Clicky

Mersul in cer

Mersul in cer

 - Mergi in cer?
Esti aici: Dumnezeu >> Mersul in cer

Mersul in cer: este cerul un loc real?
Mersul in cer este posibil daca cerul este un loc real. Cuvantul “cer” este deseori folosit pentru a descrie o preferinta, sentiment sau experienta extrem de placute. Dar este oare cerul un loc actual? Biblia spune ca exista un loc care se numeste cer. Este o locatie populata si este Unul care guverneaza. Isaia 6:1-2a spune, “In anul mortii imparatului Ozia, am vazut pe Domnul sezand pe un scaun de domnie foarte inalt, si poalele mantiei Lui umpleau templul. Serafimii stateau deasupra Lui, si fiecare avea sase aripi...” 1 Imparati 22:19 spune: “Si Mica a zis: “Asculta dar cuvantul Domnului! Am vazut pe Domnul stand pe scaunul Lui de domnie si toata ostirea cerurilor stand langa El, la dreapta si la stanga Lui.” Cerul este locul unde locuieste Dumnezeu; acolo locuiesc de asemenea, si ostirile ceresti si ingeresti. Aceste ostiri sunt mesagerii lui Dumnezeu care implinesc poruncile Lui fata de copiii Sai. Ps. 91:11 spune, “Caci El a poruncit ingerilor Sai sa te pazeasca in toate caile tale...”

Cerul se afla dincolo de valul care desparte imparatia vizibila de cea invizibila. Omul nu poate vedea cu ochiul liber microorganismele, si totusi stim ca ele exista printre noi, avand proprietati si caracteristici. In acelasi mod stim, prin credinta, ca cerul exista si ca este locul de unde domneste Dumnezeu.

Mersul in cer: cine poate ajunge acolo?
Mersul in cer este o certitudine pentru toti cei care au crezut in Isus Cristos ca Domn si Mantuitor. Insa, multi oameni care nu cred in Cristos viseaza la fel de mult sa ajunga in cer. Este un gand omenesc, firesc in timpul calatoriei pe pamant.

Iov a afirmat corect, “Omul nascut din femeie, are viata scurta, dar plina de necazuri” (Iov 14:1). Prin urmare, fiecare faptura tanjeste dupa un loc mai bun, unde este pace si odihna. Dar Dumnezeu a rezervat cerul doar pentru cei care Il iubesc, care si-au dedicat viata Lui in timpul trairii lor pe pamant.

1 Petru 1:3-5 spune, “Binecuvantat sa fie Dumnezeu, Tatal Domnului nostru Isus Cristos, care, dupa indurarea Sa cea mare ne-a nascut din nou prin invierea lui Isus Cristos din morti, la o nadejde vie, si la o mostenire nestricacioasa si neintinata, si care nu se poate vesteji, pastrata in ceruri pentru voi. Voi sunteti paziti de puterea lui Dumnezeu, prin credinta, pentru mantuirea gata sa fie descoperita in vremurile de apoi!”

Nu exista aceeasi speranta pentru cei necredinciosi. Soarta finala a celor care nu-L iubesc pe Dumnezeu este iadul. In Luca 16:22b-23 este scris: “… A murit si bogatasul, si l-au ingropat. Pe cand era el in Locuinta mortilor, in chinuri, si-a ridicat ochii in sus, a vazut de departe pe Avraam, si pe Lazar in sanul lui.”

Mersul in cer: cum poate sa ajunga cineva acolo?
Mersul in cer este o calatorie care va avea loc in viitor pentru toti cei care au o relatie cu Isus Cristos. Credinciosul intra in prezenta lui Dumnezeu imediat dupa moarte. 2 Corinteni 5:1 spune: “Stim, in adevar, ca, daca se desface casa pamanteasca a cortului nostru trupesc, avem o cladire in cer de la Dumnezeu, o casa, care nu este facuta de mana, ci este vesnica”.

Credinciosul are speranta aceasta din momentul in care Il primeste pe Cristos. Credinciosii realizeaza ca umblarea lor pe pamant este doar un moment in lumina vesniciei petrecute cu Dumnezeu in cer; acesta este motivul pentru care noi rabdam suferinta si greutatile, fiindca stim ca va veni ziua cand Dumnezeu ne va chema la El acasa.

