God is Liefde

God is Liefde

 - De Definitie van Liefde
U bent hier: God >> God is Liefde

God is Liefde
"God is Liefde", maar hoe definiŽren we dit? Het American Heritage Woordenboek definiŽert liefde als "een intense affectie voor een ander persoon, gebaseerd op familie- of persoonlijke banden". Vaak komt deze "intense affectie" voort uit een seksuele aantrekkingskracht voor die andere persoon. We houden van andere mensen, of we zeggen dat we van andere mensen houden, wanneer we ons tot hen aangetrokken voelen en wanneer zij ons goed doen voelen. Een sleutelterm in de woordenboek-definitie voor liefde is de zinsnede "gebaseerd op". Deze term impliceert dat onze liefde voorwaardelijk is; in andere woorden, we houden van iemand omdat zij een voorwaarde vervullen waarvan wij eisen dat deze vervuld is voordat we van hen kunnen houden. Hoe vaak heb je niet gehoord of gezegd, "Ik hou van je omdat je zo schattig bent"; of "Ik hou van je omdat je zo goed voor me zorgt"; of "Ik hou van je omdat je zo'n prettig persoon bent om dingen mee te doen"?

Onze liefde is niet alleen voorwaardelijk, zij is ook onvoorspelbaar. We hebben lief gebaseerd op gevoelens en emoties die van het ene op het andere moment kunnen veranderen. Het aantal echtscheidingen in de maatschappij van vandaag de dag is extreem hoog omdat echtgenoten en echtgenotes zogenaamd niet meer van elkaar houden - "de vlam is uitgedoofd". Het kan zijn dat ze door een moeilijke periode in hun huwelijk gaan, en dat ze de liefde voor hun partner niet meer "voelen", dus gooien ze de handdoek maar in de ring. Blijkbaar betekent de belofte "tot de dood ons scheidt" voor hen dat ze kunnen scheiden op het moment dat de liefde voor hun echtgenoot dood is, in plaats van het moment van hun fysieke dood.

Kan iemand werkelijk "onvoorwaardelijke" liefde begrijpen? De liefde die ouders voor hun kinderen hebben lijkt zo dicht bij onvoorwaardelijke liefde te komen als mogelijk is zonder de hulp van God's liefde in ons leven. We blijven van onze kinderen houden, in goede en slechte tijden, en we houden niet op met hen lief te hebben als ze niet aan de verwachtingen voldoen die we voor ze hebben. We maken de keuze om van onze kinderen te houden zelfs als ze zich niet echt gedragen als mensen om van te houden; onze liefde houdt niet op als we geen liefde voor hen "voelen". Dit is vergelijkbaar met God's liefde voor ons, maar zoals we zullen zien overschrijdt God's liefde de menselijke definitie van liefde tot een hoogte die voor ons moeilijk te bevatten is.

God is Liefde: Hoe DefiniŽert God Liefde?
De Bijbel vertelt ons: "God is Liefde" (1 Johannes 4:8). Maar hoe kunnen we ook maar beginnen om die waarheid te begrijpen? Er zijn vele passages in de Bijbel die ons God's definitie van liefde geven. Het meest bekende vers is Johannes 3:16, "Want God had de wereld zo lief dat hij zijn enige Zoon heeft gegeven, opdat iedereen die in hem gelooft niet verloren gaat, maar eeuwig leven heeft." Een manier waarop God liefde definiŽert is dus de daad van het geven. Maar wat God gaf (of wellicht beter, "Wie" God gaf) was niet slechts een presentje in cadeauverpakking; God offerde Zijn enige Zoon zodat wij, die hun vertrouwen in Zijn Zoon stellen, de eeuwigheid niet afgezonderd van Hem hoeven door te brengen. Dit is een verbazingwekkend soort liefde, omdat wij door onze eigen zonde er voor kozen om van God afgescheiden te worden, en God deze breuk toch repareert door middel van Zijn intense persoonlijke offer, en het enige dat wij hoeven te doen is het aanvaarden van Zijn geschenk.

Een ander goed vers over God's liefde wordt gevonden in Romeinen 5:8, "Maar God bewees ons zijn liefde doordat Christus voor ons gestorven is toen wij nog zondaars waren." In dit vers en in Johannes 3:16 vinden we geen voorwaarden die God stelt aan zijn liefde voor ons. God zegt niet, "wanneer je je leven verbetert, zal ik van je houden"; noch zegt Hij, "Ik zal mijn Zoon opofferen als jij belooft om van Me te houden". Sterker nog, in Romeinen 5:8 vinden we zelfs het tegenovergestelde. God wilde ons laten weten dat Zijn liefde onvoorwaardelijk is en daarom stuurde Hij zijn Zoon, Jezus Christus, om voor ons te sterven terwijl wij nog steeds zondaren waren, waarvan moeilijk te houden is. We hoefden geen schoon schip te maken, en we hoefden geen beloften aan God te maken voordat we Zijn liefde konden ervaren. Zijn liefde voor ons heeft altijd bestaan en daarom werd al het geven en offeren door Hem gedaan, zelfs al lang voordat we er ons van bewust waren dat we zijn liefde nodig hebben.

God is Liefde: Het is Onvoorwaardelijk
God is Liefde, en Zijn liefde verschilt sterk van menselijke liefde. God's liefde is onvoorwaardelijk en is niet gebaseerd op gevoelens of emoties. Hou houdt niet van ons omdat het zo makkelijk is om van ons te houden of omdat we Hem goed doen voelen; Hij houdt van ons omdat Hij liefde is. Hij creŽerde ons om een liefhebbende relatie met Hem te hebben, en Hij offerde Zijn eigen Zoon (die ook bereid was om voor ons te sterven) om die relatie te herstellen.

Lees Nu God is Liefde Pagina 2!


Vind jij deze informatie nuttig? Help ons dan door deze met anderen te delen met behulp van onderstaande social media knoppen. Wat zijn social media?
Volg ons:


English  
Social Media
Follow Us:

Share Us:


Wie Is God?

God is Liefde
God
Heilige Geest
Beschermengelen
Zin van het Leven
De Namen Voor God
Eigenschappen van God
Waarom zijn we hier
Waar Is God
Bronnen Voor Verder Onderzoek

Bestaat God Wetenschappelijk?
Bestaat God Filosofisch?
Is De Bijbel Waar?
Wie Is Jezus?
Welke Religie?
Hoe Kan Ik Met God Groeien?
Populaire Kwesties
Levensproblemen
Herstel
 
 
 
Zoek
 
Podcast Feed: God is Liefde
Add God is Liefde to My Google!
Add God is Liefde to My Yahoo!
XML Feed: God is Liefde


God Thuispagina | Over Ons | FAQ | FAQ 2 | Sitemap
Copyright © 2002 - 2015 AllAboutGOD.com, Alle Rechten Voorbehouden.