Clicky

Frica de Dumnezeu

Frica de Dumnezeu

 
Esti aici: Dumnezeu >> Frica de Dumnezeu

Frica de Dumnezeu – Inceputul intelepciunii
De-a lungul scrierilor evreiesti, aflam ca “frica de Domnul” este inceputul priceperii...intelepciunii...cunoasterii. Intr-adevar, frica de Domnul este o tema majora de-a lungul Vechiului Testament.

“Frica Domnului este inceputul stiintei; dar nebunii nesocotesc intelepciunea si invatatura.” (Proverbe 1:7).

“Frica Domnului este inceputul intelepciunii; toti cei ce o pazesc au o minte sanatoasa si slava Lui tine in veci” (Psalmul 111:10).

“Inceputul intelepciunii este frica de Domnul; si stiinta sfintilor este priceperea” (Proverbe 9:10).

“Dar hotararea Lui este luata, cine I se va impotrivi? Ce-I doreste sufletul, aceea face. El Isi va implini dar planurile fata de mine, si va face si multe altele. De aceea, tremur inaintea Lui, si cand ma gandesc la lucrul acesta, ma tem de El. Dumnezeu mi-a taiat inima, Cel Atotputernic m-a umplut de groaza” (Iov 23:13-16).

“Nu voiti sa va temeti de mine, zice Domnul, nu voiti sa tremurati inaintea Mea? “(Ieremia 5:22).

“Slujiti Domnului cu frica si bucurati-va tremurand” (Psalmul 2:11).

“Frica de Domnul este curata si tine pe vecie” (Psalmul 19:9).

“Tot pamantul sa se teama de Domnul! Toti locuitorii lumii sa tremure inaintea Lui” (Psalmul 33:8).

“Veniti, fiilor, si ascultati-ma, caci va voi invata frica Domnului” (Psalmul 34:11).

“Invata-ma caile Tale, Doamne! Eu voi umbla in adevarul Tau. Fa-mi inima sa se teama de Numele Tau” (Psalmul 86:11).

“Sa ascultam, dar, incheierea tuturor invataturilor: Teme-te de Dumnezeu si pazeste poruncile Lui. Aceasta este datoria oricarui om” (Eclesiastul 12:13).

Frica de Dumnezeu – Intelesul real
In aceste versete care mentioneaza “frica de Domnul”, cuvantul “frica” deriva de la cuvinte evreiesti ca yir’ah (Proverbe 1:7; 9:10; Psalmul 2:11; 19:9; 34:11), yare’ (Psalmul 33:8; 86:11; Ieremia 5:22; Eclesiastul 12:13) si pachad (Iov 23:15), care inseamna chiar “frica”, “teroare”, “groaza”. Chiar daca unii crestini minimalizeaza sintagma “frica de Dumnezeu” si folosesc cuvinte inlocuitoare, precum “respect”, “reverenta” sau “cinstire”, ebraica este destul de explicita. Mai mult, exista cuvinte care reflecta o nuanta mai moale a cuvantului “frica”, precum kabad (Exod 20:12 – “Cinsteste pe tatal tau si pe mama ta …” Proverbe 3:9 – “Cinsteste pe Domnul cu averile tale”.

Frica de Dumnezeu – a doua parte
Vestea buna este ca frica de Dumnezeu este doar inceputul priceperii. Trebuie sa citim si restul relatarii. De fapt, vestea buna este ca dragostea lui Dumnezeu reflectata prin Isus Cristos in Noul Testament are puterea sa alunge frica aceasta si sa ne faca liberi!

