Clicky

Gradina Edenului

Gradina Edenului

 - Relatarea din Geneza
Esti aici: Dumnezeu >> Gradina Edenului

Gradina Edenului– Creata pentru Om
Gradina Edenului este descrisa in Geneza, capitolele 2 si 3. Dumnezeu a creat Gradina special pentru Adam, primul om, pe care Dumnezeu il formase din tarana pamantului. In Geneza 2:8-9, citim: „Apoi, Domnul Dumnezeu a sadit o gradina in Eden, spre rasarit; si a pus acolo pe omul pe care il intocmise. Domnul Dumnezeu a facut sa rasara din pamant tot felul de pomi, placuti la vedere si buni la mancare, si pomul vietii in mijlocul gradinii si pomul cunostintei binelui si raului”. Unii cred ca gradina era pe varful unui munte, sau un loc plin de izvoare, deoarece citim: „Un rau iesea din Eden si uda gradina; si de acolo se impartea si facea patru brate” (Geneza 2:10)

Astfel, Gradina Edenului era perfecta. Oferea atat frumusete, cat si hrana, adapostind orice copac placut la privit si bun de mancat si fiind o sursa de apa proaspata de izvor. Cat despre om, Dumnezeu “l-a asezat in gradina Edenului ca s-o lucreze si s-o pazeasca” (Geneza 2:15).

Gradina Edenului – O contradictie a Bibliei?
Gradina Edenului, asa cum este ea descrisa in relatarea din Geneza, este adesea vazuta de critici ca o aparenta contradictie a Bibliei. Criticii compara “saptamana creatiei” din Geneza 1 (crearea plantelor in ziua a treia si a animalelor si omnului din ziua a cincea si a sasea) cu crearea Gradinii Edenului din Capitolul 2 (Gradina a fost creata pentru om, dupa crearea acestuia de catre Dumnezeu). Citim astfel in Geneza 2:1-5: „Astfel au fost sfarsite cerurile si pamantul si toata ostirea lor. In ziua a saptea, Dumnezeu Si-a sfarsit lucrarea pe care o facuse; si in ziua a saptea, S-a odihnit de toata lucrarea Lui pe care o facuse. Dumnezeu a binecuvantat ziua a saptea si a sfintit-o, pentru ca in ziua a saptea S-a odihnit de toata lucrarea Lui pe care o zidise si o facuse”.

Criticii subliniaza ca Geneza 1 afirma ca plantele au fost create in ziua a treia, in timp ce omul a fost creat in ziua a sasea. De ce citim atunci, in Geneza 2, ca nu existau plante deoarece omul nu fusese creat inca? Cheia consta in citirea capitolelor 1 si 2 din Geneza in contextul lor. Geneza 2:1-4 incheie “saptamana creatiei”, in timp ce Geneza 2:5 incepe relatarea despre Gradina Edenului. Acest lucru este facut clar de intreg contextul capitolului 2 din Geneza si de faptul ca Gradina nu fusese inca sadita de Dumnezeu. Dumnezeu nu crease inca omul care trebuia “s-o lucreze si s-o pazeasca” (Geneza 2:15). Citim ca, in Gradina Edenului, sadita de Dumnezeu pentru om, El a facut din pamant toate fiarele campului si le-a adus la Adam ca el sa le dea nume. Criticii catalogheaza acest fapt ca o alta contradictie, deoarece citim ca Dumnezeu crease animalele in ziua a cincea si a sasea din Saptamana Creatiei (inainte ca Gradina Edenului sa fie fost sadita de Dumnezeu). Aceasta aparenta contradictie este usor de explicat. Dumnezeu a creat lumea si toate animalele din ea. Apoi l-a creat pe om. Apoi a creat o gradina pentru om. Apoi, a facut cate un animal din fiecare specie in fata omului pentru ca el sa poata numi fiecare animal (si pentru ca sa ii arate omului ca Dumnezeu crease animalele, caci omul fusese creat dupa animale si nu fusese martor la crearea animalelor). “Si orice nume pe care-l dadea omul fiecarei vietuitoare, acela-i era numele” (Geneza 2:19). Este o hermeneutica (interpretarea Bibliei) gresita sa citesti doua relatari diferite (crearea pamantului ca biosfera din Geneza 1 si crearea unei singure gradini si intamplarile de acolo din Geneza 2) si sa sustii ca diferentele dintre cele doua relatari sunt contradictorii.

Citeste Gradina Edenului Pagina 2 Acum!


Iti place aceasta informatie? Ajuta-ne, impartasind-o cu altii folosind butoanele de social media de mai jos. Ce este aceasta?
Urmareste-ne:
English  
Social Media
Urmareste-ne:

Impartaseste-ne:


Cine Este Dumnezeu?

Gradina Edenului
Ce este dragostea?
Unde este Dumnezeu
Problema raului
Duhul Sfant
Numele lui Dumnezeu
Cine este Dumnezeu?
Cum arata Dumnezeu
Dumnezeu este Dragoste
Additional Content To Explore...

Perspectiva Stiintifica
Perspectiva Filosofica
Este Biblia Adevarata?
Cine Este Isus?
Religiile Lumii
Crestere in cunoasterea
Probleme frecvente
Provocarile vietii
Recuperare
 
 
 
Cauta
 
Add Gradina Edenului to My Google!
Add Gradina Edenului to My Yahoo!
XML Feed: Gradina Edenului
Dumnezeu Home | Despre Noi | FAQ | Harta site
Copyright © 2002 - 2021 AllAboutGOD.com, Toate Drepturile Rezervate.