Clicky

Imuabilitatea lui Dumnezeu

Imuabilitatea lui Dumnezeu

 
Esti aici: Dumnezeu >> Imuabilitatea lui Dumnezeu

Imuabilitatea lui Dumnezeu – Ce inseamna?
Imuabilitatea lui Dumnezeu este principiul ca Dumnezeu nu se schimba. El este azi la fel cum a fost si acum o mie de ani. Natura lui Dumnezeu nu se schimba, si nici caracterul si atributele Lui nu se schimba. Cand ceva se schimba, este transformat in mai bine, mai rau sau in ceva diferit. Dar, pentru ca Dumnezeu este perfect, nu poate fi facut mai bun sau transformat intr-o fiinta mai sfanta. El nu are nevoie sa Se schimbe.

Imuabilitatea lui Dumnezeu – De ce este ea importanta?
Imuabilitatea lui Dumnezeu este importanta deoarece ne da siguranta cu privire la rolul lui Dumnezeu in viata noastra:

  • Putem fi siguri cu privire la Cine este Dumnezeu. El este Tatal nostru Sfant si Etern, asa cum a fost Tatal tuturor copiilor Sai de la inceputul lumii. 1 Samuel 2:2 spune: Nimeni nu este Sfant ca Domnul“, iar in Psalmul 90:2 citim: “Inainte ca sa se fi nascut muntii si inainte ca sa se fi facut pamantul si lumea, din vesnicie in vesnicie, Tu esti Dumnezeu.”

  • Putem fi siguri ca Dumnezeu ne iubeste. Dragostea lui Dumnezeu pentru noi este constanta si sigura. 1 Cronici 16:34 ne spune ca dragostea Lui este fara sfarsit: “Laudati pe Domnul caci este bun, caci indurarea Lui tine in veac”. Iar in Romani 8:38-39 suntem asigurati ca nimic nu ne poate desparti de dragostea Lui: “Caci sunt bine incredintat ca nici moartea, nici viata, nici ingerii, nici stapanirile, nici puterile, nici lucrurile de acum, nici cele viitoare, nici inaltimea, nici adancimea, nicio alta faptura nu vor fi in stare sa ne desparta de dragostea lui Dumnezeu care este in Isus Cristos, Domnul nostru.”

  • Putem fi siguri ca Dumnezeu ne va sprijini in momentele dificile. Nu ne va lasa singuri, ci ne va indruma prin problemele care ne vor iesi cu siguranta inainte. Psalmul 4:8 spune: “Eu ma culc si adorm in pace caci numai Tu, Doamne, imi dai liniste deplina in locuinta mea”. Acest verset ne ofera o imagine foarte frumoasa a linistii care vine din ajutorul lui Dumnezeu - sa ai pacea sa te intinzi si sa dormi in momente dificile. Si nu exista problema prea mare pentru Dumnezeu, asa cum citim in Psalmul 147:5, “Mare este Domnul nostru si puternic prin taria Lui, priceperea Lui este fara margini.”

  • Putem fi siguri cu privire la planul lui Dumnezeu pentru viata noastra. Dumnezeu ne iubeste pe fiecare dintre noi in parte. El ne doreste binele suprem si vrea sa ne conduca in voia Lui perfecta, care incepe prin a-L invita in viata noastra cerandu-I sa ne ierte pacatele. Dumnezeu, care este desavarsit, nu poate privi pacatul. A gasit calea de a trata pacatul din viata noastra prin moartea, ingroparea si invierea Singurului Sau Fiu, Isus Cristos. Si acest plan nu s-a schimbat niciodata. 1 Ioan 1:9 spune: “Daca ne marturisim pacatele, El este credincios si drept ca sa ne ierte pacatele si sa ne curateasca de orice nelegiuire”.

Imuabilitatea lui Dumnezeu - Concluzii
Imuabilitatea lui Dumnezeu ne da alinare si siguranta cu privire la cine suntem noi si la cine este Dumnezeu. Stiind ca Dumnezeu nu se schimba, putem avea o ancora morala si spirituala intr-o cultura care se schimba asa de repede. Atunci cand suntem trasi in mai multe directii si cand cautam raspunsuri, putem sti ca Dumnezeu este acelasi, ca ne putem baza pe El, si ca El este credincios sa ne ajute atunci cand ii cerem ajutorul.

O companie de asigurari din SUA foloseste imaginea Stancii Gibraltar ca sa ilustreze situatia sa solida, stabila. Aceasta Stanca este un colos impunator care iese din ocean in extremitatea sudica a Spaniei. Orice ar veni, ea nu se schimba. Dupa secole de veri toride, de ierni cu inghet si furtuni puternice, Stanca Gibraltar e tot acolo. Dumnezeu e Stanca noastra. Caracterul Sau, dragostea Sa pentru noi si credinciosia Sa fata de noi nu se vor schimba niciodata.

Afla mai multe!


Iti place aceasta informatie? Ajuta-ne, impartasind-o cu altii folosind butoanele de social media de mai jos. Ce este aceasta?
Urmareste-ne:
English  
Social Media
Urmareste-ne:

Impartaseste-ne:


Cine Este Dumnezeu?

Dumnezeul vesnic
Dumnezeu este Dragoste
Atributele lui Dumnezeu
Dumnezeu este milostiv
Dumnezeul Harului
Sfintenia lui Dumnezeu
Dumnezeul Infinit
Omniprezenta lui Dumnezeu
Suveranitatea lui Dumnezeu
Additional Content To Explore...

Perspectiva Stiintifica
Perspectiva Filosofica
Este Biblia Adevarata?
Cine Este Isus?
Religiile Lumii
Crestere in cunoasterea
Probleme frecvente
Provocarile vietii
Recuperare
 
 
 
Cauta
 
Add Imuabilitatea lui Dumnezeu to My Google!
Add Imuabilitatea lui Dumnezeu to My Yahoo!
XML Feed: Imuabilitatea lui Dumnezeu
Dumnezeu Home | Despre Noi | FAQ | Harta site
Copyright © 2002 - 2021 AllAboutGOD.com, Toate Drepturile Rezervate.