Clicky

Unde este Dumnezeu

Unde este Dumnezeu

 
Esti aici: Dumnezeu >> Unde este Dumnezeu

Unde este Dumnezeu? Intrebarea fundamentala
Unde este Dumnezeu? Ti-ai pus vreodata intrebarea aceasta? Cei m-ai multi dintre noi si-au pus intrebarea aceasta la un moment dat. Raspunsul are mai mult de a face cu prezenta Lui in viata noastra, decat cu credinta in existenta Lui. Vrem sa stim unde este Dumnezeu atunci cand suferim sau unde este Dumnezeu atunci cand ceva merge disperat de rau in viata noastra. Concluziile noastre depind de ceea ce noi consideram a fi adevarat pentru viata noastra.

Crezi ca Biblia este adevarata si ca este ceea ce pretinde ca este? Daca da, atunci recunosti ca Biblia este chiar Cuvantul lui Dumnezeu. Ce loc minunat unde sa incepi sa cauti prezenta lui Dumnezeu!

Unde este Dumnezeu? Cum pot sti ca El exista?
Unde este Dumnezeu? Daca aceasta intrebare inca persita in mintea ta, ia in calcul dovada existentei lui Dumnezeu pe care o gasesti in creatia Sa. Geneza 1:1 spune: “La inceput, Dumnezeu a creat cerurile si pamantul”. Crezi asta? Uita-te in jur pentru dovezi. Psalmul 19:1-2, ne spune: “Cerurile spun slava lui Dumnezeu si intinderea lor vesteste lucrarea mainilor Lui. O zi istoriseste alteia acest lucru,o noapte da de stire alteia despre el”. Dumnezeu vrea ca noi sa stim ca El exista. Unde este Dumnezeu? Il vedem in creatia Sa.

Crezi ca Dumnezeu vrea ca tu sa Il vezi? Biblia spune ca intr-adevar El vrea sa Il vezi. Dumnezeu ni Se arata. Psalmul 98:2 spune: “”Domnul Si-a aratat mantuirea, Si-a descoperit dreptatea inaintea oamenilor”.

Dumnezeu ni Se descopera prin intermediul creatiei Sale (vezi Romani 1:20) si prin intermediul Cuvantului Sau: “Toata Scriptura este insuflata de Dumnezeu si de folos ca sa invete, sa mustre, sa indrepte, sa dea intelepciune in neprihanire” (2 Timotei 3:16)

In sfarsit, Dumnezeu doreste asa de mult sa Il cunoastem, incat a luat chip de om, in persoana Fiului Sau, Isus Cristos. Ia in considerare aceste cuvinte adresate de Pavel filipenilor in Filipeni 2:6-8: “El, macar ca avea chipul lui Dumnezeu, totusi n-a crezut ca un lucru de apucat sa fie deopotriva cu Dumnezeu, ci S-a dezbracat pe Sine Insusi si a luat un chip de rob, facandu-Se asemenea oamenilor. La infatisare a fost gasit ca un om, S-a smerit, si S-a facut ascultator pana la moarte, si inca moarte de cruce”.

Ioan, un alt apostol, ne ajuta sa intelegem ca Isus este acelasi Dumnezeu care a creat universul atunci cand ne spune in Ioan 1: “La inceput, era Cuvantul si Cuvantul era cu Dumnezeu si Cuvantul era Dumnezeu. El era la inceput cu Dumnezeu. Toate lucrurile au fost facute prin El, si nimic din ce a fost facut, nu a fost facut fara El. In El era viata si viata era lumina oamenilor. …Si Cuvantul S-a facut trup si a locuit printre noi plin de har si de adevar. Si noi am privit slava Lui, o slava intocmai ca slava Singurului nascut din Tatal”.

Il putem vedea pe Dumnezeu in ceea ce a creat; Il putem vedea in Cuvantul Sau; Il putem vedea in persoana si in caracterul lui Isus Cristos. Isus Cristos a venit sa ne ajute sa Il intelegem pe Dumnezeu si sa ne asigure ca Dumnezeu ne intelege. Ioan continua: “Nimeni n-a vazut vreodata pe Dumnezeu; Singurul lui Fiu, care este in sanul Tatalui, Acela L-a facut cunoscut.” (Ioan 1:18). Isus declara existenta Sa si impartaseste mai departe adevarul despre Dumnezeu.

