudele Tale. Te voi binecuvanta, dar, toata viata mea, si in Numele Tau imi voi ridica mainile”. (Psalmul 63:3-4).

“Iata, binecuvantati pe Domnul, toti robii Domnului, care stati noaptea in Casa Domnului. Ridicati-va mainele spre Sfantul Locas si binecuvantati pe Domnul”. (Psalm 134:1-2).

Nu putem sa simtim bucuria si beneficiile adevarate ale laudei lui Dumnezeu decat daca L-am primit pe Isus Cristos ca si Domn si Mantuitor. Ca si copii ai lui Dumnezeu, El locuieste in noi prin Duhul Sfant. Asta inseamna ca Dumnezeu trebuie sa fie laudat, oriunde mergem noi. 1 Corinteni 6:19-20 spune: “Nu stiti ca trupul vostru este templul Duhului Sfant care locuieste in voi si pe care L-ati primit de la Dumnezeu? Si ca voi nu sunteti ai vostri? Caci ati fost cumparati cu un pret. Proslaviti, dar, pe Dumnezeu in trupul si in duhul vostru, care sunt ale lui Dumnezeu.

Laudandu-L pe Dumnezeu – Cum sa Il lauzi pe Dumnezeu si cum sa te inchini Lui
Cum poti sa Il lauzi pe Dumnezeu? Cantand cantece si imnuri, batand din palme, saltand de bucurie chiar….lista este fara sfarsit. Ii putem aduce lauda si glorie lui Dumnezeu folosindu-ne de corpul nostru fizic, de inima si mintea noastra si de faptele noastre. Exista atatea modalitati de a-L lauda pe Dumnezeu. Indiferent de felul in care Ii aduci lauda si inchinare, trebuie sa fii uimit de puterea, dragostea si harul Sau pentru noi toti!

Invata cum sa incepi!

Nota de subsol:
1 Definitia este extrasa din traducerea NIV a Bibliei in lb. engleza


Iti place aceasta informatie? Ajuta-ne, impartasind-o cu altii folosind butoanele de social media de mai jos. Ce este aceasta?
Urmareste-ne:
English  
Social Media
Urmareste-ne:

Impartaseste-ne:


Inchinare

Slava lui Dumnezeu
Lauda si inchinare
Inchinarea
Lauda lui Dumnezeu
Lauda lui Dumnezeu
Partasia crestina
Additional Content To Explore...

Partasie
Ucenicie
Slujire
Evanghelizare
 
 
Perspectiva Stiintifica
Perspectiva Filosofica
Este Biblia Adevarata?
Cine Este Dumnezeu?
Este Isus Dumnezeu?
De Ce Crestinismul?
Crestere in cunoasterea
Probleme frecvente
Provocarile vietii
Recuperare
 
Cauta
 
Add Lauda lui Dumnezeu to My Google!
Add Lauda lui Dumnezeu to My Yahoo!
XML Feed: Lauda lui Dumnezeu
Dumnezeu Home | Despre Noi | FAQ | Harta site
Copyright © 2002 - 2021 AllAboutGOD.com, Toate Drepturile Rezervate.