Clicky

Gradina Edenului

Gradina Edenului

 - Relatarea din Geneza
Esti aici: Dumnezeu >> Gradina Edenului 2
(Citeste Gradina Edenului Partea I)

Gradina Edenului – Tara Paradisului
Dumnezeu i-a dat omului Gradina Edenului sa o lucreze si sa o pazeasca si, chiar daca era spectaculoasa, nu era inca Paradisul. Bijuteria finala in coroana perfectiunii, apogeul frumusetii pamantene lipsea inca. Dumnezeu a spus: “Nu este bine ca omul sa fie singur” (Geneza 2:18). Si chiar daca “omul a pus nume tuturor vitelor, pasarilor cerului si tuturor fiarelor campului”, nu a reusit sa gaseasca “niciun ajutor care sa I se potriveasca” (Geneza 2:19). Si astfel, “Domnul Dumnezeu a trimis un somn adanc peste om, si omul a adormit; Domnul Dumnezeu a luat una din coastele lui si a inchis carnea la locul ei. Din coasta pe care o luase din om, Domnul Dumnezeu a facut o femeie si a adus-o la om. Si omul a zis: “Iata in sfarsit aceea care este os din oasele mele si carne din carnea mea! Ea se va numi “femeie”, pentru ca a fost luata din om.” De aceea va lasa omul pe tatal sau si pe mama sa, si se va lipi de nevasta sa si se vor face un singur trup. Omul si nevasta lui erau amandoi goi si nu le era rusine.” (Geneza 2:21-25)

Intorcandu-ne la presupusa contradictie mentionata in pagina anterioara, este important sa observam ca Isus Cristos a acceptat relatarile din Geneza 1 si 2 in mod literal. In Matei 19:3-6, citim: “Fariseii au venit la El si, ca sa-L ispiteasca, I-au zis: “Oare este ingaduit unui barbat sa-si lase nevasta pentru orice pricina?” Drept raspuns, El le-a zis: “Oare n-ati citit ca Ziditorul, de la inceput i-a facut parte barbateasca si parte femeiasca si a zis: “De aceea va lasa omul pe tatal sau si pe mama sa si se va lipi de nevasta sa, si cei doi vor fi un singur trup”? Asa ca nu mai sunt doi, ci un singur trup. Deci, ce a impreunat Dumnezeu, omul sa nu desparta.” Aici, Isus a citat din Geneza 1:27 si 2:24, ceea ce ne arata ca El nu privea Geneza 1 si 2 ca doua relatari contradictorii ale creatiei care trebuiesc sa fie ajustate.

Gradina Edenului – Tara Alegerii
Omul a fost creat si pus in Gradina Edenului cu un singur scop – sa impartaseasca o relatie bazata pe dragoste cu Dumnezeu Creatorul. O componenta esentiala a unei relatii bazata pe dragoste este liberul arbitru. Prin definitie, dragostea adevarata nu poate exista fara liberul arbitru. Daca nu avem posibilitatea sa alegem, nu avem capacitatea de a iubi cu adevarat. O conceptie gresita este aceea conform careia dragostea este o emotie sau o dorinta. Nu, senzualitatea este o emotie sau o dorinta. Dragostea este o alegere. Senzualitatea este egoista. Dragostea este altruista. Senzualitatea este dorinta ta. Dragostea este alegerea ta de a pune dorinta celui iubit deasupra dorintei tale. Si astfel, Dumnezeu i-a dat omului capacitatea de a alege – sa Il iubeasca pe Dumnezeu sau sa se puna pe sine insusi mai intai. Domnul Dumnezeu a dat omului porunca aceasta: "Poti sa mananci dupa placere din orice pom din gradina; dar din pomul cunostintei binelui si raului sa nu mananci, caci in ziua in care vei manca din el vei muri negresit.” (Geneza 2:16-17).

Astfel, omul a putut alege: sa asculte de Dumnezeu sau sa nu asculte – sa puna dorintele lui Dumnezeu pe primul loc sau sa puna pe primul loc dorinta lui de a manca din fructul interzis. Omul a mancat fructul si Dumnezeu l-a izgonit din Gradina Edenului. Paradisul era deacum pierdut. Din cauza razvratirii omului, Dumnezeu a blestemat pamantul de dragul omului. Dumnezeu crease omul cu potentialul de a pacatui, dar El nu crease pacatul. Adam si Eva, primii oameni, au realizat acel potential de a pacatui si au adus pacatul in lume, si fiecare barbat si femeie de la ei incoace au fost “iubitori mai mult de placeri decat iubitori de Dumnezeu” (2 Timotei 3:4)

Citeste mai mult acum!


Iti place aceasta informatie? Ajuta-ne, impartasind-o cu altii folosind butoanele de social media de mai jos. Ce este aceasta?
Urmareste-ne:
English  
Social Media
Urmareste-ne:

Impartaseste-ne:


Cine Este Dumnezeu?

Ce este dragostea?
Cine este Dumnezeu?
Dumnezeu
Problema raului
Unde este Dumnezeu
Gradina Edenului
Duhul Sfant
Dumnezeu este Dragoste
Numele lui Dumnezeu
Additional Content To Explore...

Perspectiva Stiintifica
Perspectiva Filosofica
Este Biblia Adevarata?
Cine Este Isus?
Religiile Lumii
Crestere in cunoasterea
Probleme frecvente
Provocarile vietii
Recuperare
 
 
 
Cauta
 
Add Gradina Edenului to My Google!
Add Gradina Edenului to My Yahoo!
XML Feed: Gradina Edenului
Dumnezeu Home | Despre Noi | FAQ | Harta site
Copyright © 2002 - 2021 AllAboutGOD.com, Toate Drepturile Rezervate.