Clicky

Бог ми помага

Бог ми помага

 - Бог ми помага
Вие сте тук: Бог >> Бог ми помага

Бог ми помага – Да се отървем от страха и гнева
Всеки от нас има определено ниво, на което нашите емоции преливат и ние извикваме, „Боже, помогни ми!” Може току-що да сме получили разочароващи резултати от медицинско изследване или някакви ужасни новини за член на семейството. Нашите емоции са объркани! Не знаем дали сме ядосани, паникьосани, изплашени, загрижени за бъдещето... ние знаем, че не можем да продължим напред с нашата собствена сила.

Понякога тези емоции са прекалено много за нас, за да можем да ги понесем и се изливат върху другите. Когато за първи път ми беше поставена диагнозата рак, аз се страхувах да не ослепея. Излях яда си върху онези, които се грижеха за мен. Някога забелязвали ли сте, че страха и гнева са близки? Хората си разменят груби думи, опасявайки се от измяна във взаимоотношенията си. Страхът във връзка с медицинско изследване произвежда гняв, когато рака е потвърден. Няма значение дали гневът/страхът е ясно определен... той все още продължава да кипи.

Унищожителният страх (безпокойство, паника, съмнение) се поражда от очакване на неизвестното. Ние всички обичаме да контролираме нашите обстоятелства. (И, когато не можете да бъдете в контрол, това не ви ли прави по-ядосани?) Но когато аз сравних моите нищожни човешки способности с тези на всезнаещия, всемогъщия, вездесъщия Бог, аз предадох моя контрол. Изведнъж моите страхове (и гняв) намаляха (Псалом 131:1-2).

Бог ми помага – Да намериш живот, за който си заслужава да живееш
Когато викате, „Боже, помогни ми,” вярвате ли, че в бъдещето има един по-задоволителен живот? Връзката с един посветен и любящ Небесен Баща променя вашия мироглед от временна към вечна перспектива (2 Коринтяни 4:17-18). Взаимоотношението, което развивате чрез познаването на Божия Син, Исус Христос, като ваш Господ и Спасител, ви обновява умствено и физически.

Вие не можете да промените света около вас докато не промените вашия свят. Ние можем да изберем да живеем в непокорство на Божиите планове – да живеем в грях (Римляни 3:23). Или можем да помолим за прошка и да благодарим на Исус Христос за това, че пожертва живота Си като заплата за нашите грехове.

„Имаше време, когато заради помислите си и злите си дела вие се бяхте отдалечили от Бога и бяхте негови врагове. Но сега чрез физическата си смърт Христос ви помири с Бога, за да ви представи пред него святи, неопетнени и безупречни.” (Колосяни 1:21–22)

Приемайки Исус като Господ на нашия живот, ние се раждаме отново – членове на Божието семейство – с обещание за вечен живот в небето. „Защото Бог толкова възлюби света, че даде Своя Единороден Син, за да не погине ни един, който вярва в Него, но да има вечен живот:” (Йоан 3:16)

Бог ми помага – Да направиш правилния избор
Бог е готов да ви помага (Римляни 5:6-11). Той много ви обича и не желае да преминете през това изпитание сами.

    Всичко, което трябва да направите, е да вярвате. Помолете се с простичка, искрена молитва: „Небесен Баща, вярвам, че Твоя Син Исус Христос умря на кръста за моя грях и беше възкресен от смъртта. Изповядвам и моля за прошка за моите грехове. Благодаря Ти, че ми прощаваш и ме обичаш. Помогни ми да живея нов живот, който да Ти бъде угоден, като ново създание в Христос Исус. Подкрепи ме в това обстоятелство. То е по-голямо от мен и аз не мога да се справя без Теб. В името на Исус, амин.”
Ако сте решили да станете Божие дете днес, добре дошли в Неговото семейство. Той никога няма да ви изостави. Евреи 13:5: „Защото Бог е рекъл: "Никак няма да те оставя и никак няма да те забравя".”

Като начин да се приближавате при Него, Библията ни казва да следваме нашето посвещение.
  • Кръстете се, както заповяда Христос.
  • Кажете на някой друг за новата си вяра в Христос.
  • Прекарвайте време с Бог всеки ден. Това не трябва да бъде дълъг период от време. Просто развийте ежедневен навик да се молите и четете Неговото Слово. Молете Бог да увеличава вярата ви и разбирането ви на Библията.
  • Търсете общение с други християни. Присъединете се към група от приятели християни, които да отговарят на въпросите ви и ви подкрепят.
  • Намерете местна църква, в която можете да хвалите Бог.
Станахте ли последовател на Исус днес? Моля натиснете Да или Не. Или вече сте последовател на Исус? Моля Натиснете тук.


Хареса ли ви информацията? Помогнете ни, като споделите с другите, използвайки бутоните за публикуване.
Следвайте ни на:
English  
Social Media
Следвайте ни на:

Споделете ни:


Евангелизъм

Молитва за спасение
Страстите Христови
Римски път
Как да стигнем до Рая
Качества на добрия човек
Как да стана християнин
Молитва за прощение
Римският път към спасение
Да станеш християнин
Additional Content To Explore...

Хваление
Общуване
Ученичество
Служение
 
 
Бог съществува ли научно доказано?
Бог съществува ли според философите?
Библията истинна ли е?
Кой е Бог?
Кой е Исус?
Защо християнството?
Да израснеш с Бог
Популярни теми
Предизвикателства на живота
Възстановяване
 
ТЪРСЕНЕ
 
Add Бог ми помага to My Google!
Add Бог ми помага to My Yahoo!
XML Feed: Бог ми помага
Бог Home | За нас | Карта на сайта
Авторски права © 2002 - 2021 AllAboutGOD.com, Всички права запазени.