Clicky

Lauda si inchinare

Lauda si inchinare

 - Dragoste din inima
Esti aici: Dumnezeu >> Lauda si inchinare

Lauda si inchinarea – O dorinta naturala
Lauda si inchinarea par a fi universale. Ai auzit vreodata despre vreun explorator care a gasit un nou trib sau o noua cultura care sa nu se inchine cuiva? Inchinarea este un instinct natural si o nevoie de baza pentru orice fiinta umana. O definitie simpla a inchinarii este sa privesti catre cineva cu mare devotiune sau sa onorezi acea persoana ca pe o fiinta divina. Gandeste-te pentru o clipa la persoana careia ii esti cel mai devotat/a in aceasta viata si intreaba-te “Merita devotiunea mea, ma inchin unei fiinte divine”?

Nu ne inchinam toti aceluiasi Dumnezeu, dar cu totii ne inchinam unui lucru sau unei persoane. Din moment ce toti ne inchinam, ar trebui sa ne intrebam care este motivul pentru care avem aceasta dorinta de inchinare. Concluzia cea mai logica este ca am fost creati de o fiinta superioara tocmai cu scopul de a ne inchina.

Omenirea cauta permanent raspunsuri la intrebarile fundamentale legate de originea omului, de natura umana si de destinul omului. Exista o carte care are raspunsurile pentru toate aceste intrebari, inclusiv pentru intrebarile noastre referitoare la inchinare. Biblia este minunata carte misterioasa pe care Dumnezeu a ales-o ca sa comunice cu noi.

Dumnezeu este centrul devotiunii noastre atat in Vechiul Testament, cat si in Noul Testament. In Exod 20:2-3, Dumnezeu spune: “Eu sunt Domnul, Dumnezeul tau…sa nu ai alti dumnezei inafara de Mine”. In Matei 4:10, Isus spune: “Domnului Dumnezeului tau sa I te inchini si numai Lui sa Ii slujesti”. Deci, inchinarea nu este doar un instinct natural, ci este o porunca din partea lui Dumnezeu.

Lauda si inchinarea – De ce ar trebui sa le practicam?
Numai Dumnezeu este vrednic de devotiunea, lauda si inchinarea noastra. El este Dumnezeu, Creator, si ni se cere sa Il laudam si sa ne inchinam Lui. Psalmul 96:9 spune: “Inchinati-va inaintea Domnului cu podoabe sfinte, tremurati inaintea Lui, toti locuitorii pamantului” . Psalmul 29:2 spune: “Dati Domnului slava cuvenita Numelui Lui. Inchinati-va inaintea Domnului imbracati cu podoabe sfinte!”

A.W. Tozer a spus: “Fara inchinare, suntem nefericiti”. Dumnezeu nu vrea sa fim nefericiti – El are un plan perfect pentru vietile noastre. A facut atat de multe lucruri ca sa ne arate ca ne iubeste si nu vrea sa fim nefericiti. El doreste sa avem speranta intr-un viitor impreuna cu El – vrea sa avem viata vesnica in cer impreuna cu El.

O viata de lauda si inchinare implineste nevoile noastre cele mai profunde, si, in mod uimitor, Ii aduce si mare bucurie lui Dumnezeu. Tefania 3:17 spune:”Domnul Dumnezeul tau este in mijlocul tau, ca un viteaz care poate ajuta; Se va bucura de tine cu mare bucurie, va tacea in dragostea Lui, si nu va mai putea de veselie pentru tine”.

Lauda si inchinarea – Cum sa ne inchinam?
Dumnezeu ne arata in Cuvantul Sau cum trebuie sa ne inchinam Lui. Ioan 4:23 spune: “Dar vine ceasul, si acum a si venit, cand inchinatorii adevarati se vor inchina Tatalui in duh si in adevar; fiindca astfel de inchinatori doreste si Tatal”. Pentru a ne inchina lui Dumnezeu in adevar, trebuie sa stim ca Isus a spus ca El este “Calea, Adevarul si Viata” si ca nimeni nu vine la Tatal decat prin El. Deci, inainte de a Te inchina lui Dumnezeu in modul dorit de El, trebuie sa dezvolti o relatie personala cu El prin credinta in Isus, Fiul Sau.

Cea mai buna modalitate prin care Il putem lauda pe Dumnezeu si ne putem inchina Lui este prin fiecare gand si actiune. Romani 12:1-2 spune: “Va indemn, dar, fratilor, pentru indurarea lui Dumnezeu, sa aduceti trupurile voastre ca o jertfa vie, sfanta, placuta lui Dumnezeu: aceasta va fi din partea voastra o slujba duhovniceasca. Sa nu va potriviti chipului veacului acestuia, ci sa va prefaceti, prin innoirea mintii voastre, ca sa puteti deosebi bine voia lui Dumnezeu: cea buna, placuta si desavarsita”.

Lauda si inchinarea- Dragoste din inima
Multi oameni cred ca lauda si inchinarea inseamna doar cantecele cantate in biserica, dar lauda si inchinarea inseamna mult mai mult decat atat! Este o stare a inimii noastre – o dorinta de a – L inalta pe Dumnezeu si de a te preda voii Sale pentru tine. Inchinarea este o expresie a dragostei si a uimirii in fata lui Dumnezeu, Care ne da mai mult decat meritam. Oridecateori iti exprimi inchinarea cantand cu vocea sau cu vreun instrument, dansand sau intr-un alt mod, tine minte ca esti chemat sa I te inchini lui Dumnezeu cu fiecare fapta, in fiecare zi din viata ta. Dumnezeu este Sfant, iubitor, vrednic de toata inchinarea si devotiunea noastra.

”Sa iubesti pe Domnul Dumnezeul tau cu toata inima ta, cu tot sufletul tau si cu toata puterea ta. (Deut. 6:5)

Citeste in profunzime acum!


Iti place aceasta informatie? Ajuta-ne, impartasind-o cu altii folosind butoanele de social media de mai jos. Ce este aceasta?
Urmareste-ne:
English  
Social Media
Urmareste-ne:

Impartaseste-ne:


Inchinare

Lauda lui Dumnezeu
Lauda lui Dumnezeu
Partasia crestina
Inchinarea
Lauda si inchinare
Slava lui Dumnezeu
Additional Content To Explore...

Partasie
Ucenicie
Slujire
Evanghelizare
 
 
Perspectiva Stiintifica
Perspectiva Filosofica
Este Biblia Adevarata?
Cine Este Dumnezeu?
Este Isus Dumnezeu?
De Ce Crestinismul?
Crestere in cunoasterea
Probleme frecvente
Provocarile vietii
Recuperare
 
Cauta
 
Add Lauda si inchinare to My Google!
Add Lauda si inchinare to My Yahoo!
XML Feed: Lauda si inchinare
Dumnezeu Home | Despre Noi | FAQ | Harta site
Copyright © 2002 - 2021 AllAboutGOD.com, Toate Drepturile Rezervate.