Waar gaat de Da Vinci Code over?

VRAAG: Waar gaat de Da Vinci Code over?

ANTWOORD:

De curator van het Louvre Museum in Parijs wordt vermoord, te midden van mysterieuze aanwijzingen, codes en geheimschriften. De hulp wordt ingeroepen van Robert Langdon, een professor aan de Universiteit van Harvard, om deze mysterieuze moord op te lossen. Zijn onderzoek brengt hem en een Frans cryptografe, Sophie Neveu, bij elkaar.

Samen gaan Langdon en Neveu op een avontuur vol actie, met gevaren om elke hoek, om te ontdekken dat de dode curator bij een geheim genootschap was betrokken, de Priorij van Sion genaamd. Onder de leden van het genootschap bevond zich in het verleden onder andere de beroemde artiest Leonardo da Vinci; vandaar de naam van de roman van Dan Brown en de film van Ron Howard.

Het moordonderzoek ontwikkelt zich uiteindelijk tot een speurtocht door Langdon en Neveu om een oude samenzwering te ontmaskeren over een heel bekend godsdienstig artefact: de Heilige Graal van Jezus Christus. Het blijkt dat de Priorij van Sion al eeuwenlang de "waarheid" over Jezus Christus en de Rooms-katholieke Kerk probeert te verbergen. Het doel van de speurtocht is de onthulling van de "waarheid" die sinds de tijd van Christus voor het grote publiek verborgen is gehouden.

Samenvatting van de Da Vinci Code - Lees het boek, bekijk de film en onderzoek dan de beweringen over voor jezelf!
We willen niet dat onze samenvatting van de "Da Vinci Code" de rest van het verhaal verziekt.. Met Tom Hanks als Robert Langdon en Audrey Tautou in de rol van Sophie Neveu, in een film van Ron Howard, willen we hier de afloop zeker niet prijsgeven. Maar, als je de roman van Dan Brown gelezen hebt of de film van Ron Howard gezien hebt, kom dan naar deze website terug om meer te onderzoeken!

Wat is de waarheid?

De waarheid over de Da Vinci code - Leer meer!

WAT DENK JIJ? - Wij hebben allemaal gezondigd en verdienen allemaal Gods oordeel. God, de Vader, stuurde Zijn eniggeboren Zoon om dat oordeel op Zich te nemen voor iedereen die in Hem gelooft. Jezus, de Schepper en eeuwige Zoon van God, die Zelf een zondeloos leven leidde, hield zo veel van ons dat Hij voor onze zonden stierf om zo de straf op Zich te nemen die wij verdienen. Volgens de Bijbel werd Hij begraven en stond Hij op uit de dood. Als jij dit werkelijk gelooft, er in je hart op vertrouwt en alleen Jezus als je Redder aanvaardt door te zeggen: "Jezus is Heer", dan zul je van het oordeel gered worden en de eeuwigheid met God in de hemel doorbrengen.

Wat is jouw antwoord?

Ja, vandaag heb ik besloten om Jezus te volgen

Ja, ik ben al een volgeling van Jezus

Ik heb nog steeds vragen