Clicky

Intelepciunea lui Dumnezeu

Intelepciunea lui Dumnezeu

 
Esti aici: Dumnezeu >> Intelepciunea lui Dumnezeu

Intelepciunea lui Dumnezeu – Intelepciunea Cuvantului Sau
Intelepciunea lui Dumnezeu a fost evidenta de la inceputul omenirii din Gradina Edenului. Adam si Eva erau stapanii Gradinii si aveau acolo toate lucrurile de care ar fi putut avea nevoie vreodata. Dar copacul din mijlocul gradinii era singurul lucru interzis. Dumnezeu i-a avertizat pe Adam si pe Eva sa nu manance din pomul cunostintei binelui si raului. Ei nu au ascultat Cuvantul lui Dumnezeu. Daca ar fi ascultat de Dumnezeu si nu ar fi cedat ispitei celui rau, nu ar fi cunoscut niciodata raul. Aceasta a fost caderea, esecul omenirii transmis din generatie in generatie de atunci inainte.

Ne punem intrebari cu privire la toate suferinta din viata, la lucrurile rele care ni se intampla, la raul din lume; dar, din cauza pacatului neascultarii primului cuplu din Gradina Edenului, noi toti suntem supusi acestor lucruri. Le poti privi ca pe o mostenire de la inaintasii nostri. De la Adam incoace, nu a existat nici o persoana care sa nu pacatuiasca impotriva lui Dumnezeu – pacatul este genetic acum.

Intelepciunea lui Dumnezeu – Intelepciunea Lui la lucru
Intelepciunea lui Dumnezeu este demonstrata din nou in Geneza 6 in cadrul relatarii referitoare la Noe. Versetele de la 5 la 8, spun: “Domnul a vazut ca rautatea omului era mare pe pamant, si ca toate intocmirile gandurilor din inima lui erau indreptate in fiecare zi numai spre rau. I-a parut rau Domnului ca a facut pe om pe pamant si S-a mahnit in inima Lui. Si Domnul a zis: “Am sa sterg de pe fata pamantului pe omul pe care l-am facut, de la om pana la vite, pana la taratoare si pana la pasarile cerului; caci imi pare rau ca i-am facut. Dar Noe a capatat mila inaintea Domnului”. Doar Noe si familia lui au fost crutati atunci cand Dumnezeu a trimis potopul. Prin intelepciunea lui Dumnezeu, pamantul a fost populat din nou cu o generatie de oameni neprihaniti.

Pavel scrie in Efeseni 3 despre misterul Evangheliei pentru neamuri. Vorbind despre Dumnezeu, Pavel spune in versetul 10 ca El a vrut ca “domniile si stapanirile din locurile ceresti sa cunoasca azi, prin Biserica, intelepciunea nespus de felurita a lui Dumnezeu dupa planul vesnic pe care l-a facut Hristos Isus, Domnul nostru”.

Intelepciunea lui Dumnezeu – Sa ai intelepciunea lui Dumnezeu
Poate omul sa posede intelepciunea lui Dumnezeu? Sunt multe versete care ne spun ca Dumnezeu ne da intelepciunea Lui. Probabil Imparatul Solomon este omul cel mai bine cunoscut pentru intelepciunea Lui. “Dumnezeu a dat lui Solomon intelepciune, foarte mare pricepere si cunostinte multe ca nisipul de pe tarmul marii” (1 Imparati 4:29). Alte exemple se gasrsc in 1 Imp. 5:12, 10: 24, Exod 31:3 (Moise), Deutoronom 34:9 (Iosua) si Efeseni 1:17 (rugaciunea lui Pavel in Efes).

Dupa ce trateaza despre incercarile vietii, Iacov spune in capitolul 1 cu versetul 5: “Dacă vreunuia dintre voi îi lipseşte înţelepciunea, s-o ceară de la Dumnezeu, care dă tuturor cu mână largă şi fără mustrare, şi ea îi va fi dată”.

Fara intelepciune, viata poate fi spinoasa. Intelepciunea umana ne poate duce in probleme si mai multe, viata poate parea nedreapta. Daca viata ar fi in totalitate dreapta, fiecare dintre noi am suferi etern pentru fiecare imperfectiune din viata nastra din viata noastra imperfecta. De aceea, este binevenit faptul ca un Salvator drept face legatura intre omul imperfect si Dumnezeul perfect intr-un mod plin de intelepciune. Fiecare individ ar trebui sa caute intelepciunea lui Dumnezeu. Daca ne intoarcem inima spre El si dam voie Cuvantului Sau sa ne indrume vom trai o viata inconjurata de dragostea si intelepciunea lui Dumnezeu.

Afla mai multe despre atributele lui Dumnezeu!


Iti place aceasta informatie? Ajuta-ne, impartasind-o cu altii folosind butoanele de social media de mai jos. Ce este aceasta?
Urmareste-ne:
English  
Social Media
Urmareste-ne:

Impartaseste-ne:


Cine Este Dumnezeu?

Omniprezenta lui Dumnezeu
Credinciosia lui Dumnezeu
Intelepciunea lui Dumnezeu
Imuabilitatea lui Dumnezeu
Suveranitatea lui Dumnezeu
Dumnezeu este milostiv
Dumnezeu este Dragoste
Dumnezeul vesnic
Dumnezeul Harului
Additional Content To Explore...

Perspectiva Stiintifica
Perspectiva Filosofica
Este Biblia Adevarata?
Cine Este Isus?
Religiile Lumii
Crestere in cunoasterea
Probleme frecvente
Provocarile vietii
Recuperare
 
 
 
Cauta
 
Add Intelepciunea lui Dumnezeu to My Google!
Add Intelepciunea lui Dumnezeu to My Yahoo!
XML Feed: Intelepciunea lui Dumnezeu
Dumnezeu Home | Despre Noi | FAQ | Harta site
Copyright © 2002 - 2021 AllAboutGOD.com, Toate Drepturile Rezervate.