Clicky

Как да стигнем до Рая

Как да стигнем до Рая

 - Библейски преглед
Вие сте тук: Бог >> Как да стигнем до Рая

Как да стигна до Рая – Какво не е
Много хора вярват, че отговорът на въпроса как да стигна до рая е да бъдеш добър човек. За някои да бъдеш добър означава да не бъдеш лош. Едно или повече от следните твърдения могат да ви опишат: Вие не сте убили никой. Вие не крадете. Вие не ругаете твърде много. Вие не лъжете твърде често. Вие не сте наркоман. Вие не мамите. Вие залагате рядко. Вашата съвест е чиста, защото вие не сте толкова лоши, колкото хората, за които четете във вестниците или гледате по телевизията. Вие сте просто като всеки друг, когото познавате и не може всичките да отивате в ада. И така, вие сте твърдо убедени, че след като умрете, Бог ще ви пусне в рая Си, нали?

Много други смятат, че отговора на въпроса за това как да стигнем до рая се свежда до правене на добри дела. Едно или повече от следните твърдения може да ви опише: Вие давате пари на просяците или храна на бездомните, които стоят по ъглите на улиците. Вие сте активно въвлечени в граждански и обществени дейности. Вие дарявате щедро вашето време, таланти и/или вашите пари в нестопански и благотворителни организации. Вие сте по-добри от повечето хора, които познавате. Всъщност, вие сте толкова добри, че сте убедени в това, че след като умрете, Бог ще ви пусне в рая Си, нали?

Има други, които смятат, че техните религиозни ритуали ще бъдат техния билет за небето. Това може да ви опише: Вие приемате религиозни убеждения, които ви казват как да живеете духовен живот. Вашата религия може да ви каже, че има Бог, но тя не ви казва как да имате лична връзка с Него. И, въпреки всички ваши религиозни ритуали, вашата религия не гарантира, че изпълняването на тези ритуали ще ви даде право да бъдете в Божия рай, нали?

Как да стигна Рая – Вярвайте в истината!
Истината е, че има само един път за всяко човешко същество, по който да стигне в небето и той е да вярваш в Господ Исус Христос.

Всяко човешко същество, по природа, е грешно същество. Библията казва, че нашите усилия да вършим „добри дела” не са приети в очите на Бог (Ефесяни 2:8-9). Само Бог е свят. Само Бог е добър. Затова Бог е направил път, по който грешните човешки същества да влязат в Неговия рай.

Бог е единственото съвършено Същество в цялата вселена и Той дойде на земята преди 2 000 години като мъж – Исус. Неговата майка беше девица на име Мария. Но Мария не беше заченала от мъж, но от Святия Дух на живия Бог. Тя роди Сина на Бог, Господ Исус Христос.

Законите на Бог изискваха да бъде взет живот, за да се спаси живот. Човечеството беше толкова греховно, че жертвоприношенията на животни на евреите не можеха повече да ги очистят от греховете им. Затова Бог пожертва Себе Си, чрез Личността Исус Христос, за да могат да бъдат простени греховете ни чрез кръвта на Исус Христос. По време на пребиваването Си на земята, Исус живееше съвършен, безгрешен живот.

Исус умря на кръст. Той беше погребан в гробница за три дни и, на третия ден, Той беше възкресен от мъртвите. След четиридесет дена Той се върна в небето, където царува сега. Той ще се върне на земята втори път да вземе онези, които са изповядали вярата си в Него.

Как да стигна небето – Направете го лично
Исус умря, така че онези, които вярват в Него, не са повече осъдени на вечно отделяне от Бог. Ако искате да бъдете сигурни, че ще отидете в рая след като умрете и вярвате, че Исус Христос умря, за да ви спаси от наказанието за вашите грехове, отговорете на тези въпроси.

Разбирате ли, че сте грешник и вярвате ли, че Исус Христос дойде като единствен Спасител от греха? Готови ли сте да приемете Божия дар Неговия Син, Исус Христос? Ако е така, вярвайте в Христос, покайте се за вашите грехове и посветете останалата част от вашия живот на Него като Господ:

    „Татко, знам, че съм нарушил/а Твоите закони и моите грехове са ме отделили от Теб. Искрено съжалявам и сега искам да се отвърна от моя минал грешен живот към Теб. Моля Те, прости ми и ми помогни да избягвам да греша отново. Вярвам, че Твоя Син, Исус Христос, умря за греховете ми, беше възкресен от смъртта, жив е и чува молитвата ми. Каня Исус да дойде и бъде Господ в живота ми, да управлява и царува в сърцето ми от този ден нататък. Моля Те, изпрати ми Твоя Святи Дух да ми помага да Ти се покорявам и върша Твоята воля през останалата част от живота си. В името на Исус се моля, Амин.”
„Покайте се, и всеки от вас нека се кръсти в името Исус Христово за прощение на греховете ви; и ще приемете тоя дар, Светия Дух.” (Деяния 2:38).

Ако вие решихте да приемете Исус днес, добре дошли в Божието семейство. Сега, като начин да се приближавате при Него, Библията ни казва да следваме нашето посвещение.
  • Кръстете се, както заповяда Христос.
  • Кажете на някой друг за новата си вяра в Христос.
  • Прекарвайте време с Бог всеки ден. Това не трябва да бъде дълъг период от време. Просто развийте ежедневен навик да се молите и четете Неговото Слово. Молете Бог да увеличава вярата ви и разбирането ви на Библията.
  • Търсете общение с други християни. Присъединете се към група от приятели християни, които да отговарят на въпросите ви и ви подкрепят.
  • Намерете местна църква, в която можете да хвалите Бог.
Станахте ли последовател на Исус днес? Моля натиснете Да или Не. Или вече сте последовател на Исус? Моля Натиснете тук.


Хареса ли ви информацията? Помогнете ни, като споделите с другите, използвайки бутоните за публикуване.
Следвайте ни на:
English  
Social Media
Следвайте ни на:

Споделете ни:


Евангелизъм

Римският път към спасение
Великото Поръчение
Молитва за прощение
Страстите Христови
Молитва за спасение
Как да бъда спасен
План за спасение
Как да стана християнин
Сигурност в спасението
Additional Content To Explore...

Хваление
Общуване
Ученичество
Служение
 
 
Бог съществува ли научно доказано?
Бог съществува ли според философите?
Библията истинна ли е?
Кой е Бог?
Кой е Исус?
Защо християнството?
Да израснеш с Бог
Популярни теми
Предизвикателства на живота
Възстановяване
 
ТЪРСЕНЕ
 
Add Как да стигнем до Рая to My Google!
Add Как да стигнем до Рая to My Yahoo!
XML Feed: Как да стигнем до Рая
Бог Home | За нас | Карта на сайта
Авторски права © 2002 - 2021 AllAboutGOD.com, Всички права запазени.