Clicky

Atributele lui Dumnezeu

Atributele lui Dumnezeu

 - Caracteristicile Sfinte
Esti aici: Dumnezeu >> Atributele lui Dumnezeu 2
(Citeste Atributele lui Dumnezeu Partea I)

Atributele lui Dumnezeu – Continuarea studiului
Dragostea: dragostea este o parte asa de importanta a caracterului lui Dumnezeu, incat apostolul Ioan a spus :”Dumnezeu este dragoste”. Aceasta inseamna ca preocuparea principala a lui Dumnezeu este binele celorlalti. Pentru a gasi o definitie completa a dragostei, citeste 1 Corinteni 13. Ca sa vezi dragostea in actiune, studiaza viata lui Isus. Jertfa lui de pe cruce pentru pacatele oamenilor este actul supreme de dragoste. Dragostea lui Dumnezeu nu este una caracteriazata de emotie, ci de actiune. Dragostea lui se manifesta gratuit fata de obiectul dragostei Sale, cei care aleg sa il urmeze pe Fiul Sau, Isus Cristos.

Omnipotenta: literar, acest adjective desemneaza pe cineva care poate totul. Din moment ce Dumnezeu este infinit si din moment ce El are putere, El are o putere infinita. Dumnezeu a ingaduit ca si creaturile Sale sa aiba un anume nivel de putere, dar acest lucru nu diminueaza sub nici o forma puterea lui Insusi. “El nu cheltuie energie care trebuie regenerata”. Cand Biblia ne spune ca Dumnezeu S-a odihnit a saptea zi, relatarea a fost facuta pentru a ne da noua un exemplu, nu pentru a ne spune ca El era obosit de munca depusa.

Existenta prin Sine: Cand Moise L-a intrebat pe Dumnezeu cu cine vorbeste in cazul relatarii cu rugul aprins, Dumnezeu i-a raspuns: “Eu sunt cel ce sunt”. Dumnezeu nu are nici inceput, nici sfarsit. El doar exista. Nimeni altcineva din intregul univers nu are un motiv al existeneti in sine insusi. Doar Dumnezeu. De fapt, daca Dumnezeu ar fi fost creat de cineva, doar de Dumnezeu ar fi putut fi creat. Acesta este un concept greu de inteles pentru noi, deoarece orice alt lucru vine dintr-un lucru diferit de el. Biblia spune: “La inceput, Dumnezeu.” El era déjà acolo la inceput.

Atotsuficienta: Biblia ne spune ca Dumnezeu are viata in Sine Insusi (vezi Ioan 5:26). Orice alta viata din univers este un dar de la El. El nu are nici o nevoie si nu exista nici o modalitate prin care Dumnezeu sa poata deveni mai bun. Lui Dumnezeu nu Ii este necesar nimic. El nu are nevoie de ajutorul nostru pentru nimic, dar, datorita harului si iubirii Sale, ne permite sa fim parte din inaintarea planului Sau pe pamant si sa fim o binecuvantare pentru altii. Noi suntem cei care ne schimbam, dar Dumnezeu nu se schimba niciodata. El este atotsuficient.

Dreptatea: Biblia ne spune ca Dumnezeu este drept, dar caracterul Sau este cel care defineste ce inseamna acest lucru. El nu se conformeaza unor criterii exterioare. Fiind drept, noi toti avem parte de echitate morala. Cand exista fapte rele, dreptatea cere sa existe si o pedeapsa. Din moment ce Dumnezeu este perfect si nu a facut niciodata nimic rau, nu ar fi niciodata nevoie de o pedeapsa. Dar, datorita dragostei Sale, Dumnezeu a luat asupra Lui pedeapsa pentru pacatele noastre trimitandu-Si Fiul la cruce. Dreptatea Lui trebuia satisfacuta, dar El a satisfacut aceasta dreptate pentru toti cei care cred in Isus.

Imuabilitatea: aceasta inseamna pur si simplu ca Dumnezeu nu Se schimba niciodata. Iata de ce Biblia spune: “Isus Cristos este Acelasi ieri si azi si in veci”.