Unde este Dumnezeu? Cum ma pot relationa la El?
Unde este Dumnezeu? Este un cantec popular care spune ca Dumnezeu ne priveste de la distanta. Sau poate ai auzit spunandu-se despre Dumnezeu ca este Puterea mai mare, omul din cer sau iminenta divina. Dar Biblia ne spune ca El este o persoana si ca El ne este aproape. Iacov, un om despre care documentele istorice ne spun ca a fost fratele lui Isus, ne spune ca daca ne apropiem de Dumnezeu, El se apropie de noi (Iacov 4:8). Ce altceva am putea cere? Nu iti ofera acest verset o imagine a unei strangeri la piept? Ar trebui –Dumnezeu abia asteapta sa te stranga in bratele Sale.

Ai crezut ca Dumnezeu asteapta sa te judece? Biblia ne spune ca Dumnezeu asteapta sa te ierte. In repetate randuri, de-a lungul Scripturii, citim despre natura Sa indelung rabdatoare. De la Geneza pana la Apocalipsa, vedem aceeasi imagine a unui Dumnezeu care continua sa ofere iertare, pana la sfarsitul timpului. El nu doreste ca cineva sa piara, ne spune Biblia, ci doreste ca toti sa fie mantuiti. Motivul pentru care L-a trimis pe Isus Cristos a fost tocmai acesta: ca toti sa fim mantuiti (Ioan 3:17). Religiile ne invata ca trebuie sa fim vrednici de Dumnezeu. Biblia ne spune ca Dumnezeu ne ofera darul neprihanirii care ne face vrednici de El. Tot ceea ce asteapta El de la noi este sa ne recunoastem nevoia. Odata ce ne marturisim pacatul, El ne ofera iertarea Sa (1 Ioan 1:9).

Unde este Dumnezeu? Ce urmeaza?
Unde este Dumnezeu? In lumea de azi, e usor sa credem ca suferim in singuratate. Dar, daca te-ai intrebat unde este Dumnezeu, sa stii ca si altii se intreaba acelasi lucru. Acum, ca stii cine este Dumnezeu si unde este El, ii poti ajuta si pe cei din jur sa afle unde este Dumnezeu.

Catre sfarsitul Evangheliei dupa Ioan, chiar inainte de crucificarea Sa, Isus le-a spus ucenicilor Sai despre un Mangaietor pe Care Il va trimite ca sa le aminteasca ucenicilor de toate lucrurile pe care El ii invatase. Mangaietorul, Duhul Sfant al lui Dumnezeu, a venit la Rusalii, la scurt timp dupa ce Isus S-a inaltat la cer. In primul capitol din Faptele Apostolilor, citim despre acest eveniment, caci ucenicii lui Isus au fost umpluti cu Duhul Sfant si au inceput sa predice mesajul Evangheliei.

Implicatia acestui eveniment pentru mine si pentru tine este ca, odata ce ne marturisim pacatele si primim iertarea lui Dumnezeu si acceptam darul mantuirii prin Cristos, putem cunoaste si noi prezenta acestui Mangaietor. Atunci cand Duhul Sau cel Sfant locuieste in noi, natura lui Dumnezeu inlocuieste treptat natura noastra. Pe masura ce acest lucru se intampla, si cei din jur vor ajunge sa cunoasca unde este Dumnezeu, cunoscandu-te pe tine.

Continua-ti cautarea acum!


Iti place aceasta informatie? Ajuta-ne, impartasind-o cu altii folosind butoanele de social media de mai jos. Ce este aceasta?
Urmareste-ne:
English  
Social Media
Urmareste-ne:

Impartaseste-ne:


Cine Este Dumnezeu?

Cine este Dumnezeu?
Dumnezeu
Da-I Slava lui Dumnezeu
Dumnezeu este Dragoste
Dragostea lui Dumnezeu
Unde este Dumnezeu
Atributele lui Dumnezeu
Numele lui Dumnezeu
Additional Content To Explore...

Perspectiva Stiintifica
Perspectiva Filosofica
Este Biblia Adevarata?
Cine Este Isus?
Religiile Lumii
Crestere in cunoasterea
Probleme frecvente
Provocarile vietii
Recuperare
 
 
 
Cauta
 
Add Unde este Dumnezeu to My Google!
Add Unde este Dumnezeu to My Yahoo!
XML Feed: Unde este Dumnezeu
Dumnezeu Home | Despre Noi | FAQ | Harta site
Copyright © 2002 - 2021 AllAboutGOD.com, Toate Drepturile Rezervate.