Hulp bij het Begrijpen van de Bijbel

Hulp bij het Begrijpen van de Bijbel

 
U bent hier: God >> Hulp bij het Begrijpen van de Bijbel

Hulp bij het Begrijpen van de Bijbel - De Bijbel Begrijpen
Heb jij hulp nodig bij het begrijpen van de Bijbel? Dan ben je naar de juiste plaats gekomen! GotQuestions.org is er om je te helpen en om je vragen te beantwoorden! God wil dat je in staat bent om de Bijbel te begrijpen. 2 TimoteŁs 3:16-17 vertelt ons het volgende: "Elke schrifttekst is door God geÔnspireerd en kan gebruikt worden om onderricht te geven, om dwalingen en fouten te weerleggen, en om op te voeden tot een deugdzaam leven, zodat een dienaar van God voor zijn taak berekend is en voor elk goed doel volledig is toegerust". De Heilige Geest, die in elke Christen huist, belooft om ons te helpen om God's Woord te begrijpen. Johannes 14:26 verkondigt: "Later zal de pleitbezorger, de heilige Geest die de Vader jullie namens mij zal zenden, jullie alles duidelijk maken en alles in herinnering brengen wat ik tegen jullie gezegd heb". Vergeet niet dat God de uiteindelijke schrijver van de Bijbel is - en de beste manier om een boek te begrijpen bestaat uit het stellen van vragen aan de schrijver. God belooft dat Hij wijsheid zal geven aan ieder die daar om vraagt. Jakobus 1:5 zegt: "Komt een van u wijsheid tekort? Vraag God erom en hij, die aan iedereen geeft, zonder voorbehoud en zonder verwijt, zal u wijsheid geven".

Hulp bij het Begrijpen van de Bijbel - De Juiste Gereedschappen
Wanneer we op zoek zijn naar hulp bij het lezen van de Bijbel, zouden we dan gebruik moeten maken van hulpmiddelen naast de Bijbel zelf? Ook al hebben we zelf al alles wat we nodig hebben om de Bijbel te kunnen begrijpen, toch zou het dwaas zijn om de deskundigheid en het onderzoek van andere God-erende mannen en vrouwen te negeren. Zo zijn er bijvoorbeeld de mensen van GotQuestions.org. God heeft bepaalde individuen uitgerust met een gave om God's Woord op een zodanige manier uit te leggen, dat deze tegelijkertijd accuraat en eenvoudig te begrijpen is (Romeinen 12:6-7; EfeziŽrs 4:11-13). Het aanschaffen van een Bijbel-woordenboek, een goede studie-Bijbel en/of een kwalitatief hoogstaand Bijbel-commentaar kan ontzettend nuttig zijn bij het interpreteren van de Bijbel.

Een Bijbel-Woordenboek is net als een gewoon woordenboek, alleen definiŽert deze specifiek woorden zoals deze in de Bijbel gebruikt worden.

Een Studie-Bijbel is eenvoudigweg een Bijbel die kaarten, grafieken, kanttekeningen, opmerkingen en opzoekmiddelen bevat.

Een Bijbel-Commentaar is een boek dat de betekenis van de verzen of passages in de Schriftteksten uitlegt. Er bestaan commentaren die betrekking hebben op de individuele boeken van de Bijbel, op groepen van boeken van de Bijbel of op de Bijbel als geheel. Er zijn commentaren beschikbaar die op een zeer eenvoudig niveau zijn geschreven, maar ook commentaren op het niveau van schriftgeleerden.

Hulp bij het Begrijpen van de Bijbel - Stel Een Vraag
Heb je nog steeds behoefte aan hulp? GotQuestions.org is een bediening die bestaat uit een groep van vrijwilligers die toegewijd zijn en je willen dienen door je te helpen om God, de Schriftteksten, verlossing en andere geestelijke onderwerpen te begrijpen. Hun mensen zullen hun best doen om je vraag grondig te onderzoeken, er over te bidden, en deze vervolgens op een Bijbelse manier te beantwoorden.

Stel Hier Je Bijbelvragen!


Vind jij deze informatie nuttig? Help ons dan door deze met anderen te delen met behulp van onderstaande social media knoppen. Wat zijn social media?
Volg ons:


English  
Social Media
Follow Us:

Share Us:


Discipelschap

Bijbelconcordantie
De Bijbel Begrijpen
Hulp bij het Begrijpen van de Bijbel
Bijbelleesplan
Bijbelverzen
Bijbelvragen
Bijbelse Wetenswaardigheden
Bijbelverhalen voor Kinderen
Het Boek Johannes
Bronnen Voor Verder Onderzoek

Aanbidding
Gemeenschap
De Chronologische Bijbel
Bediening
Evangelisatie
Reflections
 
 
Bestaat God Wetenschappelijk?
Bestaat God Filosofisch?
Is De Bijbel Waar?
Wie Is God?
Is Jezus God?
Waarom Christendom?
Groei met God
Populaire Kwesties
Levensproblemen
Herstel
 
Zoek
 
Podcast Feed: Hulp bij het Begrijpen van de Bijbel
Add Hulp bij het Begrijpen van de Bijbel to My Google!
Add Hulp bij het Begrijpen van de Bijbel to My Yahoo!
XML Feed: Hulp bij het Begrijpen van de Bijbel


God Thuispagina | Over Ons | FAQ | FAQ 2 | Sitemap
Copyright © 2002 - 2015 AllAboutGOD.com, Alle Rechten Voorbehouden.