Christelijke Verantwoording

Christelijke Verantwoording

 - Steun en Vertrouwen
U bent hier: God >> Christelijke Verantwoording

Christelijke Verantwoording - Een Behoefte aan Steun
Verantwoordelijkheid en verantwoordelijkheidsgevoel zijn essentieel om elke maatschappij draaiende te kunnen houden, en de Christelijke verantwoording werkt op dezelfde manier. Op de een of andere manier worden we allemaal verantwoordelijk gehouden voor onze daden. Er zijn bijvoorbeeld wetten die we moeten gehoorzamen en als we deze niet gehoorzamen, dan moeten we de gevolgen hiervan onder ogen zien. Deze gevolgen zijn ingesteld door de rechtsdienaren aan wie we dan verantwoording moeten afleggen. Verantwoording afleggen is feitelijk hetzelfde als de verantwoordelijkheid voor onze daden op ons nemen.

Er bestaan verschillende soorten "support groepen" die gespecialiseerd zijn in het helpen van mensen die een bepaald probleem, verslaving (onder andere sexverslavingen), of andere neigingen willen overwinnen. Als mensen zullen we steun, troost en motivatie vinden wanneer we met andere mensen bijeenkomen die in hun levens met soortgelijke omstandigheden te maken hebben.

Er bestaan ook Christelijke support groepen. Christenen hebben ook steun en bemoediging nodig en vinden deze vaak in de vorm van Christelijke verantwoording. De Christelijke verantwoording kent twee essentiŽle elementen: vertrouwen en het vermogen om elkaars situatie te herkennen.

Christelijke Verantwoording - Het EssentiŽle Element van Vertrouwen
Om een Christelijke verantwoording tegenover anderen te kunnen instellen, moet er vertrouwen aanwezig zijn. Het ontwikkelen van vertrouwen is een langzaam proces dat tijd nodig heeft om te ontwikkelen en te groeien. Wanneer mensen bijeenkomen en hun levens met elkaar delen, beginnen ze wederzijds begrip voor elkaar te ontwikkelen. Hoe dit bereikt wordt? Laten we eens kijken wat de Bijbel er over zegt.

  • Actief luisteren is essentieel voor het ontwikkelen van vertrouwen. Jakobus 1:19 zegt: "Geliefde broeders en zusters, onthoud dit goed: ieder mens moet zich haasten om te luisteren, maar traag zijn om te spreken, traag ook in het kwaad worden."
  • Een niet-veroordelende houding is een ander essentieel element. Hou in gedachten dat we een ander kunnen accepteren, terwijl we toch de situatie goed kunnen inschatten en erkennen. MatteŁs 7:1-2 zegt: "Oordeel niet, opdat er niet over jullie geoordeeld wordt. Want op grond van het oordeel dat je velt, zal er over je geoordeeld worden, en met de maat waarmee je meet, zal jou de maat genomen worden."
  • Het is ook essentieel dat we daadwerkelijk om elkaar geven. 1 Johannes 4:21 zegt: "We hebben dan ook dit gebod van hem gekregen: wie God liefheeft, moet ook de ander liefhebben."
Wanneer we aan elkaar verantwoording willen afleggen, dan is hiervoor een bereidwilligheid nodig om jezelf voor de ander open te stellen en om gevoelige en persoonlijke informatie met die ander te delen. Daarom is vertrouwen in elkaar broodnodig. Als je merkt dat er vertrouwen is, zul je bereidwilliger zijn om je meest innerlijke gedachten te delen zonder je zorgen te maken over de vraag of je misschien verraden zal worden.

Christelijke Verantwoording - Het EssentiŽle Element van Herkenning
Het herkennen van en begrip hebben voor elkaars omstandigheden is een belangrijke factor in de Christelijke verantwoording. Het kan erg nuttig zijn als iedereen in de groep door een gezamenlijke factor wordt verbonden of soortgelijke omstandigheden heeft meegemaakt. Mensen die zichzelf in een ander kunnen herkennen kunnen met die ander meeleven en hun gedachten met een begripvol hart delen. Mensen voelen zich dan op hun gemak wanneer ze hun eigen omstandigheden met anderen delen en voelen zich dan geaccepteerd zonder angst te hebben om afgewezen te worden.

