Naar God Luisteren

Naar God Luisteren

 - Naar Zijn Wil Verlangen
U bent hier: God >> Naar God Luisteren

Naar God Luisteren - Je Hart Voorbereiden om Hem te Horen
Naar God luisteren is net als het luisteren naar andere mensen - voordat je Hem kunt horen, moet je er klaar voor zijn om te luisteren. Net als in een gesprek kun je de ander niet horen als je zelf aan het praten bent of als je aan andere dingen aan het denken bent. Zo is het ook wanneer we met God praten. Als je Hem wil horen spreken, dan moet je stil zijn en je concentreren op wat Hij zegt. Een regelmatig gesprek met God kan je leven transformeren! Denk eens na over welke plek en welk moment van de dag je zou kunnen gebruiken om God elke dag te kunnen ontmoeten.

Bidden is de manier waarop je een gesprek met God begint. Je kunt het zien als "hallo" zeggen.

Naar God Luisteren - Hoe Kan Ik Hem Horen?
Om naar God te kunnen luisteren is een bewuste keuze nodig om de buitenwereld buiten te sluiten en om je op je gedachten scherp te stellen. Is God iemand die je kunt horen? De Bijbel zegt dat Hij inderdaad gehoord kan worden, en de Bijbel is zelf één van de belangrijkste manieren waarop Hij tot ons spreekt.

We leven in een lawaaierige wereld. Waar we ook gaan treffen we geluiden aan die de strijd aangaan met ons verstand en zo onze gedachten onder het oppervlak houden. Het horen van God's stem is niet hetzelfde als het luisteren naar het lawaai van de wereld om ons heen. Het is niet gemakkelijk om God's stem te horen, maar het is wel mogelijk.

Koning David, schrijver van het grootste gedeelte van het boek Psalmen, gaf ons een model voor onze ontmoetingen met God: "Laat mij in de morgen uw liefde horen, in u stel ik mijn vertrouwen, wijs mij de weg die ik gaan moet, mijn ziel verlangt naar u" (Psalm 143:8).

Hij ging in de ochtend op zoek naar God's leidende hand, aan het begin van de dag. Alsof hij een generaal in God's leger was wilde hij van zijn Overste te horen krijgen wat de plannen waren voordat hij zich in de strijd zou gaan begeven. Het elke dag opnieuw met God beginnen is een geweldige herinnering aan het feit dat Zijn genade elke dag weer nieuw is, zoals de Schrift ons vertelt (Klaagliederen 3:22-23). Je moet zelf het tijdstip zien te vinden dat voor jou het beste werkt, maar als het mogelijk is is de ochtend het beste moment.

Wil jij graag dat God tot je spreekt? Als we God willen horen dan moeten we ook de Bijbel lezen, want de Bijbel is het Woord van God. Klik hier om naar de Bijbel te luisteren.

Naar God Luisteren - De Boodschap Begrijpen
Als we God willen horen dan moet ons hart toegewijd zijn om Zijn boodschap te begrijpen. God spreekt vaak tot ons met behulp van visuele voorstellingen. Kijk eens naar het voorbeeld van de profeet Habakuk, in hoofdstuk 2 van het boek Habakuk. De profeet verlangde er naar om van God te horen! Hij was zo vastbesloten dat hij bereid was om zo lang te wachten als maar nodig zou blijken. "Ik ga nu op mijn wachtpost staan, betrek mijn post op het bolwerk, kijk uit om te zien wat de HEER mij zal zeggen, wat hij mij antwoordt op mijn verwijt" (Habakuk 2:1).

Habakuk ontdekte dat God trouwhartig was. "Dit was het antwoord van de HEER. 'Schrijf dit visioen op, grif het duidelijk in platen, zodat het snel te lezen is. Het visioen wacht tot zijn tijd gekomen is, het getuigt ervan, het liegt niet. Ook al is het nog niet vervuld, wacht maar, het komt zeker, het zal niet uitblijven'" (Habakuk 2:3).

Naar God Luisteren - Wat Nu?
Er is een gepaste houding in het hart nodig om naar God te kunnen luisteren. Om naar God te kunnen luisteren en Zijn aanwijzingen te ontvangen, moeten we bereid zijn om Zijn wil uit te voeren, net zoals Habakuk dat deed. God eert een hart dat volledig aan Hem is overgegeven. Maar als we ons hoogmoedig aan onze eigen verlangens vastklampen, dan is het waarschijnlijk dat we een rommelig bericht zullen ontvangen dat helemaal niet God's stem zal zijn. Het gevolg is dan dat we waarschijnlijk een pad zullen volgen dat tegenstrijdig is met het pad dat God voor onze levens heeft ontworpen.

Psalm 40:9 zegt: "Uw wil te doen, mijn God, verlang ik, diep in mij koester ik uw wet."

Is je verlangen naar God's wil voor je leven groter dan al je andere verlangens? Als dat zo is, dan kun je er op vertrouwen dat Hij jou zal laten zien hoe je pad er uit ziet. Luister naar Zijn boodschap, en ben gereed om te gehoorzamen. Schrijf op wat Hij je vertelt en aarzel niet om dit met anderen te delen zodat ook zij dit kunnen begrijpen.

Wanneer je naar God luistert en Hem gehoorzaamt, dan zul je een overvloedig leven ontdekken dat rijk aan zin en betekenis is en dan kun je er zeker van zijn dat je het plan van de Meester aan het volgen bent.

Groei Nu Verder!


Vind jij deze informatie nuttig? Help ons dan door deze met anderen te delen met behulp van onderstaande social media knoppen. Wat zijn social media?
Volg ons:


English  
Social Media
Follow Us:

Share Us:


Discipelschap

De Bijbel Begrijpen
Spirituele Volwassenheid
Onverhoorde Gebeden
God's Wil Kennen
Stille Tijd
Naar God Luisteren
Gebed om Zonde te Bekennen
Christelijke Meditatie
Meditatie
Bronnen Voor Verder Onderzoek

Aanbidding
Gemeenschap
De Chronologische Bijbel
Bediening
Evangelisatie
Reflections
 
 
Bestaat God Wetenschappelijk?
Bestaat God Filosofisch?
Is De Bijbel Waar?
Wie Is God?
Is Jezus God?
Waarom Christendom?
Groei met God
Populaire Kwesties
Levensproblemen
Herstel
 
Zoek
 
Podcast Feed: Naar God Luisteren
Add Naar God Luisteren to My Google!
Add Naar God Luisteren to My Yahoo!
XML Feed: Naar God Luisteren


God Thuispagina | Over Ons | FAQ | FAQ 2 | Sitemap
Copyright © 2002 - 2015 AllAboutGOD.com, Alle Rechten Voorbehouden.