1 Tesaloniceni 4:14-18 ne spune: “Caci daca credem ca Isus a murit si a inviat, credem si ca Dumnezeu va aduce inapoi impreuna cu Isus pe cei care au adormit in El. Iata, in adevar, ce va spunem, prin Cuvantul Domnului: noi cei vii, care vom ramane pana la venirea Domnului, nu vom lua-o inaintea celor adormiti. Caci Insusi Domnul, cu un strigat, cu glasul unui arhanghel si cu trambita lui Dumnezeu, Se va cobori din cer, si intai vor invia cei morti in Cristos. Apoi, noi cei vii, care vom fi ramas, vom fi rapiti toti impreuna cu ei, in nori, ca sa intampinam pe Domnul in vazduh; si astfel vom fi totdeauna cu Domnul. Mangaiati-va dar unii pe altii cu aceste cuvinte.”

Daca intelegi ca esti pacatos, si crezi ca Isus Cristos a venit sa fie singurul Rascumparator pentru pacat, atunci vei intelege cum sa ajungi in cer. Intrebarea este – esti gata sa primesti darul lui Dumnezeu, Fiul Sau, Isus Cristos? Daca da, crede in Cristos, pocaieste-te de pacatele tale, si preda-ti viata Lui, care este Domn:

    “Tata, stiu ca am Ti-am incalcat poruncile si pacatele mele m-au despartit de Tine. Imi pare foarte rau si acum vreau sa ma intorc la Tine de la viata mea trecuta, pacatoasa. Te rog sa ma ierti, si sa ma ajuti sa nu mai pacatuiesc. Cred ca Fiul Tau, Isus Cristos, a murit pentru mine, a inviat din morti, este viu si aude rugaciunea mea. Il invit pe Isus sa devina Domnul vietii mele, sa ma conduca si sa domneasca in inima mea de astazi inainte. Te rog sa trimiti Duhul Sfant sa ma ajute sa Te ascult si sa fac voia Ta tot restul vietii mele. In numele lui Isus Te rog, Amin.”


“Pocaiti-va, le-a zis Petru, si fiecare din voi sa fie botezat in Numele lui Isus, spre iertarea pacatelor voastre; apoi veti primi darul Sfantului Duh.” (Faptele Apostolilor 2:38) Daca ai decis sa-L primesti pe Isus astazi, bine ai venit in familia lui Dumnezeu. Acum, ca sa cresti in asemanare cu El, Biblia ne spune sa perseveram in angajamentul nostru.

  • Boteaza-te, dupa cum a poruncit Cristos.

  • Spune altora despre credinta ta in Cristos.

  • Petrece timp zilnic cu Dumnezeu. Nu trebuie sa fie neaparat o perioada lunga de timp. Doar dezvolta-ti obiceiul de a te ruga Lui si a citi Cuvantul Sau. Roaga-L pe Dumnezeu sa faca sa creasca credinta ta si intelegerea Bibliei.

  • Cauta sa ai partasie cu alti crestini. Dezvolta un grup de prieteni crestini care sa raspunda la intrebarile tale si sa te sustina.

  • Cauta o biserica locala unde te poti inchina lui Dumnezeu.
Ai devenit astazi crestin? Te rog, fa click DA ! Sau NU.

Esti deja crestin? Te rog, Click aici.


Iti place aceasta informatie? Ajuta-ne, impartasind-o cu altii folosind butoanele de social media de mai jos. Ce este aceasta?
Urmareste-ne:
English  
Social Media
Urmareste-ne:

Impartaseste-ne:


Evanghelizare

Planul Mantuirii
Siguranta mantuirii
Patimile lui Cristos
Doamne, ajuta-ma!
Calitatile unui Om Bun
Rugaciunea pacatosului
Calea prin Romani
Cum sa devii crestin
Cum poti ajunge in cer
Additional Content To Explore...

Inchinare
Partasie
Ucenicie
Slujire
 
 
Perspectiva Stiintifica
Perspectiva Filosofica
Este Biblia Adevarata?
Cine Este Dumnezeu?
Este Isus Dumnezeu?
De Ce Crestinismul?
Crestere in cunoasterea
Probleme frecvente
Provocarile vietii
Recuperare
 
Cauta
 
Add Mersul in cer to My Google!
Add Mersul in cer to My Yahoo!
XML Feed: Mersul in cer
Dumnezeu Home | Despre Noi | FAQ | Harta site
Copyright © 2002 - 2021 AllAboutGOD.com, Toate Drepturile Rezervate.