Clicky

Как да стана християнин

Как да стана християнин

 - 100-процентова сигурност
Вие сте тук: Бог >> Как да стана християнин

Как да станеш християнин – Вечен избор
Разбирането на това как да станете християнин е най-важното откритие във вашия живот! Да бъдеш християнин е повече от това да се присъедините към църква или да казвате молитва. То е лична връзка, която ще продължи през вечността. Знаете ли какво ще се случи с вас в момента, когато умрете? Къде ще отидете? Къде е вашето предназначение?

Има само две предназначения – и двете са вечни: вие ще живеете за вечността в рая или ще съществувате през вечността в ада. Къде ще бъдете?

  • Вечност в рая – Това предназначение е запазено за онези, които са приели дарът на Исус Христос вечен живот. Противно на общоприетото вярване, раят не е място за посетителите на църквата, набожните или „добрите хора”. Единственото условие е приемане на Божия дар на спасение.

  • Вечност в ада е запазена за онези, които са отхвърлили Исус Христос и Неговото евангелие. Библията обобщава Евангелието така: „... Че Христос умря за греховете ни според писанията; че бе погребан; че биде възкресен на третия ден според писанията” (1 Коринтяни 15:3-4). Адът е описан в Библията като огнено езеро на горяща сяра.

Как да станеш християнин – Изучаване на фактите
Библията обяснява как да станете християнин с много прости думи:

  • Осъзнайте, че всеки е грешен и не може да живее по Божия стандарт за святост. Римляни 3:23 гласи, „Понеже всички съгрешиха и не заслужават да се прославят от Бога.”
  • Разберете, че наказанието за нашия грях е смърт. Римляни 6:23 заявява: „Защото заплатата на греха е смърт; а Божият дар е вечен живот в Христа Исуса, нашия Господ.”
  • Приемете Божият дар. Бог изпрати Своя Син, Исус Христос, да умре заради нас, за да можем ние да бъдем спасени от ада. Римляни 5:8 казва, „Но Бог препоръчва Своята към нас любов в това, че, когато още бяхме грешници, Христос умря за нас.” Според Библията, от нас не се изисква да се присъединим към една религиозна формула или да правим повече добри неща, отколкото лоши. Бог дава Своя дар свободно на всеки, който поиска. „Всеки, който призове Господното име, ще се спаси.” (Римляни 10:13)

Как да станеш християнин – 100% Сигурност
Веднъж открили как да станете християнин и след това приели Божия дар, Библията казва, че можете да бъдете 100 процента сигурни за своето вечно предназначение.

1 Йоан 5:11-13 казва, „И свидетелството е това, че Бог ни е дал вечен живот и че тоя живот е в Сина Му. Който има Сина, има тоя живот; който няма Божия Син, няма тоя живот. Това писах на вас, които вярвате в името на Божия Син, за да знаете, че имате вечен живот.

Знаете ли със сигурност, че ще прекарате вечния си живот с Бог в рая? Ако не, то това е решение, което не бихте искали да отлагате.

Продължете да научавате


Хареса ли ви информацията? Помогнете ни, като споделите с другите, използвайки бутоните за публикуване.
Следвайте ни на:
English  
Social Media
Следвайте ни на:

Споделете ни:


Евангелизъм

Страстите Христови
Римски път
Да отидеш в Рая
Бог ми помага
Страстите Христови
Молитва за прощение
Качества на добрия човек
План за спасение
Сигурност в спасението
Additional Content To Explore...

Хваление
Общуване
Ученичество
Служение
 
 
Бог съществува ли научно доказано?
Бог съществува ли според философите?
Библията истинна ли е?
Кой е Бог?
Кой е Исус?
Защо християнството?
Да израснеш с Бог
Популярни теми
Предизвикателства на живота
Възстановяване
 
ТЪРСЕНЕ
 
Add Как да стана християнин to My Google!
Add Как да стана християнин to My Yahoo!
XML Feed: Как да стана християнин
Бог Home | За нас | Карта на сайта
Авторски права © 2002 - 2021 AllAboutGOD.com, Всички права запазени.