Thuis >> Herstel

Herstel

Pijnloze zelfmoord - Vind hier nuttige informatie over zelfmoord. Lees de gedachten van een bepaalde man over dit moeilijke onderwerp.

Internetverslaving - Voer jij een strijd tegen dwangmatig internetgebruik? Heb jij het internet nodig? Ontdek hier wat de symptomen van een internetverslaving zijn en wat je eraan kunt doen.

Zelfverminking - Wat is zelfverminking of automutilatie? Waarom verminken mensen zichzelf? Lees het verhaal van een willekeurige vrouw en hoe zij dit wist te overwinnen.

Narcisme - Wat is narcisme en hoe kan dat schadelijk zijn voor jouw relaties? Ontdek wat de Bijbel te zeggen heeft over dit onderwerp.

Slachtoffers van verkrachting - Waarom randen mensen anderen aan? Is er iets mis met me nu ik verkracht ben? Hoe ga ik verder? Lees het verhaal van een vrouw die hiermee te maken had.

Herstellen van misbruik - Is het mogelijk om van kindermisbruik te herstellen? Lees Barbara’s verhaal. Misschien vind jij haar verhaal wel herkenbaar.

Homoseksuele Christenen - Wat zegt de Bijbel over homoseksualiteit binnen de kerk? Is het werkelijk een zonde? Waarom aanvaarden Christenen niet gewoon alle leefstijlen?

Herstellen van codependence - Wat zegt de Bijbel over een leven van medeafhankelijkheid? Hoe kunnen we ontsnappen door gebruik te maken van de principes van God uit de Schrift?

Leven na seksueel misbruik - Ik heb grote moeite met ervaringen uit mijn verleden. Hoe ga ik daar mee om? Is genezing mogelijk? Lees een verhaal over overleven.

Pornoverslaving - Leer over deze procesverslaving en ontdek of dit een probleem in je leven is. Hoe kun je veranderen?

Een drugsverslaafde Christen - Wat leidt er toe dat iemand toegeeft aan verslavend gedrag zoals drugsgebruik? Kijk eens naar het bijbelse antwoord en hoe je hulp kunt vinden.

Behandeling van seksverslaafden - Wat zijn de oorzaken en de factoren die tot deze verslaving leiden? Welke behandelmethoden zijn beschikbaar? Welke kan mij helpen?

Eetstoornissen - Een eetstoornis kan ernstige gevolgen hebben. Lees hier over de gevolgen van eten/purgeren en hoe je deze wanhopige cyclus kunt doorbreken!

Alcoholverslaving - Lees de hoofdzaken over deze verslaving en twee inspirerende verhalen van mensen die dit overwonnen hebben. Waar vonden zij hulp en hoop?

Het homohuwelijk - Wat zijn de belangrijkste argumenten in het debat over het homohuwelijk? Wat zijn de motieven? Lees het hier.

Codependence - Een verlangen om anderen te beheersen of om beheerst te worden? Een blik op de interne worstelingen die samen gaan met een 'medeafhankelijke' leefstijl.

Omgaan met baanverlies - Zit jij in de problemen omdat je werkloos bent? Heb je het gevoel dat je nu minder waard bent? Voel jij je verslagen? Lees hier een verhaal uit eerste hand over het vinden van tevredenheid in deze situatie.

Ik haat mijn leven - Lees een persoonlijk verhaal over afwijzing, alcohol, drugs, seks, maar uiteindelijk de overwinning. Ontdek het doel voor jouw eigen leven.

Voedselverslaving - Kunnen mensen aan eten verslaafd raken, net zoals zij aan drugs of alcohol verslaafd kunnen raken? Vind hier nuttig advies.

Drugsverslaving - Help! Ik denk dat iemand waarvan ik hou aan drugs verslaafd is! Lees hier hoe de behandelingsmethoden feitelijk werken.

Rookverslaving - Ben jij moe van je eigen rookgewoonten, maar ben je bang om er mee te stoppen? Leer over de positieve gevolgen voor je gezondheid als je zou stoppen en hoe je dit met succes kan doen.

Ritueel misbruik en traumatische hersenspoeling - Haat jij jezelf? Kun jij geen normale relaties aangaan? Voel jij je spiritueel belast? Het is mogelijk dat jij het slachtoffer bent van ritueel misbruik of een opzettelijk toegebracht trauma.

Hypnose - Kun je door middel van hypnosetherapie verlichting van je problemen vinden? Kunnen andere mensen jouw geest leiden om zo je denkpatronen te verbeteren?

Werkverslaafd - Begrijp wat werkverslaving of workaholisme is. Ontdek hoe je een balans in je leven kunt scheppen. Vind hier hulp en praktisch advies.

Seksverslaving - Een procesverslaving die progressief van aard is. Een geheime cyclus die uit de hand kan lopen en onze relaties kan verwoesten.

Hoe zelfmoord te plegen? - Overweeg jij om een einde aan je leven te maken? Lees dan dit persoonlijk verhaal van een vrouw met deze bijzonder moeilijke vraag worstelde.

Hulp na kindermishandeling - Hoe kan iemand herstellen na een kindertijd die gevuld was met misbruik? Ontdek een relatie die deze wonden zal helen.

Masturbatieverslaving - Voel jij een compulsieve dwang om te masturberen? Ontdek hoe dit je kan beïnvloeden en wat je er aan kunt doen.

Waarom ik, God? - Voel je je alsof je apart wordt gezet of gestraft wordt? Wil je begrijpen waarom deze dingen gebeuren? Ontdek het hier.

WAT DENK JIJ? - Wij hebben allemaal gezondigd en verdienen allemaal Gods oordeel. God, de Vader, stuurde Zijn eniggeboren Zoon om dat oordeel op Zich te nemen voor iedereen die in Hem gelooft. Jezus, de Schepper en eeuwige Zoon van God, die Zelf een zondeloos leven leidde, hield zo veel van ons dat Hij voor onze zonden stierf om zo de straf op Zich te nemen die wij verdienen. Volgens de Bijbel werd Hij begraven en stond Hij op uit de dood. Als jij dit werkelijk gelooft, er in je hart op vertrouwt en alleen Jezus als je Redder aanvaardt door te zeggen: "Jezus is Heer", dan zul je van het oordeel gered worden en de eeuwigheid met God in de hemel doorbrengen.

Wat is jouw antwoord?

Ja, vandaag heb ik besloten om Jezus te volgen

Ja, ik ben al een volgeling van Jezus

Ik heb nog steeds vragen