Wat is Zonde

Wat is Zonde

 - Definitie
U bent hier: God >> Wat is Zonde

Wat is Zonde - De Grote Vraag
We leven in een cultuur waar het concept van zonde verstrikt is geraakt in legalistische argumenten over goed en fout. Wanneer velen van ons de vraag "Wat is zonde?" overwegen, dan denken we aan overtredingen van de Tien Geboden. Maar zelfs dan hebben we de neiging om moord en overspel als "belangrijke" zonden te zien in vergelijking met liegen, vloeken of afgoderij.

De waarheid is dat zonde, zoals deze in de oorspronkelijke vertalingen van de Bijbel wordt gedefiniŽerd, betekent om "het doel te missen". Het doel is in dit geval de standaard voor perfectie zoals deze door God is ingesteld en door Jezus werd gemanifesteerd. In dat licht is het duidelijk dat we allemaal zondaars zijn.

De Apostel Paulus zegt in Romeinen 3:23: "Iedereen heeft gezondigd en ontbeert de nabijheid van God."

In het licht hiervan hebben we er niets aan om onszelf met anderen te vergelijken. We kunnen ons falen om op eigen kracht rechtschapen te zijn niet vermijden. Dit past allemaal in God's ontwerp omdat we het vertrouwen op het offer van Jezus, dat voor onze zonden betaalde, alleen zullen overwegen wanneer we ons bewust zijn van onze eigen zwakheden.

Wat is Zonde - Een Bijbels Perspectief
Zonde wordt honderden keren in de Bijbel genoemd, beginnend met de "oorspronkelijke" zonde toen Adam en Eva van de boom van de kennis aten. Vaak lijkt het zo te zijn dat zonde eenvoudigweg de schending is van ťťn van God's wetten, waaronder de Tien Geboden.

Maar Paulus plaatst dit in Romeinen 3:20 in perspectief wanneer hij zegt: "Daarom is voor hem geen sterveling onschuldig omdat hij de wet naleeft, want juist de wet leert ons de zonde kennen."

God wilde dat we onze zonden herkennen. Zelfs zij die nooit een moord of overspel gepleegd hebben zullen ontdekken dat zij schuldig zijn aan liegen, of het aanbidden van valse afgoden zoals geld en macht in plaats van God.

Tragisch genoeg zal elke mate van zonde ons van God afscheiden.

"De arm van de HEER is niet te kort om te redden, zijn gehoor niet te zwak om te luisteren," zegt Jesaja 59: 1-2. "Jullie wangedrag is het dat jullie en je God uit elkaar heeft gedreven; door jullie zonden houdt hij zich verborgen en wil hij je niet meer horen."

We moeten de verleiding weerstaan om te handelen alsof we rechtschapen zouden zijn, vooral het steunen op onze goede daden.

"Als we zeggen dat we de zonde niet kennen, misleiden we onszelf en is de waarheid niet in ons. Belijden we onze zonden, dan zal hij, die trouw en rechtvaardig is, ons onze zonden vergeven en ons reinigen van alle kwaad. Als we zeggen dat we nooit gezondigd hebben, maken we hem tot een leugenaar en is zijn woord niet in ons" (1 Johannes 1:8-10).

Wat is Zonde - Een Oproep Tot Berouw
In dit alles is het goede nieuws dat we, als we onszelf als zondaars herkennen, slechts berouw hoeven te tonen en Jezus slechts hoeven te omarmen om vergeven te worden.

De Apostel Paulus refereert aan dit proces van het herkennen van zonde en er verantwoordelijk voor zijn als een "goddelijk verdriet".

"Verdriet dat God geeft leidt tot inkeer die men nooit berouwt en tot redding; verdriet dat de wereld geeft leidt alleen maar tot de dood," schrijft Paulus in 1 KorintiŽrs 7:10-11. "Zie nu zelf waartoe uw verdriet dat God gegeven heeft, uiteindelijk heeft geleid. Hoe groot is uw inzet niet geworden; meer nog, hoe fel hebt u zich niet verdedigd, hoe verontwaardigd was u niet, hoe bang was u niet voor mij, hoezeer verlangde u niet naar mij, wat een ijver hebt u niet getoond om die broeder te straffen. In ieder opzicht hebt u bewezen dat u in deze zaak niets te verwijten valt."

Leer Meer Over Vergeving!


Vind jij deze informatie nuttig? Help ons dan door deze met anderen te delen met behulp van onderstaande social media knoppen. Wat zijn social media?
Volg ons:


English  
Social Media
Follow Us:

Share Us:


Discipelschap

Kruistochten
Hoe We Engelen Zien
Wederkomst
Open TheÔsme
Wat is Zonde
De Dood en de Hemel
Christelijke Apologetiek
God's Wil Kennen
Volgeling van Christus
Bronnen Voor Verder Onderzoek

Aanbidding
Gemeenschap
De Chronologische Bijbel
Bediening
Evangelisatie
Reflections
 
 
Bestaat God Wetenschappelijk?
Bestaat God Filosofisch?
Is De Bijbel Waar?
Wie Is God?
Is Jezus God?
Waarom Christendom?
Groei met God
Populaire Kwesties
Levensproblemen
Herstel
 
Zoek
 
Podcast Feed: Wat is Zonde
Add Wat is Zonde to My Google!
Add Wat is Zonde to My Yahoo!
XML Feed: Wat is Zonde


God Thuispagina | Over Ons | FAQ | FAQ 2 | Sitemap
Copyright © 2002 - 2015 AllAboutGOD.com, Alle Rechten Voorbehouden.