Wat zijn goede ideeën voor Halloween?

VRAAG: Wat zijn goede Christelijke ideeën voor Halloween?

ANTWOORD:

Ben jij op zoek naar enkele leuke Christelijke Halloween ideeën voor dit jaar? Veel ouders hebben moeite met de "duistere kant" van de oorsprong van Halloween, maar willen toch niet dat hun kinderen de opwinding van deze herfsttraditie helemaal missen!

Christelijke ideeën voor Halloween - Praktische Tips
Overweeg de volgende geinige ideeën eens:

 • Trunk or Treat is een positief alternatief voor het zogenaamde "trick or treat", de traditionele rondgang van kinderen langs de deuren. Onze kerk sponsort dit evenement elk jaar. De kinderen verkleden zich allemaal in kostuums (die niet angstaanjagend zijn) en nemen deel aan verschillende activiteiten en spellen. We hebben diverse kostuum-wedstrijden, zoals "meest origineel", "beste hoed", "grappigste", enzovoorts. Elke winnaar krijgt een grappige prijs.

  De volwassenen zetten hun auto's op de parkeerplaats met de kofferbak (“trunk”) open en toegankelijk. Op een gegeven moment worden alle kinderen "losgelaten": ze kunnen dan “Trunk or Treat” tegen de volwassenen zeggen, die vervolgens snoep uit hun kofferbak uitdelen!

  Dit is een evenement dat een veilige en "familievriendelijke" omgeving biedt ten opzichte van een “trick or treat” in verschillende buurten na zonsondergang. Moedig de volwassenen aan om zich ook te verkleden! Dat maakt de avond nog veel leuker voor iedereen.
 • Het Familie Festival is een ander Christelijk Halloween idee dat je kinderen alle griezelige tradities snel zal doen vergeten. Overweeg eens om samen hotdogs te braden, chili te eten of om de barbecue nog eens te gebruiken. Maak ook lekkere appelcider voor bij het eten!

  Je kunt je kerkgebouw versieren met allerlei zaken die passen bij het herfstthema, zoals strobalen, appels, chrysanten en pompoenen.

  Je kunt geinige activiteiten plannen zoals “appel happen”, dansen, kruiwagenraces, korte tochten op paard en/of wagen, rond een kampvuur zingen en andere "landelijke" activiteiten.

  Maak van tevoren voor elk kind een zakje klaar met allerhande verrassingen, zoals stickers, kleurpotloden, snoep, enzovoorts. Stop vooral ook een lollig Halloween traktaat in elk zakje.

  Neem ook een korte overdenking of een sketch in je avond op, waarin je de kinderen over Jezus leert.
Christelijke Halloween - Leer meer!

WAT DENK JIJ? - Wij hebben allemaal gezondigd en verdienen allemaal Gods oordeel. God, de Vader, stuurde Zijn eniggeboren Zoon om dat oordeel op Zich te nemen voor iedereen die in Hem gelooft. Jezus, de Schepper en eeuwige Zoon van God, die Zelf een zondeloos leven leidde, hield zo veel van ons dat Hij voor onze zonden stierf om zo de straf op Zich te nemen die wij verdienen. Volgens de Bijbel werd Hij begraven en stond Hij op uit de dood. Als jij dit werkelijk gelooft, er in je hart op vertrouwt en alleen Jezus als je Redder aanvaardt door te zeggen: "Jezus is Heer", dan zul je van het oordeel gered worden en de eeuwigheid met God in de hemel doorbrengen.

Wat is jouw antwoord?

Ja, vandaag heb ik besloten om Jezus te volgen

Ja, ik ben al een volgeling van Jezus

Ik heb nog steeds vragen