Christelijke Verantwoording - Bijbelse Richtlijnen
Heeft de Bijbel het over verantwoording afleggen? Op de eerste plaats zegt de Bijbel dat God ons verantwoordelijk houdt voor onze daden. Romeinen 14:12 zegt: "Ieder van ons zal zich dus tegenover God moeten verantwoorden". Dit heeft betrekking op de persoonlijke verantwoordelijkheid.

Christenen horen ook tegenover elkaar verantwoording af te leggen. In hoofdstuk 12 van 1 KorintiŽrs lezen we dat Christenen allemaal een onderdeel van hetzelfde lichaam zijn -het lichaam van Christus- en dat elk onderdeel alle andere onderdelen nodig heeft en er bij hoort. Deze Schrifttekst suggereert hoe belangrijk het is dat Gelovigen verantwoording aan elkaar afleggen. Het is belangrijk dat elke Gelovige op zijn minst ťťn ander mens kent die hij of zij alles kan toevertrouwen, mee kan bidden, naar kan luisteren en kan bemoedigen.

Galaten 6:1-2 biedt ons een nuttig principe: "Broeders en zusters, wanneer u merkt dat een van u een misstap heeft begaan moet u, die door de Geest geleid wordt, hem zachtmoedig weer op het rechte pad brengen. Pas op dat u ook zelf niet tot misstappen wordt verleid. Draag elkaars lasten, zo leeft u de wet van Christus na". Als je vriend iets heeft gedaan dat strijdig is met de Bijbel, dan word je geroepen om hem daar zachtmoedig op te wijzen, hem te vergeven en hem te troosten. Deze passage spoort je ook aan om jezelf altijd goed te onderzoeken, omdat niemand boven verleidingen verheven is.

Een ander aspect van Christelijke verantwoording bestaat uit het bemoedigen van elkaar zodat we allen naar geestelijke volwassenheid kunnen groeien. HebreeŽn 10:24 zegt: "Laten we opmerkzaam blijven en elkaar ertoe aansporen lief te hebben en goed te doen". 1 Tessalonicenzen 5:11 vertelt ons: "Dus troost elkaar en wees elkaar tot voorbeeld, zoals u trouwens al doet".

Leg jij aan iemand verantwoording af? Heb jij een vriend met wie je kunt praten? Zal hij of zij er voor zorgen dat je in je geestelijke levenswandel verantwoordelijk wordt gehouden voor je daden? Ben jij het soort mens dat door andere mensen hiervoor benaderd kan worden wanneer zij daar behoefte aan hebben? Ben jij op zoek naar een partner voor een dergelijke Christelijke verantwoording?

Lees Nu Christelijke Verantwoording Pagina 2!


Vind jij deze informatie nuttig? Help ons dan door deze met anderen te delen met behulp van onderstaande social media knoppen. Wat zijn social media?
Volg ons:


English  
Social Media
Follow Us:

Share Us:


Discipelschap

Bestaat de Hel
Christelijke Verantwoording
Definitie van Zonde
Moet Ik Gedoopt Zijn om Naar de Hemel te Gaan
Is de Duivel Echt
Volgeling van Christus
Hoe We Engelen Zien
Christelijke Apologetiek
De Prijs van Discipelschap
Bronnen Voor Verder Onderzoek

Aanbidding
Gemeenschap
De Chronologische Bijbel
Bediening
Evangelisatie
Reflections
 
 
Bestaat God Wetenschappelijk?
Bestaat God Filosofisch?
Is De Bijbel Waar?
Wie Is God?
Is Jezus God?
Waarom Christendom?
Groei met God
Populaire Kwesties
Levensproblemen
Herstel
 
Zoek
 
Podcast Feed: Christelijke Verantwoording
Add Christelijke Verantwoording to My Google!
Add Christelijke Verantwoording to My Yahoo!
XML Feed: Christelijke Verantwoording


God Thuispagina | Over Ons | FAQ | FAQ 2 | Sitemap
Copyright © 2002 - 2015 AllAboutGOD.com, Alle Rechten Voorbehouden.