Mila: “Mila este atributul lui Dumnezeu care Il face sa fie milos in mod active”. Din moment ce dreptatea lui Dumnezeu este satisfacuta in Isus, El este liber sa arate har fata de toti cei care aleg sa Il urmeze. Harul nu se sfarsi niciodata deoarece face parte din natura lui Dumnezeu. Harul este felul in care Dumnezeu doreste sa se manifeste fata de omenire, si asa se manifeste intotdeauna, cu exceptia cazul in care cineva allege sa Il dispretuiasca si sa Il ignore, moment in care dreptatea Lui devine atributul proeminent.

Eternitatea: In unele aspecte, acest atribut este similar cu atotsuficienta. Dumnezeu a existat dintotdeauna si va exista pentru totdeauna, pentru ca Dumnezeu locuieste in eternitate. Timpul este creatia Lui. Tocmai de aceea, Dumnezeu poate vedea inceputul si sfarsitul, si El nu este surprins niciodata de nimic. Daca nu ar fi fost etern, promisiunea Lui de a le da viata vesnica celor ce Il urmeaza pe Isus nu ar fi avut nicio valoare.

Bunatatea: “Bunatatea lui Dumnezeu este aceea care il face sa fie bun, cordial, binevoitor si plin de intentii bune fata de oameni”. Acest atribut este cel care Il determina pe Dumnezeu sa arate toate binecuvantarile pe care le arata fata de urmasii Sai. Actiunile lui Dumnezeu ne dau o definitie a bunatatii, si putem vedea aceasta bunatate in felul in care S-a relationat Isus la oamenii din jurul Sau.

Harul: Dumnezeu se bucura sa faca daruri insemnate celor care Il liubesc, chiar si atunci cand ei nu le merita. Harul este felul in care descriem calitatea de mai sus. Isus Cristos este canalul prin care se manifesta harul lui Dumnezeu. Biblia spune: “Legea a fost data prin Moise, dar harul si adevarul au venit prin Isus Cristos”.

Omniprezenta: acest termen teologic inseamna “intotdeauna prezent”. Din moment ce Dumnezeu este infinit, fiinta Lui nu cunoaste limite. Deci, El este peste tot. Acest adevar ne este prezentat in Biblie prin sintagma :”Sunt cu voi intotdeauna”, repetata de 22 de ori atat in Vechiul, cat si in Noul Testament. Acestea au fost cuvintele de incurajare ale lui Isus atunci cand le-a lansat ucenicilor provocarea sa duca mesajul Sau intregii lumi. Acesta este cu siguranta un adevar mangaietor pentru toti cei care Il urmeaza pe Isus.

Atributele lui Dumnezeu – Concluzia
Aceasta este descrierea Dumnezeului Bibliei. Orice ale idei despre Dumnezeu sunt, conform Bibliei, dumnezei falsi, creati de imaginatia omului. Invatand atributele lui Dumnezeu, Il poti lauda pe Dumnezeu pentru ceea ce este El cu adevarat si pentru felul in care fiecare din atributele Sale are impact in viata ta intr-un mod pozitiv.

Descopera numele Lui Dumnezeu!


Iti place aceasta informatie? Ajuta-ne, impartasind-o cu altii folosind butoanele de social media de mai jos. Ce este aceasta?
Urmareste-ne:
English  
Social Media
Urmareste-ne:

Impartaseste-ne:


Cine Este Dumnezeu?

Dumnezeu este Dragoste
Imuabilitatea lui Dumnezeu
Dumnezeul vesnic
Sfintenia lui Dumnezeu
Suveranitatea lui Dumnezeu
Intelepciunea lui Dumnezeu
Omniprezenta lui Dumnezeu
Credinciosia lui Dumnezeu
Bunatatea lui Dumnezeu
Additional Content To Explore...

Perspectiva Stiintifica
Perspectiva Filosofica
Este Biblia Adevarata?
Cine Este Isus?
Religiile Lumii
Crestere in cunoasterea
Probleme frecvente
Provocarile vietii
Recuperare
 
 
 
Cauta
 
Add Atributele lui Dumnezeu to My Google!
Add Atributele lui Dumnezeu to My Yahoo!
XML Feed: Atributele lui Dumnezeu
Dumnezeu Home | Despre Noi | FAQ | Harta site
Copyright © 2002 - 2021 AllAboutGOD.com, Toate Drepturile Rezervate.