Bijbelleesplan

Bijbelleesplan

 - Groei is Essentieel
U bent hier: God >> Bijbelleesplan

Bijbelleesplan - Het Belang
Een Bijbelleesplan is cruciaal voor je ontwikkeling als Christen. Het mag in deze drukke wereld niet altijd het geval lijken, maar het belangrijkste dat we in ons dagelijkse leven kunnen doen is tijd doorbrengen met God en Zijn Woord lezen. Als jij wil weten wat God's wil voor je leven is, dan is de Bijbel n van de belangrijkste manieren waarop God tot ons spreekt. Daarom wordt de Bijbel vaak "God's Woord" of "Het Woord van God" genoemd. Omdat God de wereld en alles wat zich in deze wereld bevindt heeft geschapen, is het lezen van de Bijbel de beste manier om dingen over onszelf en de wereld om ons heen te leren. De Bijbel is onze complete bron voor de waarheid. Er zijn talrijke boeken over de Bijbel geschreven, maar geen enkel boek kan de Bijbel zelf vervangen.

Het is onmogelijk voor nieuwe gelovigen, maar ook voor mensen die al jaren Christen zijn, om te veel tijd te spenderen aan het lezen van de Bijbel. Maar voor een gerichte groei is het belangrijk dat je een leesplan vindt dat voor jou goed zal werken. Zodra je een dergelijk plan hebt gekozen moet je er voor zorgen dat je dit trouw blijft volgen.

Bijbelleesplan - God's Ontwerp voor Communicatie
Het is belangrijk om een Bijbelleesplan te hebben omdat God's Woord niet alleen zaad is voor je groei, maar ook voor je persoonlijke evaluatie en onderscheidingsvermogen. Hebreen 4:12 zegt: "Want het woord van God is levend en krachtig. Het is scherper dan een tweesnijdend zwaard en dringt door tot het raakpunt van ziel en geest, van merg en beenderen. Het ontleedt de bedoelingen en gedachten van het hart."

God heeft altijd al via Zijn volk met ons gecommuniceerd. Voordat de Bijbel werd geschreven, gaf God de kinderen van Isral aanwijzingen via de priesters en de profeten, die Zijn Woord door de generaties heen overdroegen. Deuteronomium 6:6-9 zegt: "De geboden die ik u vandaag voorschrijf, moet u in uw hart prenten. Spreek er met uw kinderen telkens opnieuw over, wanneer u thuis bent en onderweg, als u slapen gaat en opstaat. Bind ze als een teken op uw hand en als een band op uw voorhoofd. Grif ze in de deurposten van uw huis en op de poorten van uw stad". Deze passage beschrijft het verlangen van God dat Zijn mensen in alle tijden de hoogste prioriteit aan Zijn Woord geven.

Bijbelleesplan - Hoe te Beginnen
Elk Bijbelleesplan is anders. Deze zijn net zo gevarieerd als alle individuele mensen, dus er zijn een groot aantal leesplannen waar je uit kunt kiezen. Bekijk de volgende opties eens, maar vergeet vooral niet er n te kiezen. Voor de doelmatige Christelijke discipel is het regelmatig lezen van God's Woord geen optie. Het is een noodzaak!

  • Het Chronologische Plan: Lees de gebeurtenissen van de Bijbel in de volgorde waarin zij plaatsvonden, zoals bijvoorbeeld in onze online chronologische Bijbel.
  • Het Historische Plan: Lees de boeken van de Bijbel in de volgorde waarin zij in de originele talen van het Hebreeuws, Aramees en Grieks werden geschreven.
  • Een Combinatie van het Oude en Nieuwe Testament: Lees elke dag delen uit beide Testamenten om de rode draad van de Waarheid van Genesis tot Openbaring te kunnen zien.
  • Van Begin tot Eind: Lees de Bijbel van het eerste vers in Genesis 1:1 tot de laatste bladzijde van het boek Openbaring. Stop met lezen en pak het boek weer op alsof je een roman aan het lezen bent.
  • Het Jaarlijkse Plan: Er zijn veel Bijbels beschikbaar die in 365 stukken zijn verdeeld, zodat je de Bijbel precies in n jaar kunt lezen. De 1189 hoofdstukken van de Bijbel kunnen zo in een jaar gelezen worden (dat zijn 3 1/4 hoofdstukken per dag).
  • Het Gemengde Plan: Combineer de bovenstaande Bijbelleesplannen om een plan samen te stellen dat voor jou zal werken.
Je zou ook de voorkeur kunnen geven aan een Bijbelleesplan dat je op het Internet hebt gevonden. Er is een grote verscheidenheid aan Bijbelvertalingen, talen en studiematerialen online beschikbaar. Enkele van deze bronnen zijn:

Lees de Bijbel online. Je kunt deze site ook doorzoeken voor meer nuttige informatie.

Luister online naar de Bijbel!

Bijbelleesplan - Implementatie
Heb je een Bijbelleesplan? Als dat zo is, hou je er dan aan! Als dit een nieuw concept voor je is, kies dan gewoon een Bijbelleesplan dat je interessant lijkt en duik er dan gewoon in! Misschien wil je wel wat experimenteren met verschillende plannen. Wat het belangrijkste is, is dat je God elke dag door middel van Zijn Woord opzoekt! God zal je zegenen en je dagelijkse tijd met Hem zal je doen groeien. God is een ontzagwekkende God, en Zijn Woord is jouw leven!

Jozua 1:8 zegt: "Nooit moet u ophouden in dit wetboek te lezen. U moet het dag en nacht in gedachten houden en u moet alles wat daarin geschreven staat nauwkeurig volbrengen. Dan zult u voorspoed en geluk hebben in alles wat u doet".

Leer Meer!


Vind jij deze informatie nuttig? Help ons dan door deze met anderen te delen met behulp van onderstaande social media knoppen. Wat zijn social media?
Volg ons:


English  
Social Media
Follow Us:

Share Us:


Discipelschap

Bijbelverzen
Bijbelverhalen voor Kinderen
Het Boek Johannes
Bijbelse Wetenswaardigheden
Bijbelconcordantie
De Bijbel Begrijpen
Bijbelschrift
Bijbelleesplan
Bijbelvragen
Bronnen Voor Verder Onderzoek

Aanbidding
Gemeenschap
De Chronologische Bijbel
Bediening
Evangelisatie
Reflections
 
 
Bestaat God Wetenschappelijk?
Bestaat God Filosofisch?
Is De Bijbel Waar?
Wie Is God?
Is Jezus God?
Waarom Christendom?
Groei met God
Populaire Kwesties
Levensproblemen
Herstel
 
Zoek
 
Podcast Feed: Bijbelleesplan
Add Bijbelleesplan to My Google!
Add Bijbelleesplan to My Yahoo!
XML Feed: Bijbelleesplan


God Thuispagina | Over Ons | FAQ | FAQ 2 | Sitemap
Copyright © 2002 - 2015 AllAboutGOD.com, Alle Rechten Voorbehouden.