Clicky

Молитва за спасение

Молитва за спасение

 - Вярвайте и се покайте
Вие сте тук: Бог >> Молитва за спасение

Молитва за спасение – Нашият първи истински разговор с Бог
„Молитвата за спасение” е най-важната молитва, с която ние се молим. Когато сме готови да станем християнин, ние сме готови да имаме първия си истински разговор с Бог и това са неговите елементи:

 • Признаваме, че Исус Христос е Бог, че Той дойде на земята като човек, за да живее безгрешен живот, който ние не можем да живеем, че Той умря на нашето място, така че ние не трябва да плащаме наказанието, което заслужаваме.
 • Ние изповядваме миналия си живот в грях – живеейки за себе си и не покорявайки се на Бог.
 • Признаваме, че сме готови да се доверим на Исус Христос като наш Спасител и Господ.
 • Ние молим Исус да дойде в нашето сърце, да обитава там и да започне да живее чрез нас.

Молитва за спасение - Тя започва с вяра в Бог
Когато ние се молим с молитва за спасение, ние казваме на Бог, че вярваме, че Неговото Слово е вярно. С вярата, която Той ни е дал, ние избираме да вярваме в Него. Библията ни казва, че „без вяра не е възможно да се угоди Богу, защото който дохожда при Бога трябва да вярва, че има Бог, и че Той възнаграждава тия, които го търсят” (Евреи 11:6)

Така че, когато ние се молим, искайки от Бог дара на спасението, ние проявяваме свободната си воля да признаем, че вярваме в Него. Това изявяване на вяра е угодно на Бог, защото свободно сме избрали да Го познаваме.

Молитва за спасение – Изповядване на нашия грях
Когато се молим с молитва за спасение, ние признаваме, че сме съгрешили. Както казва Библията за всеки човек, освен за Христос: „Понеже всички съгрешиха и не заслужават да се прославят от Бога.” (Римляни 3:23)

Да съгрешиш означава просто да не попаднеш в целта, точно както стрелата, не се забива в центъра на мишената. Славата на Бог, от която ние сме отпаднали, се намери само в Исус Христос: „Понеже Бог, Който е казал на светлината да изгрее из тъмнината, Той е, Който е огрял в сърцата ни, за да се просвети света с познаването на Божията слава в лицето Исус Христово.” (2 Коринтяни 4:6)

Молитвата за спасение, следователно, признава, че Исус Христос е единствения човек, който някога е живял без грях. „Който за нас направи грешен Онзи, Който не е знаел грях, за да станем ние чрез Него праведни пред Бога.” (2 Коринтяни 5:21)

Молитва за спасение – Изповядване на вяра в Христос като Спасител и Господ
С Христос като наш стандарт за съвършенство, ние сега признаваме вяра в Него като Бог, съгласявайки се с Апостол Йоан, че: „В началото бе Словото; и Словото беше у Бога; и Словото бе Бог. То в начало беше у Бога. Всичко това чрез Него стана; и без Него не е ставало нищо от това, което е станало.” (Йоан 1:1-3)

Поради факта, че Бог може да приеме само една съвършена, безгрешна жертва и тъй като знаеше, че ние не можем да постигнем това, Той прати Сина Си да умре за нас и да заплати вечната цена. „Защото Бог толкова възлюби света, че даде Своя Единороден Син, за да не погине ни един, който вярва в Него, но да има вечен живот” (Йоан 3:16)

Молитва за спасение – Кажете я & Осмислете я сега!
Съгласни ли сте с всичко, което прочетохте досега? Ако да, не чакайте и секунда да започнете вашия нов живот в Исус Христос. Молете се с нас:

 • „Татко, аз знам, че съм нарушил Твоите закони и моите грехове са ме отделили от Теб. Аз наистина съжалявам и сега искам да се обърна от предишния си грешен живот към Теб. Моля те, прости ми и ми помогни да не съгрешавам отново. Вярвам, че Твоят син, Исус Христос, умря за моите грехове, беше възкресен от мъртвите, че е жив и слуша моята молитва. Каня Исус да стане Господар на моя живот, да владее и царува в сърцето ми от този ден нататък . Моля, изпрати ми Твоя Святи Дух, за да ми помага да Ти се покорявам и върша Твоята воля през останалата част от живота си. В Исусовото име се моля, Амин. "

  Молитва за спасението - Аз се помолих; и сега какво?
  Ако сте се молили с тази молитва за спасение с истинско убеждение и сърце, вие сега сте последовател на Исус. Това е факт, независимо дали се или не се чувствате по-различно. Религиозните системи може да ви накарат да вярвате, че трябва да се почувствате нещо – лека топлина, вълнение или някакво друго мистично преживяване. Фактът е, че може да почувствате нещо или пък не. Ако сте се помоли с молитва на спасение и сте я осмислили, вие вече сте последовател на Исус. Библията ни казва, че вашето вечно спасение е сигурно! „Ако изповядаш с устата си, че Исус е Господ, и повярваш със сърцето си, че Бог Го е възкресил от мъртвите ще се спасиш.” (Римляни 10:9)

  Добре дошли в семейството на Бога! Съветваме ви сега да намерите местна църква, където можете да бъдете кръстени и да растете в познаването на Бог чрез Неговото Слово, Библията.

  Станахте ли последовател на Исус днес? Моля натиснете Да или Не. Или вече сте последовател на Исус? Моля Натиснете тук.


  Хареса ли ви информацията? Помогнете ни, като споделите с другите, използвайки бутоните за публикуване.
  Следвайте ни на:
English  
Social Media
Следвайте ни на:

Споделете ни:


Евангелизъм

Римският път към спасение
Сигурност в спасението
Римски път
Великото Поръчение
Да отидеш в Рая
Молитва за спасение
План за спасение
Качества на добрия човек
Как да стигнем до Рая
Additional Content To Explore...

Хваление
Общуване
Ученичество
Служение
 
 
Бог съществува ли научно доказано?
Бог съществува ли според философите?
Библията истинна ли е?
Кой е Бог?
Кой е Исус?
Защо християнството?
Да израснеш с Бог
Популярни теми
Предизвикателства на живота
Възстановяване
 
ТЪРСЕНЕ
 
Add Молитва за спасение to My Google!
Add Молитва за спасение to My Yahoo!
XML Feed: Молитва за спасение
Бог Home | За нас | Карта на сайта
Авторски права © 2002 - 2021 AllAboutGOD.com, Всички права запазени.