God

God

 - Echt?
U bent hier: God >> God

God: Bestaat Hij?

God mag dan niet bewijsbaar zijn door middel van mathematische formules of natuurkundige eigenschappen, maar we leven in een tijdperk waarin het bewijs voor God overal om ons heen zichtbaar is. Kijk maar eens door de Hubble telescoop en tuur naar de rand van de gigantische kosmos. Bekijk de monitor van een electronenmicroscoop en duik in de ingewikkelde wereld van een organische cel. Ga er eens voor zitten en lees een complete bibliotheek van informatie die de complexiteit onthult van de digitale code die een bevruchte eicel transformeert tot een menselijk wezen. Bestudeer de principes van de kwantummechanica en onderzoek de wereld die bestaat buiten de ons bekende dimensies. Onderzoek de aard van je bewustzijn, je onderbewustzijn, je morele waarden, je gedachten over religie. Probeer dan al deze realiteiten te verzoenen met de basistheorie van willekeurigheid. Het niet geloven in God is meer dan ooit een wereldbeeld dat slechts gebaseerd is op een geloof.

God - Een kort overzicht van de hoofdargumenten:

  • Orde. God biedt de beste verklaring voor abstracte noties, zoals getallen, formules en eigenschappen.

  • Causatie. God biedt de beste verklaring voor het bestaan van het universum en alles wat zich daarin bevindt.

  • Ontwerp. God biedt de beste verklaring voor de complexe orde in de kosmologische en biologische entiteiten.

  • Moraliteit. God biedt de beste verklaring voor het bestaan van objectieve morele/ethische waarden in de wereld. In Romeinen 5:12 lezen we: ďDoor ťťn mens is de zonde in de wereld gekomen en door de zonde de dood, en zo is de dood voor ieder mens gekomen, want ieder mens heeft gezondigd.Ē

God: Als Hij Bestaat, Hoe Kunnen we ons Hem dan Voorstellen?
God is al op veel verschillende manieren beschreven, van onpersoonlijke "levenskracht" tot persoonlijke Schepper, van Moeder Natuur tot Almachtige Heer. Hoewel de mensheid met het verstrijken der tijd verscheidene typeringen voor God heeft gecreŽerd, moeten we ons in feite tot de tijdloze standaarden voor de waarheid wenden die reeds via de Bijbel zijn aangeleverd.

Natuurlijk moet eerst de geloofwaardigheid en de betrouwbaarheid van de Bijbel worden vastgesteld alvorens geprobeerd wordt om God door middel van de Bijbel te definiŽren. Nou, zoals nooit eerder in de geschiedenis hebben we de waarheid van het Bijbelse verslag kunnen vaststellen. Onderzoek maar eens de archeologische schatten die de waarheid van de Bijbelse gebeurtenissen vaststellen. Bekijk de manuscripten die recentelijk zijn ontdekt, zoals de Dode Zee Rollen, die de betrouwbaarheid van de Bijbelse teksten bewijzen. Bestudeer de meer dan 600 uitgekomen voorspellingen die in de Bijbelse geschriften zijn opgenomen, waaronder de feitelijke vervulling van de voorspelling over IsraŽl in de afgelopen decennia. Lees de Bijbel zelf als een intellectuele onderneming en ontdek de inherente complexiteit en integratie die in de 66 boeken bestaat, die over een periode van ongeveer 1600 jaar geschreven werden door 40 geÔnspireerde schrijvers.

God: Je Zal Zijn Ware Aard in de Bijbel Ontdekken
God -- wanneer je hebt vastgesteld dat de Bijbel een geloofwaardig en betrouwbaar document is, dan is dit de eerste plaats om te zoeken naar Zijn ware aard en eigenschappen. Als je de Bijbel onderzoekt zul je Zijn onveranderende aard ontdekken. God is Geest - oneindig en eeuwig. God is soeverein. God is almachtig, alwetend en alom aanwezig (op alle plaatsen op elk moment). God is perfect heilig en perfect rechtvaardig. God is wijsheid, macht, glorie, oprechtheid, genade, trouw, goedheid, schoonheid, en geduld. God is liefde. God is waarheid.

Ontdek Nu Meer!


Vind jij deze informatie nuttig? Help ons dan door deze met anderen te delen met behulp van onderstaande social media knoppen. Wat zijn social media?
Volg ons:


English  
Social Media
Follow Us:

Share Us:


Wie Is God?

Absolute Waarheid
Ontzag voor God Video
God's Liefde
Waar Is God
God is Liefde
Wie is God?
Waarom zijn we hier
Eigenschappen van God
Zin van het Leven
Bronnen Voor Verder Onderzoek

Bestaat God Wetenschappelijk?
Bestaat God Filosofisch?
Is De Bijbel Waar?
Wie Is Jezus?
Welke Religie?
Hoe Kan Ik Met God Groeien?
Populaire Kwesties
Levensproblemen
Herstel
 
 
 
Zoek
 
Podcast Feed: God
Add God to My Google!
Add God to My Yahoo!
XML Feed: God


God Thuispagina | Over Ons | FAQ | FAQ 2 | Sitemap
Copyright © 2002 - 2015 AllAboutGOD.com, Alle Rechten Voorbehouden.