Clicky

Молитва на грешника

Молитва на грешника

 - Обърнете се от греха
Вие сте тук: Бог >> Молитва на грешника

Молитва на грешника? Това не е за мен - аз не съм грешник!
„Грешник” е дума, която има лоша слава тези дни – и така трябва. За съжаление, лошата слава, която получава, е по неправилни причини. Поставени пред нашите недостатъци, ние бързаме да защитим себе си с думи като: „Аз не съм грешник! Аз не съгрешавам! Никога не съм убил никого или нещо подобно!” Проблемът е, че ние не знаем всъщност какво означава думата грях. Ние мислим, че тя се отнася само до някое окаяно действие, което потиква „хората от църквата”, които искат да окачат големи червени букви около вратовете ни. Но грехът просто означава да изпуснеш целта, да не попаднеш в целта. Фактът е, че всички са грешни, защото няма нито един, освен сам Христос, който да е живял живот, който по някакъв начин да не се е отклонил от съвършенството, което Бог изисква. Ние всички заслужаваме да заплатим наказанието за греха, което е да прекараме вечността в ада.

Молитва на грешника - Какво казва Библията за греха
Грях, според Библията, е всяко действие, което нарушава закона, даден от Бог в десетте заповеди. Законът бе даден от Бога да ни покаже какво значи да живееш живот, заслужаващ Божията любов. Той също беше даден и да ни покаже, че никой от нас не може да живее подобен живот. Бог предварително знаеше това и затова изпрати Своя Син Исус да бъде този съвършен живот за нас. Исус, Бог в човешка плът, доброволно остави божествеността Си, за да дойде при нас, да ни покаже, че ни разбира и да ни осигури начин да се помирим с Отец, тъй като никой от нас не може да спази всяка буква на закона. „Понеже всички съгрешиха и не заслужават да се прославят от Бога” (Римляни 3:23).

Някои казват, че грехът се състои от две букви, „S” и „N”, с „аз” в средата (англ. SIN, като I = аз). Ние издигаме себе си и със сигурност живеем във време, в което се поощрява това мислене. Грехът може да е нещо, от което не можем да бъдем освободени, но добрата новина е, че можем да бъде освободени от наказанието за него. „Защото заплатата на греха е смърт; а Божият дар е вечен живот в Христа Исуса, нашия Господ.” (Римляни 6:23)

Молитва на грешника - Станете грешник, спасен по благодат!
Какъв е ключът към молитвата на грешника? Докато ние се задоволяваме да живеем в грях, Библията казва, че сме отделени от Бог. Това положение може да изглежда добре за известно време, но в крайна сметка води до нещастие и след това до вечно отделяне от Бог. „Има път, който се вижда прав на човека. Но краят му е пътища към смърт” (Притчи 16:25). Добрата новина е, че самия Бог направи път за нас, за да се помирим с Него и Той направи това чрез Своя Син Исус Христос (Римляни 5:6-15).

Ами ти? Задоволяваш ли се да живееш за себе си, да вземаш всичко от живота и така или иначе да умреш? Или искаш живот с цел и надежда? Бог, Онзи, Който те е създал, има цел за живота ти и иска да ти даде ново начало. Ако си готов да признаеш нуждата си от чиста основа в живота, Бог на втория шанс те чака да ти го даде. Всичко, което трябва да направиш, е да започнеш с молитвата на грешника.

Молитва на грешника – Разпознаване на нуждата
„Молитва на грешника” е термин, който описва думи, изречени от човек, когато той или тя признава греха си и нуждата си от взаимоотношение с Бог чрез Исус Христос. Тя е нещо подобно:

    „Татко, знам, че съм нарушил/а Твоите закони и моите грехове са ме отделили от Теб. Искрено съжалявам и сега искам да се отвърна от моя минал грешен живот към Теб. Моля Те, прости ми и ми помогни да избягвам да греша отново. Вярвам, че Твоя Син, Исус Христос, умря за греховете ми, беше възкресен от смъртта, жив е и чува молитвата ми. Каня Исус да дойде и бъде Господ в живота ми, да управлява и царува в сърцето ми от този ден нататък. Моля Те, изпрати ми Твоя Святи Дух да ми помага да Ти се покорявам и върша Твоята воля през останалата част от живота си. В името на Исус се моля, Амин.”
Ако вие решихте да се покаете от греховете си и да приемете Исус днес, добре дошли в Божието семейство. Сега, като начин да се приближавате при Него, Библията ни казва да следваме нашето посвещение.
  • Кръстете се, както заповяда Христос.
  • Кажете на някой друг за новата си вяра в Христос.
  • Прекарвайте време с Бог всеки ден. Това не трябва да бъде дълъг период от време. Просто развийте ежедневен навик да се молите и четете Неговото Слово. Молете Бог да увеличава вярата ви и разбирането ви на Библията.
  • Търсете общение с други християни. Присъединете се към група от приятели християни, които да отговарят на въпросите ви и ви подкрепят.
  • Намерете местна църква, в която можете да хвалите Бог.
Станахте ли последовател на Исус днес? Моля натиснете Да или Не. Или вече сте последовател на Исус? Моля Натиснете тук.


Хареса ли ви информацията? Помогнете ни, като споделите с другите, използвайки бутоните за публикуване.
Следвайте ни на:
English  
Social Media
Следвайте ни на:

Споделете ни:


Евангелизъм

Римски път
Как да бъда спасен
Великото Поръчение
Качества на добрия човек
Да отидеш в Рая
Молитва за спасение
Молитва за спасение
Молитва на грешника
Страстите Христови
Additional Content To Explore...

Хваление
Общуване
Ученичество
Служение
 
 
Бог съществува ли научно доказано?
Бог съществува ли според философите?
Библията истинна ли е?
Кой е Бог?
Кой е Исус?
Защо християнството?
Да израснеш с Бог
Популярни теми
Предизвикателства на живота
Възстановяване
 
ТЪРСЕНЕ
 
Add Молитва на грешника to My Google!
Add Молитва на грешника to My Yahoo!
XML Feed: Молитва на грешника
Бог Home | За нас | Карта на сайта
Авторски права © 2002 - 2021 AllAboutGOD.com, Всички права запазени.