Clicky

Inchinarea

Inchinarea

 - Gloria lui Dumnezeu
Esti aici: Dumnezeu >> Inchinarea

Inchinarea – Duh si Adevar
Inchinarea adevarata este concentrata asupra lui Dumnezeu. Oamenii sunt ispititi sa se lege de lucruri precum locul inchinarii, felul de muzica folosit in inchinare, si felul in care inchinarea este perceputa de participantii la serviciul de inchinare. Concentrarea atentiei asupra acestor aspecte este complet gresita. Isus ne spune ca inchinatorii adevarati I se vor inchina in duh si in adevar (Ioan 4:24). Aceasta inseamna ca trebuie sa ne inchinam dintr-o inima curate!

Inchinarea – Inima lucrurilor
Inchinarea poate include rugaciunea, citirea Cuvantului lui Dumnezeu cu o inima deschisa, cantarea, participarea la masa Domnului si slujirea altora. Inchinarea nu este limitata la un singur act, ci este realizata corespunzator atunci cand inima si atitudinea unei persoane sunt in starea potrivita.

Lauda si inchinarea sunt rezervate exclusiv pentru Dumnezeu. Numai El este vrednic de a primi lauda si inchinare si nici una din fiintele create de El nu trebuie sa primeasca inchinare. Nu trebuie sa ne inchinam sfintilor, profetilor, statuilor, idolilor, ingerilor si nici altor dumnezei falsi. Nu ar trebui sa ne inchinam cu gandul de a primi ceva in schimb, cum ar fi o vindecare miraculoasa. Inchinarea trebuie facuta pentru Dumnezeu si doar de dragul Lui! Inchinarea poate fi o lauda publica la adresa lui Dumnezeu (Psalmul 22:22, 35:18), intr-un comunitate de crestini, acolo unde putem proclama prin cantare si lauda adorarea si multumirea noastra fata de Dumnezeu si fata de ceea ce a facut El pentru noi. Inchinarea adevarata este simtita in interior, si apoi este exteriorizata prin actiunile noastre. Exteriorizarea inchinarii din obligatie nu este placuta lui Dumnezeu si este complet inutila. El vede orice urma de ipocrizie si El dispretuieste inchinarea fara implicarea inimii (Amos 5:21-24). O ilustratie edificatoare in acest sens este relatarea despre Cain si Abel, primii fii ai lui Adam si ai Evei. Amandoi i-au adus jertfe lui Dumnezeu, dar Dumnezeu a fost multumit doar de jertfa lui Abel. Cain si-a adus jertfa din obligatie. Abel a adus cei mai buni miei din turma sa din credinta adevarata si din respect fata de Dumnezeu.

Inchinarea – inima lui David
In ceea ce priveste inchinarea, regale David a fost un exemplu extraordinar pentru noi toti. El avea o inima curata si multumitoare fata de Dumnezeu si I se inchina lui Dumnezeu cu intreaga fiinta sa. Multi psalmi reflecta inima inflacarata pentru inchinare a lui David. “Frumos este sa laudam pe Domnul si sa marim Numele Tau, Preainalte, sa vestim dimineata bunatatea Ta si noapte, credinciosia Ta” (Psalmul 92:1-2). “Eu strig: “Laudat fie Domnului”” (Psalmul 18:3a). “Mare este Domnul si foarte vrednic de lauda si marimea Lui este nepatrunsa” (Psalmul 145:3). David a fost un om dupa inima lui Dumnezeu pentru ca L-a glorificat cu adevarat pe Dumnezeu in inima sa!

Inchinarea – glorifica-L si inalta-L pe Dumnezeu!
Inchinarea adevarata nu este limitata la cantarea din biserica si la lauda publica (desi ambele sunt bune si suntem indemnati in Biblie sa le practicam), ci este recunoasterea izvorata din inima a lui Dumnezeu si puterii si maretiei Lui in lucrurile pe care le facem. Pentru a ne inchina Lui cu adevarat, trebuie sa Il cunoastem si sa nu ignoram natura sa buna si glorioasa (Faptele Apostolilor 17:23). Intr-un cuvant, inchinarea inseamna sa Il glorifici si sa Il inalti pe Dumnezeu, sa iti arati loialitatea si admiratia fata de Tatal din ceruri!

Mergi in profunzime acum!


Iti place aceasta informatie? Ajuta-ne, impartasind-o cu altii folosind butoanele de social media de mai jos. Ce este aceasta?
Urmareste-ne:
English  
Social Media
Urmareste-ne:

Impartaseste-ne:


Inchinare

Lauda si inchinare
Lauda lui Dumnezeu
Slava lui Dumnezeu
Lauda lui Dumnezeu
Inchinarea
Partasia crestina
Additional Content To Explore...

Partasie
Ucenicie
Slujire
Evanghelizare
 
 
Perspectiva Stiintifica
Perspectiva Filosofica
Este Biblia Adevarata?
Cine Este Dumnezeu?
Este Isus Dumnezeu?
De Ce Crestinismul?
Crestere in cunoasterea
Probleme frecvente
Provocarile vietii
Recuperare
 
Cauta
 
Add Inchinarea to My Google!
Add Inchinarea to My Yahoo!
XML Feed: Inchinarea
Dumnezeu Home | Despre Noi | FAQ | Harta site
Copyright © 2002 - 2021 AllAboutGOD.com, Toate Drepturile Rezervate.