In dragoste, nu este frica; ci dragostea desavarsita izgoneste frica; pentru ca frica are cu ea pedeapsa; si cine se teme, n-a ajuns desavarsit in dragoste. (1 Ioan 4:18). Preaiubitilor, sa ne iubim unii pe altii; caci dragostea este de la Dumnezeu. Si oricine iubeste este nascut din Dumnezeu si cunoaste pe Dumnezeu. Cine nu iubeste, n-a cunoscut pe Dumnezeu; pentru ca Dumnezeu este dragoste. Dragostea lui Dumnezeu fata de noi S-a aratat prin faptul ca Dumnezeu a trimis in lume pe Singurul Sau Fiu, ca noi sa traim prin El. Si dragostea sta nu in faptul ca noi am iubit pe Dumnezeu, ci in faptul ca El ne-a iubit pe noi si a trimis pe Fiul Sau ca jertfa de ispasire pentru pacatele noastre. Preaiubitilor, daca astfel ne-a iubit Dumnezeu pe noi, trebuie sa ne iubim si noi unii pe altii. Nimeni n-a vazut vreodata pe Dumnezeu; daca ne iubim unii pe altii, Dumnezeu ramane in noi si dragostea Lui a ajuns desavarsita in noi. (1 Ioan 4:7-12). Dar Dumnezeu Isi arata dragostea fata de noi prin faptul ca, pe cand eram noi inca pacatosi, Hristos a murit pentru noi. (Romani 5:8). “Aceasta este porunca Mea: sa va iubiti unii pe altii cum v-am iubit Eu. Nu este mai mare dragoste decat sa-si dea cineva viata pentru prietenii sai” (Isus catre ucenicii Sai in Ioan 5:12-13).

Frica de Dumnezeu – Dragostea lui Dumnezeu
Cum putem intelege vestea extraordinara a lui Isus Cristos daca nu apreciem mai intai frica de Dumnezeu? Putem noi oare aprecia ce a facut Isus Cristos, Fiul lui Dumnezeu, pe crucea Golgotei pentru noi, fara veneratie, uimire, teroare, groaza, reverenta si respect pentru un Creator Sfant, drept si neprihanit?

Totul se reduce la perspectiva si la pozitia noastra. Cine este Dumnezeu si care este perspectiva mea cu privire la natura, puterea si dreptatea Lui? Cine sunt eu si care este pozitia mea relativ la acest Dumnezeu atotputernic?

Din momentul in care intelegem ambele aspecte ale problemei, ne putem trai viata apreciind ambele adevaruri: “frica de Dumnezeu” si “dragostea lui Dumnezeu”.

“Cei ce se tem de Domnul sa zica: “Caci in veac tine indurarea Lui” (Psalmul 118:4).

“Domnul iubeste pe cei ce se tem de El, pe cei ce nadajduiesc in bunatatea Lui” (Psalmul 147:11).

El zicea cu glas tare: “Temeti-va de Dumnezeu si dati-I slava, caci a venit ceasul judecatii Lui; si inchinati-va Celui ce a facut cerul si pamantul, marea si izvoarele apelor!" (Apocalipsa 14:7).

Afla mai multe despre Dumnezeu!


Iti place aceasta informatie? Ajuta-ne, impartasind-o cu altii folosind butoanele de social media de mai jos. Ce este aceasta?
Urmareste-ne:
English  
Social Media
Urmareste-ne:

Impartaseste-ne:


Cine Este Dumnezeu?

Frica de Dumnezeu
Unde este Dumnezeu
Dragostea lui Dumnezeu
Atributele lui Dumnezeu
Duhul Sfant
Numele lui Dumnezeu
Cine este Dumnezeu?
Sfant Sfant Sfant
Este Dumnezeu nedrept?
Additional Content To Explore...

Perspectiva Stiintifica
Perspectiva Filosofica
Este Biblia Adevarata?
Cine Este Isus?
Religiile Lumii
Crestere in cunoasterea
Probleme frecvente
Provocarile vietii
Recuperare
 
 
 
Cauta
 
Add Frica de Dumnezeu to My Google!
Add Frica de Dumnezeu to My Yahoo!
XML Feed: Frica de Dumnezeu
Dumnezeu Home | Despre Noi | FAQ | Harta site
Copyright © 2002 - 2021 AllAboutGOD.com, Toate Drepturile Rezervate.