Clicky

Credinciosia lui Dumnezeu

Credinciosia lui Dumnezeu

 - Atributele lui Dumnezeu
Esti aici: Dumnezeu >> Credinciosia lui Dumnezeu

Credinciosia lui Dumnezeu – Descoperind credinciosia Lui
Credinciosia lui Dumnezeu este reala si a fost dovedita de multe ori. In Sfanta Scriptura, putem vedea ca Dumnezeu este credincios si ca ceea ce spune El este adevarat. Evrei 6:18 spune ca Dumnezeu nu poate sa minta, si nici nu poate renunta la o promisiune neconditionata pe care spune ca o va indeplini. Dumnezeu a tinut fiecare legamant pe care l-a incheiat. Orice promisiune sau profetie a lui Dumnezeu a fost sau va fi indeplinita. In Biblie, gasim marturie dupa marturie a credinciosiei lui Dumnezeu si oamenii din ziua de azi atesta prin marturiile lor credinciosia lui Dumnezeu.

De fapt, in Biblie gasim aproximativ 277 de relatari despre legamintele incheiate intre Dumnezeu si oamenii Sai. Deuteronom 7:9 spune: “ Sa stii, dar, ca Domnul Dumnezeul tau este singurul Dumnezeu; El este un dumnezeu credincios si Isi tine legamantul si indurarea pana la al miilea neam de oameni fata de cei ce Il iubesc si pazesc poruncile Lui”.

Credinciosia lui Dumnezeu - Exemple
Credinciosia lui Dumnezeu este extrem de evidenta in relatia Sa cu poporul lui Israel. Dumnezeu a avut un legamant cu Avraam (parintele multor neamuri) si nu a retras niciodata ceea ce a promis in legatura cu acest legamant. Chiar daca poporul evreu a fost imprastiat de-a lungul si de-a latul lumii, Dumnezeu a promis ca ei se vor intoarce in teritoriul promis lui Avraam, Isaac si Iacov si tuturor urmasilor lor (Zaharia 8:7-8).

Printre promisiunile implinite ale lui Dumnezeu, se numara si aceea ca poporul lui Israel va deveni din nou o natiune in pamantul despre care Dumnezeu spune ca le apartine. Aceasta profetie facuta in Vechiul Testament a fost implinita in luna mai a anului 1948. De atunci, evreii se intorc acasa.

Mai multe exemple ale credinciosiei lui Dumnezeu in pastrarea promisiunilor Sale facute oamenilor se regasesc in versetele care urmeaza:

 • Noe: (Dumnezeu il va salva pe Noe si familia sa) - Geneza 6:17-18; 9:9-17
 • Ismael (Dumnzeu il va binecuvanta pe Ismael si pe urmasii sai) – Geneza 17:18-20
 • Moise (Dumnezeu ii va cruta pe israeliti daca acestia Il vor asculta pe Dumnezeu) – Exod 19:5
 • Iacov (Dumnezeu reafirma legamantul vesnic cu poporul lui Israel) Psalmul 105:10
Literalmente, exista zeci de alte verste care atesta credinciosia lui Dumnezeu. Totusi, nici unele nu au acea putere de schimbare a vietii ca si cele care proclama faptul ca El ne iarta pacatele. Exista multe profetii in Vechiul Testament care promit venirea unui Mesia sau Salvator. Promisiunile pline de credinciosie ale lui Dumnezeu au fost implinite in Noul Testament atunci cand Dumnezeu L-a trimis pe Isus sa ispaseasca pacatele noastre. Indiferent de natura pacatelor comise de noi, indiferent de cat de “rai” suntem, Dumnezeu este credincios sa ne ierte daca Il acceptam pe Isus si ne pocaim de pacatele noastre.
 • Dumnezeu L-a trimis pe Fiul Sau, (Matei 1:21-22) si prin El avem viata vesnica– Ioan 3:16
 • Cristos a murit pentru ispasirea pacatelor noastre– 1 Tesaloniceni 5:9-10
 • Promisiunea lui Dumnezeu de a ierta pacatele– Romani 11:25-27
 • Dumnezeu va arunca pacatele noastre in marea uitarii (nu Si le va mai aminti niciodata) – Mica 7:18-19

Credinciosia lui Dumnezeu – Promisiunile
Dumnezeu este asa de credincios, incat oricine Il cauta, Il poate gasi. Credinta este un dar, dar chiar si un dar trebuie sa fie deschis pentru a te putea bucura de el. Pe masura ce ne exercitam credinta in viata de zi cu zi, putem vedea tot mai mult credinciosia lui Dumnezeu fata de noi.

 • 1 Corinteni 1:9 - “Credincios este Dumnezeu, Care v-a chemat la partasia cu Fiul Sau, Isus Cristos, Domnul nostru.”
 • 1 Corinteni 10:13 - “Nu v-a ajuns nicio ispita care sa nu fi fost potrivita cu puterea omeneasca. Si Dumnezeu, Care este credincios, nu va ingadui sa fiti ispititi peste puterile voastre; ci impreuna cu ispita, a pregatit si mijlocul sa iesiti din ea, ca s-o puteti rabda.”
 • 2 Tesaloniceni 3:3 - “Credincios este Domnul: El va va intari si va va pazi de cel rau”.
In 1 Ioan 1:9, ni se spune: “Daca ne marturisim pacatele, El este credincios si drept ca sa ne ierte pacatele si sa ne curateasca de orice nelegiuire”. Putem fi absolut siguri ca Dumnezeu ne va ierta. Daca nu ar avea puterea sa ne ierte, nu ar fi Dumnezeu. El este singurul Dumnezeu adevarat (Ioan 17:3), si niciun alt dumnezeu al vreunei alte religii nu promite asta. Din moment ce El ne spune asta si noi stim ca nu Isi poate retrage cuvintele, stim ca ar fi contrar naturii Sale si ca El nu poate sa minta (Numeri 23:19). Dumnezeul nostru este un dumnezeu credincios si nu exista niciun altul care sa poata face ceea ce poate face El si nici ceea ce a facut El. Afla mai multe!


Iti place aceasta informatie? Ajuta-ne, impartasind-o cu altii folosind butoanele de social media de mai jos. Ce este aceasta?
Urmareste-ne:
English  
Social Media
Urmareste-ne:

Impartaseste-ne:


Cine Este Dumnezeu?

Intelepciunea lui Dumnezeu
Imuabilitatea lui Dumnezeu
Omniprezenta lui Dumnezeu
Dumnezeul Infinit
Dumnezeul Harului
Dumnezeu este milostiv
Sfintenia lui Dumnezeu
Bunatatea lui Dumnezeu
Dumnezeul vesnic
Additional Content To Explore...

Perspectiva Stiintifica
Perspectiva Filosofica
Este Biblia Adevarata?
Cine Este Isus?
Religiile Lumii
Crestere in cunoasterea
Probleme frecvente
Provocarile vietii
Recuperare
 
 
 
Cauta
 
Add Credinciosia lui Dumnezeu to My Google!
Add Credinciosia lui Dumnezeu to My Yahoo!
XML Feed: Credinciosia lui Dumnezeu
Dumnezeu Home | Despre Noi | FAQ | Harta site
Copyright © 2002 - 2021 AllAboutGOD.com, Toate Drepturile Rezervate.