Clicky

Ce ste pacatul

Ce ste pacatul

 - Definitia pacatului
Esti aici: Dumnezeu >> Ce ste pacatul

Ce este pacatul – Marea intrebare
Traim intr-o cultura in care conceptul despre pacat a devenit amestecat in discutii legalistice asupra binelui si a raului. Cand majoritatea dintre noi ne intrebam “ce este pacat?” ne gandim la incalcarea celor Zece Porunci. Chiar si atunci, tindem sa ne gandim la crima si adulter ca la pacate "majore" in comparatie cu minciuna, injuraturile si idolatria.

Adevarul este ca pacatul, asa cum este definit in traducerile originale ale Bibliei, inseamna "a gresi tinta". Tinta in acest caz este standardul perfectiunii stabilit de Dumnezeu si dovedit de Isus. Vazut in lumina aceasta, este clar ca noi toti suntem pacatosi.

Apostolul Pavel spune in Romani 3:23: “Caci toti au pacatuit, si sunt lipsiti de slava lui Dumnezeu.”

Ce este pacatul – O perspectiva biblica
Pacatul este mentionat de sute de ori in Biblie, incepand cu pacatul "originar", cand Adam si Eva au mancat din pomul cunostintei binelui si raului. De multe ori se pare ca pacatul este ca si cum ai incalca orice porunca a lui Dumnezeu, inclusiv Cele Zece Porunci.

Totusi, Pavel are acest lucru in vedere in Romani 3:20, atunci cand spune: “Caci nimeni nu va fi socotit neprihanit inaintea Lui, prin faptele Legii, deoarece prin Lege vine cunostinta deplina a pacatului.”

Dumnezeu a vrut sa ne recunoastem pacatele. Chiar si cei care nu au facut crime si nu au comis adulter se vor gasi vinovati inaintea lui Dumnezeu de minciuna sau de inchinare la idoli - cum ar fi bogatia sau puterea.

In mod tragic, pacatul, oricat de mare sau mic ar fi, ne va departa de Dumnezeu.

“Nu, mana Domnului nu este prea scurta ca sa mantuiasca, nici urechea Lui prea tare ca sa auda”, ne spune Isaia 59:1-2 “ci nelegiuirile voastre pun un zid de despartire intre voi si Dumnezeul vostru; pacatele voastre va ascund Fata Lui si-L impiedica sa va asculte”.

Trebuie sa rezistam ispitei de a actiona si a ne comporta ca si cum am fi neprihaniti; in special, trebuie sa renuntam a ne mai bizui pe faptele noastre bune.

“Daca zicem ca n-avem pacat, ne inselam singuri, si adevarul nu este in noi. Daca ne marturisim pacatele, El este credincios si drept, ca sa ne ierte pacatele si sa ne curateasca de orice nelegiuire. Daca zicem ca n-am pacatuit, Il facem mincinos, si Cuvantul Lui nu este in noi” (1 Ioan 1:8-10).

Ce este pacatul – Chemare la pocainta
Vestea buna in toata aceasta problema este ca odata ce recunoastem ca suntem pacatosi, trebuie doar sa ne pocaim si sa-L primim pe Isus pentru a fi iertati. Isus ne poate ierta, pentru ca a murit si a inviat a treia zi, biruitor asupra pacatului si a mortii.

Apostolul Pavel se refera la acest proces de recunoastere a pacatului si a fi responsabil pentru el ca la “intristare”.

“Cand intristarea este dupa voia lui Dumnezeu, aduce o pocainta care duce la mantuire”, scrie Pavel in 2 Corinteni 7:10-11. “Caci uite, tocmai intristarea aceasta a voastra dupa voia lui Dumnezeu, ce framantare a trezit in voi! Si ce cuvinte de desvinovatire! Ce manie! Ce frica! Ce dorinta aprinsa! Ce ravna! Ce pedeapsa! In toate voi ati aratat ca sunteti curati in privinta aceasta”.

Invata mai multe despre Iertare!


Iti place aceasta informatie? Ajuta-ne, impartasind-o cu altii folosind butoanele de social media de mai jos. Ce este aceasta?
Urmareste-ne:
English  
Social Media
Urmareste-ne:

Impartaseste-ne:


Ucenicie

Ce ste pacatul
Additional Content To Explore...

Inchinare
Partasie
Slujire
Evanghelizare
 
 
Perspectiva Stiintifica
Perspectiva Filosofica
Este Biblia Adevarata?
Cine Este Dumnezeu?
Este Isus Dumnezeu?
De Ce Crestinismul?
Crestere in cunoasterea
Probleme frecvente
Provocarile vietii
Recuperare
 
Cauta
 
Add Ce ste pacatul to My Google!
Add Ce ste pacatul to My Yahoo!
XML Feed: Ce ste pacatul
Dumnezeu Home | Despre Noi | FAQ | Harta site
Copyright © 2002 - 2021 AllAboutGOD.com, Toate Drepturile Rezervate.