Clicky

Dumnezeul Harului

Dumnezeul Harului

 
Esti aici: Dumnezeu >> Dumnezeul Harului

Dumnezeul harului – Sa intelegem harul
Se spune despre Dumnezeu ca este un Dumnezeu al harului si al milei. De multe ori, oamenilor le vine greu sa inteleaga ce este harul deoarece tindem sa fim generatia lui “Nu am sa uit eu ce mi-a facut” si “Sper sa aiba ceea ce merita”. Multi dintre noi si-au creat o natura critica dura si vor ca altii sa obtina doar ceea ce merita si nimic mai mult.

Totusi, Dumnezeu este plin de har chiar si pentru ce mai rai si pacatosi si calcatori de lege. Aceasta inseamna ca, desi ne cunoaste vina, pacatul, nu ne pedepseste asa cum am merita. Ca sa explicam, vom folosi versetele din Romani 3:23-24, care spun: “Caci toti au pacatuit si sunt lipsiti de slava lui Dumnezeu. Si sunt socotiti neprihaniti, fara plata, prin harul Sau, prin rascumpararea care este in Hristos Isus”.

Pur si simplu, noi toti suntem pacatosi si nu indeplinim standardele de sfintenie pe care Dumnezeu le-a intentionat pentru noi. Dar, prin harul si mila Sa, chiar daca noi nu meritam, Dumnezeu a gasit o modalitate prin care pacatele noastre sa fie iertate: acceptarea lui Isus Cristos. La fel ca si mila (sa primest darul gratuit al iertarii lui Dumnezeu, desi nu ai facut nimic ca sa il meriti), harul ne este aratat deoarece Dumnezeu ne iubeste si ne cere doar sa Il acceptam pe Fiul Sau prin credinta.

Dumnezeul harului – Cui ii este aratat
Dumnezeul harului cere urmatoarele, in Mica 6:8: “Ti s-a aratat, omule, ce este bine, si ce alta cere Domnul de la tine, decat sa faci dreptate, sa iubesti mila si sa umbli smerit cu Dumnezeul tau?”. Aceste cuvinte au fost adresate intregii omeniri. Harul ne este oferit si mie, si tie. El ne-a aratat ce este binele si ne spune care sunt lucrurile pe care le cere de la noi. Mica Il intreaba pe Dumnezeu in Mica 7:18: “Care Dumnezeu este ca tine, care ierti nelegiuirea si treci cu vederea pacatele ramasitei mostenirii Tale? El nu-Si tine mania pe vecie, ci Ii place indurarea”.

Acest pasaj ne arata ca lui Dumnezeu Ii face placere sa fie plin de har si ca El ne arata har si azi. Un exemplu din zilele noastre al harului lui Dumnezeu este viata unei femei pe nume Jeanette. Bunica ei, Carla, a incercat sa o convinga sa mearga la un centru de reabilitare dupa consumul de droguri, insa fara success. Carla s-a rugat lui Dumnezeu, cerandu-I sa intervina in situatia nepoatei sale. Carla a primit urmatoarele cuvinte de la Dumnezeu: “Amintiti-va Cine sunt eu, voi cei ce imi cereti ceva. Eu pot indeparta drogurile de la nepoata ta, pot zdori viciul si acesta nici nu se va mai intoarce”. Carla a spus ca s-a rugat ca Domnul Isus sa vina in familia ei dezbinata si sa o vindece pe nepoata ei. Acum, Jeanette nu mai foloseste droguri si se bucura de o relatie binecuvantata cu familia ei. Carla se bazeaza pe Luca 1:50: “si indurarea Lui se intinde din neam in neam peste cei ce se tem de El”.

De-a lungul Bibliei, exista multe referiri la harul lui Dumnezeu. De exemplu, in Geneza, de la capitolul 37 la capitolul 45, gasim istoria lui Iosif, Fiul lui Iacov. Harul lui Dumnezeu fata de fratii tradatori ai lui Iosif este extrem de evident in aceasta relatare. Gasim alte ilustratii ale harului lui Dumnezeu in rugaciunile lui David din Psalmi. Harul lui Dumnezeu este nemarginit si il regasim de-a lungul veacurilor pana in ziua de azi.

Dumnezeul harului – beneficiul fundamental
Sa spui despre Dumnezeu ca este un Dumnezeu al harului este o subestimare a ceea ce este dispus sa faca Dumnezeu. Aminteste-ti, in prima parte am spus ca Dumnezeu ofera iertare chiar daca stie ca noi am gresit. Pavel ilustreaza foarte bine acest adevar in Efeseni 2:1-10: “Voi eraţi morţi în greşelile şi în păcatele voastre în care trăiaţi odinioară, după mersul lumii acesteia, după domnul puterii văzduhului, a duhului care lucrează acum în fiii neascultării. Între ei eram şi noi toţi odinioară, când trăiam în poftele firii noastre pământeşti, când făceam voile firii pământeşti şi ale gândurilor noastre şi eram din fire copii ai mâniei, ca şi ceilalţi.

Dar Dumnezeu, care este bogat în îndurare, pentru dragostea cea mare cu care ne-a iubit, măcar că eram morţi în greşelile noastre, ne-a adus la viaţă împreună cu Hristos (prin har sunteţi mântuiţi). El ne-a înviat împreună şi ne-a pus să şedem împreună în locurile cereşti, în Hristos Isus, ca să arate în veacurile viitoare nemărginita bogăţie a harului Său, în bunătatea Lui faţă de noi în Hristos Isus. Căci prin har aţi fost mântuiţi, prin credinţă. Şi aceasta nu vine de la voi; ci este darul lui Dumnezeu. Nu prin fapte, ca să nu se laude nimeni. Căci noi suntem lucrarea Lui şi am fost zidiţi în Hristos Isus pentru faptele bune pe care le-a pregătit Dumnezeu mai dinainte, ca să umblăm în ele”.

Afla mai multe lucruri despre atributele lui Dumnezeu!


Iti place aceasta informatie? Ajuta-ne, impartasind-o cu altii folosind butoanele de social media de mai jos. Ce este aceasta?
Urmareste-ne:
English  
Social Media
Urmareste-ne:

Impartaseste-ne:


Cine Este Dumnezeu?

Dumnezeul Harului
Dumnezeu este milostiv
Atributele lui Dumnezeu
Dumnezeul vesnic
Credinciosia lui Dumnezeu
Dumnezeu este Dragoste
Suveranitatea lui Dumnezeu
Bunatatea lui Dumnezeu
Dumnezeul Infinit
Additional Content To Explore...

Perspectiva Stiintifica
Perspectiva Filosofica
Este Biblia Adevarata?
Cine Este Isus?
Religiile Lumii
Crestere in cunoasterea
Probleme frecvente
Provocarile vietii
Recuperare
 
 
 
Cauta
 
Add Dumnezeul Harului to My Google!
Add Dumnezeul Harului to My Yahoo!
XML Feed: Dumnezeul Harului
Dumnezeu Home | Despre Noi | FAQ | Harta site
Copyright © 2002 - 2021 AllAboutGOD.com, Toate Drepturile Rezervate.