Clicky

Ce este dragostea?

Ce este dragostea?

 
Esti aici: Dumnezeu >> Ce este dragostea?

Ce este dragostea – Sentimente sesoniere
Intreaba orice adolescent sau om in varsta “Ce este dragostea” si raspunsurile lor vor reflecta o influenta similara. Dragostea implica sentimente – romantizate prin muzica, literatura si mass media. Cu totii tanjim sa recream acea intimidate bazata pe ceea ce ni se pare ideal. Dorintele noastre cele mai profunde contureaza caracteristicile dragostei – fervoarea (pasiune), desavarsirea (perfectiune), implinire (bucurie).

Cand ne exprimam dragostea, dezvoltam o atasare emotionala puternica, anticipand ca aceasta dragoste sa ne fie impartasita. Ce primesc din aceasta relatie? Care este nivelul meu de multumire? Sentimentele noastre se concentreaza sa descopere acea persoana unica care satisface toate dorintele inimii noastre. Din pacate, ceea ce a hranit si incalzit dragostea noastra timp de un anotimp, se vestejeste si se raceste de multe ori. Drumul iubirii adevarate nu este unul lin.

Ce este dragostea – Costul daruirii
Ce este dragostea, daca nu te costa? Dragostea adevarata cere sacrificiu care nu se regaseste in egoism. Poti darui fara sa iubesti, dar nu poti niciodata iubi fara sa daruiesti. Dragostea care se jertfeste cere sa dam ceea ce pretuim mai mult: inima, mintea, sufletul, puterea. Dragostea adevarata nu urmeaza inclinatiile noastre naturala; nu este un impuls izvorat din sentimente.

Dragostea poate fi inteleasa doar din actiunile pe care le determina. Atunci cand toleram esecurile si slabiciunile celorlalti, aratam dragoste divina (Efeseni 4:2). Acest fel de dragoste ne indeamna sa dam pentru a potoli suferinta celorlati. In loc sa cautam sa implinim nevoile noastre emotionale si fizice (adica sa primim), ne dam pe noi insine in mod umil (1 Petru 3:8-9).

Ce este dragostea – Natura lui Dumnezeu
Este gresit sa raspundem la intrebarea “Ce este dragostea” cu “dragostea este Dumnezeu”. Dumnezeu a creat dragostea, si nu invers. El a ales in mod voit sa Isi exprime dragostea fata de noi – reveland insasi natura Lui.

  • Dumnezeu este jertfitor – Dumnezeu a initiat o relatie eterna de dragoste cu noi inainte ca noi sa Il iubim pe El (1 Ioan 4:10).

  • Dumnezeu este milostiv – Dumnezeu ne-a cuprins in bunatatea Lui chiar si atunci cand nu meritam dragostea Lui (Efeseni 2:4-5).

  • Dumnezeu este credincios– Chiar in circumstante extreme, dragostea lui Dumnezeu pentru noi nu se clatina (Romani 8:35, 38-39).
Dumnezeu nu a avut nevoie sa creeze universul. El a luat aceasta decizie ca o exprimare a dragostei pentru noi. Apoi, Dumnezeu ne-a creat intr-un anume fel – ca sa putem experimenta tot ce a fost menit sa insemne dragostea perfecta (Cantarea Cantarilor 4:9-10, 8:6, 1 Ioan 4: 7-12).

“ . . . avand radacina si temelia pusa in dragoste, sa puteti pricepe impreuna cu toti sfintii care este largimea, lungimea, adancimea si inaltimea si sa cunoasteti dragostea lui Hristos care intrece orice cunostinta” (Efeseni 3:17-18)

Afla mai multe!


Iti place aceasta informatie? Ajuta-ne, impartasind-o cu altii folosind butoanele de social media de mai jos. Ce este aceasta?
Urmareste-ne:
English  
Social Media
Urmareste-ne:

Impartaseste-ne:


Cine Este Dumnezeu?

Dragostea lui Dumnezeu
Gradina Edenului
Dumnezeu
Cine este Dumnezeu?
Duhul Sfant
Ce este dragostea?
Cum arata Dumnezeu
Unde este Dumnezeu
Dumnezeu este Dragoste
Additional Content To Explore...

Perspectiva Stiintifica
Perspectiva Filosofica
Este Biblia Adevarata?
Cine Este Isus?
Religiile Lumii
Crestere in cunoasterea
Probleme frecvente
Provocarile vietii
Recuperare
 
 
 
Cauta
 
Add Ce este dragostea? to My Google!
Add Ce este dragostea? to My Yahoo!
XML Feed: Ce este dragostea?
Dumnezeu Home | Despre Noi | FAQ | Harta site
Copyright © 2002 - 2021 AllAboutGOD.com, Toate Drepturile Rezervate.