Clicky

Calea prin Romani spre Mantuire

Calea prin Romani spre Mantuire

 - O Perspectiva cu totul noua
Esti aici: Dumnezeu >> Calea prin Romani spre Mantuire

Calea prin Romani spre Mantuire: O Scrisoare cu Vestea Buna
Calea prin Romani spre Mantuire rezuma Vestea Buna a lui Isus Cristos. Acesta este o colectie de versete din epistola lui Pavel catre Romani care prezinta in mod clar contextul si baza credintei crestine.

Calea prin Romani spre Mantuire: O Perspectiva Noua
Calea prin Romani spre Mantuire poate fi prezentata in multe feluri. Am gasit un mesaj patrunzator si adanc al unui elev de clasa a XII-a, care era scris in anuarul lui de liceu. In parte, el isi cerceteaza inima si scopul in timp ce inainteaza prin viata. Dar pe langa aceasta, el mai foloseste si epistola catre Romani pentru a-si accentua ideile.

    “La cine vei cauta ajutor daca nu la cel care este mai puternic decat tine?” (C.S. Lewis)
“Realitatea uimitoare este ca exista o Persoana perfecta care este mai puternica decat tine, si ca Persoana aceea este Dumnezeu Insusi. El este Isus Cristos. Si aici ma contrazic pe mine insumi. Caci eu sunt un om egoist, si totusi Isus ma iubeste. Eu sunt indoit cu tristete spre eul meu, spre pacat, si totusi El continua sa ma admire atunci cand incerc sa fiu ca El, altruist. “Dar Dumnezeu Isi arata dragostea fata de noi, prin faptul ca, pe cand eram noi inca pacatosi, Hristos a murit pentru noi.” (Romani 5:8).

Nu exista nici un merit pentru admiratia Lui, pentru dragostea Lui nepieritoare – caci El stie ca in noi nu exista nici capacitate, nici natura pentru a indeplini neprihanirea. “Nu este nici un om neprihanit, nici unul macar” (Romani 3:10). “Caci toti au pacatuit si sunt lipsiti de slava lui Dumnezeu.” (Romani 3:23)

Natura noastra pacatoasa pare buna, chiar dreapta, la prima vedere, insa in realitate, este lacoma si distructiva, isi cauta lucrurile sale pana cand acestea sunt descoperite in fata lui Dumnezeu si a perfectiunii Sale glorioase extrem de egoiste si pacatoase. “Fiindca plata pacatului este moartea” (Romani 6:23a).

Poate spui, “Cat de sever si uracios este Dumnezeul acesta, care ne condamna fara sa fim noi de vina, ne osandeste inca din nastere. Dar nu este cazul, deoarece exista o Cale. “Fiindca atat de mult a iubit Dumnezeu lumea, ca a dat pe Singurul lui Fiu, pentru ca oricine crede in El, sa nu piara, ci sa aiba viata vesnica.” (Ioan 3:16). “Eu sunt Calea, Adevarul, si Viata. Nimeni nu vine la Tatal decat prin Mine.” (Ioan 14:6)

Calea prin Romani spre Mantuire: Cararea este Foarte Clara
Calea prin Romani spre Mantuire este prezentata cat se poate de clar in Biblie. Crede ca Isus a luat asupra Sa pacatele noastre, a murit in locul nostru, a fost ingropat, si ca Dumnezeu L-a inviat din morti. Sangele lui Cristos si invierea Sa ne asigura de viata vesnica atunci cand Il chemam pe El ca Domn si Mantuitor personal. “Fiindca oricine va chema Numele Domnului va fi mantuit.” (Romani 13:10) “Oricine” ne include pe toti si pe fiecare din noi.

Prin urmare, daca intelegi ca esti pacatos, si crezi ca Isus Cristos a venit sa fie Singurul Rascumparator pentru pacat, atunci intelegi Calea prin Romani spre Mantuire. Intrebarea este – esti tu gata sa aplici acest plan, primind darul lui Dumnezeu, Fiul Sau, Isus Cristos? Daca da, crede in Cristos, pocaieste-te de pacatele tale, si preda-I Lui, ca Domn, tot restul vietii tale:

    “Tata, stiu ca am Ti-am incalcat poruncile si pacatele mele m-au despartit de Tine. Imi pare foarte rau si acum vreau sa ma intorc la Tine de la viata mea trecuta si pacatoasa. Te rog sa ma ierti, si sa ma ajuti sa nu mai pacatuiesc. Cred ca Fiul Tau, Isus Cristos, a murit pentru mine, a inviat din morti, este viu si aude rugaciunea mea. Il invit pe Isus sa devina Domnul vietii mele, sa ma conduca si sa domneasca in inima mea de astazi inainte. Te rog sa trimiti Duhul Sfant sa ma ajute sa Te ascult si sa fac voia Ta tot restul vietii mele. In numele lui Isus Te rog, Amin.”


“Pocaiti-va, le-a zis Petru, si fiecare din voi sa fie botezat in Numele lui Isus, spre iertarea pacatelor voastre; apoi veti primi darul Sfantului Duh.” (Faptele Apostolilor 2:38)

Daca ai decis astazi sa-L primesti pe Isus, bine ai venit in familia lui Dumnezeu. Acum, ca sa cresti in asemanare cu El, Biblia ne indeamna sa perseveram in angajamentul nostru.

  • Boteaza-te, dupa cum a poruncit Cristos.

  • Spune altora despre credinta ta in Cristos.

  • Petrece timp zilnic cu Dumnezeu. Nu trebuie sa fie neaparat o perioada lunga de timp. Doar dezvolta-ti obiceiul de a te ruga Lui si a citi Cuvantul Sau. Roaga-L pe Dumnezeu sa faca sa creasca credinta ta si intelegerea Bibliei.

  • Cauta sa ai partasie cu alti crestini. Dezvolta un grup de prieteni crestini care sa raspunda la intrebarile tale si sa te sustina.

  • Cauta o biserica locala unde te poti inchina lui Dumnezeu.
Ai devenit astazi crestin? Te rog, fa click DA ! Sau NU.

Esti deja crestin? Te rog, Click aici.


Iti place aceasta informatie? Ajuta-ne, impartasind-o cu altii folosind butoanele de social media de mai jos. Ce este aceasta?
Urmareste-ne:
English  
Social Media
Urmareste-ne:

Impartaseste-ne:


Evanghelizare

Sa devii crestin
Patimile lui Cristos
Doamne, ajuta-ma!
Mersul in cer
Siguranta mantuirii
Rugaciunea pacatosului
Calea prin Romani
Cum sa devii crestin
Cum poti fi mantuit
Additional Content To Explore...

Inchinare
Partasie
Ucenicie
Slujire
 
 
Perspectiva Stiintifica
Perspectiva Filosofica
Este Biblia Adevarata?
Cine Este Dumnezeu?
Este Isus Dumnezeu?
De Ce Crestinismul?
Crestere in cunoasterea
Probleme frecvente
Provocarile vietii
Recuperare
 
Cauta
 
Add Calea prin Romani spre Mantuire to My Google!
Add Calea prin Romani spre Mantuire to My Yahoo!
XML Feed: Calea prin Romani spre Mantuire
Dumnezeu Home | Despre Noi | FAQ | Harta site
Copyright © 2002 - 2021 AllAboutGOD.com, Toate Drepturile Rezervate.