Clicky

Dumnezeu este Dragoste

Dumnezeu este Dragoste

 - Definirea Dragostei
Esti aici: Dumnezeu >> Dumnezeu este Dragoste

Dumnezeu este Dragoste: Cum definim noi dragostea?
“Dumnezeu este Dragoste”, dar cum o definim noi? The American Heritage Dictionary defineste dragostea ca si “afectiune intensa fata de o alta persoana bazata pe legaturi personale sau de familie”. Deseori aceasta “afectiune intensa” se naste din atractia sexuala fata de cealalta persoana. Ii iubim pe altii, sau spunem ca ii iubim atunci cand suntem atrasi de ei sau cand acestia ne fac sa ne simtim bine. Observa ca cuvantul cheie in definitia dictionarului pentru dragoste este cuvantul “bazata pe”. Acest cuvant implica faptul ca noi iubim conditionat; cu alte cuvinte, ii iubim pe altii pentru ca ei indeplinesc o conditie pusa de noi inainte de a-i putea iubi. Insa, dragostea nu este doar conditionata, ci si schimbatoare. Noi iubim bazati pe sentimentele si emotiile noastre care se pot schimba de la un moment la altul. Rata divortului este extrem de mare in societatea de astazi fiindca sotii si sotiile inceteaza sa se mai iubeasca unul pe altul ori “esueaza in dragoste”. Poate trec printr-o perioada mai dificila in casnicia lor, nu mai “simt” nimic fata de partener si de aceea pun capat relatiei. In mod evident, juramantul lor de casnicie “pana moartea ne va desparti” inseamna mai degraba ca se pot desparti cand moare dragostea lor unul fata de celalalt, decat atunci cand intervine moartea fizica.

Oare poate cineva intelege cu adevarat dragostea “neconditionata”? Se pare ca dragostea parintilor fata de copii este cat se poate de aproape de dragostea neconditionata pe care o putem avea fara ajutorul lui Dumnezeu in viata noastra. Continuam sa ne iubim copii in vremuri bune si rele, fara sa ne oprim sa-i iubim chiar si atunci cand nu implinesc asteparile noastre privitoare la ei. Decidem sa-i iubim pe copiii nostri chiar si atunci cand consideram ca nu merita sa fie iubiti; dragostea noastra nu inceteaza nici atunci cand nu “simtim” dragoste fata de ei. Aceasta dragoste seamna cu dragostea lui Dumnezeu fata de noi, insa, asa cum vom vedea, dragostea lui Dumnezeu intrece definitia oamenilor pentru dragoste, pana acolo incat ne este greu sa o pricepem.

Dumnezeu este Dragoste: Cum defineste Dumnezeu dragostea?
Biblia ne spune ca “Dumnezeu este dragoste” (1 Ioan 4:8). Insa, cum putem noi intelege acest adevar? Sunt multe pasaje in Biblie care ne ofera definitia lui Dumnezeu pentru dragoste. Cel mai cunoscut verset este Ioan 3:16: “Fiindca atat de mult a iubit Dumnezeu lumea, ca a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede in El, sa nu piara, ci sa aiba viata vesnica.” Deci, un mod in care Dumnezeu defineste dragostea este in actul de a darui. Totusi, ceea ce a dat Dumnezeu (sau mai degraba “pe Cine” a dat Dumnezeu) nu este un simplu cadou impachetat ca atare; Dumnezeu L-a jertfit pe Singurul Lui Fiu, pentru ca noi, cei care ne vom pune credinta in Fiul Sau, sa nu ne petrecem vesnicia in separare de El. Aceasta dragoste este uimitoare, fiindca noi am ales sa fim separati de Dumnezeu prin pacatul nostru, si totusi Dumnezeu este Cel care indeparteaza separarea prin jertfa Sa personala si intensa, iar tot ce trebuie sa facem noi este sa acceptam darul Lui.

Un alt verset important despre dragostea lui Dumnezeu este Romani 5:8: “Dar Dumnezeu Isi arata dragostea fata de noi prin faptul ca, pe cand eram noi inca pacatosi, Cristos a murit pentru noi”. In acest verset si in cel din Ioan 3:16, nu gasim nici o conditie pusa de dragostea lui Dumnezeu pentru noi. Dumnezeu nu spune, “va voi iubi, de indata ce va veti indrepta comportamentul”, nici ca “Imi voi jertfi Fiul, daca promiteti ca Ma veti iubi”. De fapt, in Romani 5:8 gasim tocmai opusul. Dumnezeu vrea sa stim ca dragostea Lui este neconditionata, ca El L-a trimis pe Fiul Lui, Isus Cristos, sa moara pentru noi cand noi eram pacatosi nevrednici de dragoste. Nu trebuia sa ne schimbam, nici sa facem vreo promisiune lui Dumnezeu inainte de experimenta dragostea Sa. Dragostea Lui fata de noi a existat dintotdeauna, si din acest motiv, El S-a dat si S-a jertfit pe Sine cu mult timp inainte ca noi macar sa intelegem ca avem nevoie de dragostea Lui.

Dumnezeu este Dragoste: ea este neconditionata
Dumnezeu este Dragoste si dragostea Lui este foarte diferta de dragostea omeneasca. Dragostea lui Dumnezeu este neconditionata si nu este bazata pe sentimente si emotii. El nu ne iubeste pentru ca meritam aceasta sau ca Il facem noi sa Se simta bine; El ne iubeste pentru ca El este dragoste. Dumnezeu ne-a creat sa avem o relatie plina de dragoste cu El, iar El L-a jertfit pe Singurul Sau Fiu (care a dorit sa moara pentru noi) pentru a restaura aceasta relatie.

Citeste Dumnezeu este Dragoste Pagina 2 Acum!


Iti place aceasta informatie? Ajuta-ne, impartasind-o cu altii folosind butoanele de social media de mai jos. Ce este aceasta?
Urmareste-ne:
English  
Social Media
Urmareste-ne:

Impartaseste-ne:


Cine Este Dumnezeu?

Dumnezeu
Numele lui Dumnezeu
Atributele lui Dumnezeu
Duhul Sfant
Cine este Dumnezeu?
Este Dumnezeu nedrept?
Dragostea lui Dumnezeu
Sfant Sfant Sfant
Unde este Dumnezeu
Additional Content To Explore...

Perspectiva Stiintifica
Perspectiva Filosofica
Este Biblia Adevarata?
Cine Este Isus?
Religiile Lumii
Crestere in cunoasterea
Probleme frecvente
Provocarile vietii
Recuperare
 
 
 
Cauta
 
Add Dumnezeu este Dragoste to My Google!
Add Dumnezeu este Dragoste to My Yahoo!
XML Feed: Dumnezeu este Dragoste
Dumnezeu Home | Despre Noi | FAQ | Harta site
Copyright © 2002 - 2021 AllAboutGOD.com, Toate Drepturile Rezervate.